Какво е имунитет и как да го засилим?

  • admin
  • 21.08.2020
  • Коментарите са изключени за Какво е имунитет и как да го засилим?
  • Uncategorized

Какво представлява имунитетът?

Ако в рекламите използват метафора с разредена батерия, която има нужда да се зареди, то нещата не са толкова прости. Това са десетки типове клетки с почти 400 различни рецептора. При участието на различни вещества, цитокини, те изпълняват космическо количество задачи – от вадене на треска от кожата до унищожаване на ракови клетки. Тази система се е формирала милиони години, като работи в тясна връзка с нервната, ендокринната и други системи в организма. Тоест концепцията, че можеш да заредиш или разредиш батерията, тук не работи. Но от друга страна, тази система отлично се регулира сама, като народни лекове или излизане гол на студа по никакъв начин не й повлияват. Факторите, които постепенно „увреждат“ работата на имунитета и я правят чувствителна към инфекции, са хронична умора, лошо хранене, интензивен стрес и т.н.

Кое отслабва имунитета?

Когато ефективността на имунната система е занижена, човек е предразположен към инфекции. Има няколко фактора, на които можем да повлияем, за да избегнем лесното разболяване. Един от тях е пушенето и хей – не само пушачът страда, но и всички около него. Доказан е негативният ефект не само върху пасивните пушачи, но и върху „третите“ пушачи– остатъците от дим по кожата и дрехите могат да доведат до завишена склонност към болести у близките на пушача.

Наличието на някои заболявания също понижава защитата от инфекции – например, хора с ринит или бронхиална астма страдат по-често от остри инфекции на дихателните пътища.

Съществува понятие като общ имунитет – условно казано първичната бариера, т.е. кожата. Ако пропускливостта на тази бариера се увеличи, то и рискът от инфекция също. Общият имунитет се нарушава, ако човек има хронично инфекциозно „огнище“ (например кариес), а още заради алкохол и цигари – те влияят негативно на мукозните мембрани*.

Какво е имунен дефицит?

Имунният дефицит е реално заболяване с ясно определение и не бива да говорим за него, ако човек просто често настива. Има над 100 вида имунни дефицита, но като цяло се дели на първичен и вторичен. Първичният е генетичен – човек се ражда с мутация на един или няколко важни за имунната система гени. Най-често такъв имунен дефицит се наблюдава през детството. Вторичният имунен дефицит, познат още като придобит, може да бъде вирусен, предизвикан от ХИВ, или се развива заради хронични заболявания или след техни лечения. Например при онкологични или автоимунни заболявания или заради лечения, които подтискат имунната система – химио- и лъчетерапия и други.

Признаците за първичен имунен дефицит са съвсем явни – тежки инфекции, които трудно се лекуват. Например признак е, когато човек има две и повече пневмонии годишно или повече от два месеца лекуване с антибиотик без резултат. Тоест ако човек от време на време кашля, не се лекува и ходи на работа – тук не става въпрос за имунен дефицит.

Как да засилим имунитета си по- изцяло натурален и билков път с помощта на древната наука – Аюрведа?

ИМУНО ВЕДА е изцяло натурален Аюрведа продукт, който допринася за правилното функциониране на имунната система, като активира защитните сили на организма срещу различните вируси и бактерии. Приемът на ИМУНО ВЕДА е изключително подходящ за подсилване на имунитета през грипните периоди, както и през останалото време за общо укрепване на организма. Редовния прием на ИМУНО ВЕДА допринася за повишаване на имунитета и защита на организма от развитието на настинки, грип и други вирусни инфекции през грипните периоди, при хора с повтарящи се инфекции, хора, които често боледуват и такива с хронични заболявания. Освен това ИМУНО ВЕДА премахва хроничната умора, тонизира организма и подкрепя функциите на дихателната, сърдечно-съдовата, стомашно-чревната и урогениталната системи.

ИМУНО ВЕДА – За Силен Имунитет

  • Подобрява работата на имунната система
  • Намалява умората и ободрява
  • Има  имуностимулиращо действие ,антиоксидантно действие ,антивирусно действие, адаптогенно действие, антимикробно действие
  • Подпомага тялото при стрес и депресия
  • Грижи се за нормалната функция на панкреаса, черния дроб и бъбреците
  • Спомага бързото възстановяване след прекарани операции

 

БЕЗПЛАТНА доставка до адрес или офис на ЕКОНТ

Бързи поръчки на :    0877765040 /всеки ден от 09:00-19:00ч./