Какво е лимфна система и защо е важно да я пречистваме

  • admin
  • 21.08.2020
  • Коментарите са изключени за Какво е лимфна система и защо е важно да я пречистваме
  • Uncategorized

Повечето от нас вярват, че здравето ни зависи от храната, която приемаме, от начина ни на живот, от навиците и от начина на мислене. Това е така, но и не е така.

Нашето здраве зависи и от нашето разбиране и познаване как функционира тялото ни. От това дали ще създадем условия на всичките ни органи и системи да работят правилно. Чували сме, а и често сме прилагали, различни методи за детоксикация. Кога успешно, кога не толкова. Рядко обаче се споменава една много важна система за прочистването на тялото и това е лимфната система.
Колко добре познаваме лимфната си система?

Можете ли да се сетите за конкретен орган, който е част от лимфната система? И аз не мога. Защото тя се състои от: съдове и възли. И ако кръвоносната система се състои от съдове с обща дължина около 100 000 км., то лимфната система има два пъти повече.

Съдовете на лимфната система обаче, са невидими за окото. Това е и причината да се получават отоци при операции – защото хирурзите не зашиват съдовете на лимфната система. В нашето тяло всички органи са снабдени със съответните лимфни възли, като единственият орган, който не разполага с такива, това е плацентата. Затова при бременност се натоварва лимфата и също се получават отоци. Ето ви и една съществена причина да направим прочистване на лимфата при подготовката за бременност.
Какво всъщност прави лимфната система?

Това е нашата основна дренажна система. До всяка клетка в нашето тяло нямаме кръвоносен съд, който да й доставя храна. Затова капилярите доставят храна до междуклетъчната течност, а клетките се хранят от там, но също така и отделят отпадните продукти отново в междуклетъчната течност. Това е техния ресторант, но и тяхната тоалетна. От там лимфата поема отпадните вещества и ги отнася към белия дроб, бъбреците и черния дроб, за да се изхвърлят. Представете си от къде ще се хранят нашите клетки, ако не е прочистена лимфната система?! Разбира се, от своята тоалетна.

Лимфната система представлява и естествена бариера за патогенните организми. Лимфните възли, разположени по лигавиците, улавят тези организми, унищожават ги и ги извеждат към влагалището, червата или потните жлези, за да бъдат изхвърлени. Затова наличието на слуз е индикатор за натрупване в лимфната система на бактериални трупове, които трябва да бъдат изведени.
Когато имаме хрема, кашлица или отделяме повече от нормалното слуз от влагалището, не трябва да потискаме симптомите, а трябва да помогнем на лимфната система да се изчисти.

Слюнката също е мощен участник в работата на лимфната система. По време на заболяване се отделя повече слюнка (около 0.5 л.), с която се изхвърлят бацилите.

Как да разберем дали е замърсена лимфната ни система?

Ето как ни подсказва нашата лимфна система, че има нужда да бъде прочистена:
⦁    Обложен език
⦁    Наличие на слуз (хрема, кашлица, бяло течение и др.)
⦁    Изпотяване на челото – говори за задръстени бъбреци
⦁    Нощно изпотяване
⦁    Синузит
⦁    Алергии

Ако имате някой от тези симптоми, препоръчвам ви да направите изчистване на лимфната си система. Дори и да нямате, профилактичното изчистване няма да ви е излишно.
Как да прочистим лимфната си система?
С доказано действие в редица изследвания МОМОРДИКА е един от най-ценните плодове в света. Използван още от древността, той действа благотворно за редица заболявания, като диабет, високо кръвно налягане, повишено ниво на кръвната захар, “лош” холестерол и други.
МОМОРДИКА присъства от хилядолетия в медицината на редица държави от Азия и Южна Америка, като в Индия и Бразилия, традиционно се използва при диабет и висока кръвна захар, а също и за пречистване на кръвта, клетките и лимфата.
МОМОРДИКА е известна с разнообразието си на витамини и минерали, които я правят изключително полезна за човешкия организъм. Тя е богата на есенциалните витамини AC, EB1B2B3B9, както и на минералите калийкалций, цинкмагнезийфосфор и желязо.

КЛЕТЪЧЕН ДЕТОКС – ПРОЧИСТВАНЕ НА КЛЕТКИТЕ, ЛИМФАТА И КРЪВТА

Известно е, че листата на МОМОРДИКА имат антимикробни свойства. В Аюрведа медицината от хилядолетия МОМОРДИКА се използва, като средство за пречистване на кръвта, клетките и лимфата от натрупани токсини, бактерии и вредни микроорганизми.

Семената на МОМОРДИКА съдържат антивирусни протеини, наречени МАР30 , за които е доказано, че блокират и спират развитието на вирусите в човешкия организъм и укрепват имунната система.

 

БЕЗПЛАТНА доставка до адрес или офис на ЕКОНТ

Бързи поръчки на :    0877765040 /всеки ден от 09:00-19:00ч./