ЕСТРОГЕНЪТ – НАЙ-ВАЖНИЯТ ХОРМОН ПРИ ЖЕНИТЕ

  • admin
  • 30.08.2020
  • Коментарите са изключени за ЕСТРОГЕНЪТ – НАЙ-ВАЖНИЯТ ХОРМОН ПРИ ЖЕНИТЕ
  • Uncategorized

Хормоните, които се синтезират в човешкото тяло, са отговорни за правилното функциониране на определени органи и системи. Наред с всички функции, естрогенът  при жените има отношение към здравето на нервната система и мозъка.


Хормоните са ключът към дешифрирането на някои настроения, особено при жените. Женският пол често е определян като по-емоционален и труден за разбиране, а причината за това се крие в нивата на специфични вещества, секретирани в тялото. Сред тях е естрогенът.

Естрогенът е един от най-важните хормони при жените. Той е отговорен за формирането на първичните полови белези, метаболизма, менструацията и дори формите на тялото. По време на пубертета производството му се увеличава, което стимулира зрелостта на матката, ендометриума, фалопиевите тръби и влагалището.

Макар да се счита за женски хормон, поради огромното влияние при женския пол, естрогенът също се секретира и при мъжете, макар и в минимални количества.

Нивата на този хормон са определящи в три основни етапа от развитието на жената: пубертет, бременност и менопауза. Основната задача на естрогена е свързана с овулацията и оплождането на яйцеклетката. Но той също взема участие в други процеси, като контрол на нивата на холестерола в кръвта и метаболизма на мазнините.

Естрогенът представлява стероиден полов хормон, който се получава от андрогени. Има три вида естроген в организма, които изпълняват ендокринна функция. Всички действат върху ядрото на клетките, които регулират синтеза на протеини.

 Естрон – производството му се осъществява в мастната тъкан и в яйчниците;
 Естрадиол – наличен е в изобилие в женското тяло по време на фертилните години;
 Eстриол – синтезира се чрез андростерон и е наличен в огромни количества по време на бременност.

Както вече стана ясно, естрогените имат множество функции в организма. Освен с половата функция и възпроизводството, те са свързани и с насърчаването на притока на кръв на ниво мозък. Поради тази причина се смята, че естрогенът има превантивен ефект при мозъчно-съдови заболявания. Това е така, тъй като нивата му благоприятстват непрекъснатия поток на кръв и глюкоза в мозъка – фундаментален аспект за доброто състояние на невроните и някои невротрансмитери.

Но това далеч не е всичко. Женските полови хормони, освен че регулират правилното функциониране на репродуктивния цикъл и работят заедно с андрогените, за да стимулират либидото, също подпомагат развитието на вторичните полови органи.

Естрогенът понижава кръвното налягане и има защитна роля върху костите, благодарение на това, че участва в усвояването на калция. Той също подпомага работата на отделителната система.

По време на менструацията нивата на този хормон варират радикално. Оттук и колебанията в настроенията, които някои жени показват през този период. Други признаци за спад в нивата на естрогена са раздразнителност, безсъние, намалени когнитивните способности и епизоди на безпокойство без видими причини.

По време на менопаузата, производството на естроген намалява рязко, което води до големи промени в тялото. Някои от симптомите, които обикновено се появяват, са вагинална сухота, чести промени в настроението, изключителна умора, прекомерно изпотяване и поява на остеопороза. Освен това, рискът от сърдечносъдови заболявания също се увеличава. Поради тази причина в този етап се препоръчва специфично лечение за противодействие на посочените симптоми.

Естрадиолът е най-силният хормон сред естрогените. Той има жизненоважна роля за двигателната функция и е свързан с процесите на паметта и ученето, както и с чувствителността към болка. Някои специалисти дори приписват на естрадиола способността да предпазва мозъка от възможните щети, каквито могат да причинят различни дегенеративни заболявания, като болестта на Алцхаймер.

Здравословната диета, почивката и двигателната активност са в основата на идеалната хормонална регулация. Не бива да се забравят и редовните профилактични прегледи при специалист. По време на пременопауза и менопауза не се колебайте да споделите оплакванията си със воя лекар. Съществуват много алтернативи за компенсиране на хормоналните нива с цел запазване качеството на живот и възможно най-добро здраве.

ФЕМИ ХЕРБ – ГРИЖА ЗА ЖЕНСКОТО ЗДРАВЕ

Билковият Аюрведа продукт – ФЕМИ ХЕРБ, не случайно е водещ продукт в борбата с женските болести и безплодието. Той е изключително ефективен при кисти, гъбички, бяло течение, нередовен и болезнен цикъл, хормонален дисбаланс, при акне и други кожни проблеми, за поддържане на необходимия баланс на вагиналната флора и дори оказва изключителна ефикасност при безплодие.

ФЕМИ ХЕРБ е натурален Аюрведа продукт, специално разработен в подкрепа на здравето на жените от всички възрастиФЕМИ ХЕРБ се прилага за редица “женски” заболявания включително и кисти, както и за подобряване на фертилността и увеличаване на възможностите на жената за зачеване. ФЕМИ ХЕРБ има и подчертан превантивен ефект срещу появата на множество нарушения в женския организъм. Освен това Феми херб се грижи и за доброто състояние на кожата и косата. Продуктът съдържа съставки, които възстановяват хормоналния баланс, регулират месечния цикъл и овулацията и благоприятстват зачеването. Формулата на Феми херб включва доказани билкови субстанции обединени в иновативна формула. Тя е безопасна и изцяло на основата на натурални съставки, без изкуствени оцветители или консерванти – алтернатива на медикаментозната терапия при безплодие. Използва се при профилактика на ендометриоза, фиброкистозна мастопатия и влиза в състава на терапии при заболявания на женска полова система.

КАК ТОЧНО ДЕЙСТВА ФЕМИ ХЕРБ?

 Повлиява благоприятно оплакванията при гъбични инфекции, като генитални и храносмилателни микози

 Подобряване синтеза и баланса на женските полови хормони;

 Помага при смущения в менструалния цикъл, поява на бяло течение с неизяснен произход и други нарушения, свързани с хормоналното състояние на жената.

 Коригира вътрешната секреция на матката

 Регулира менструалния цикъл

 Поддържа хормоналния баланс

 Има стимулиращ и естрогеноподобен ефект върху яйчниковата тъкан и ендометриума

 Влияе благоприятно при дисменорея, маточни кръвотечения и миоматозни възли, менструални болки, менопауза, дисменорея и хиперменорея заради силно изразеното си съдосвиващо, кръвосъсирващо и антисептично действие

 Действа общоукрепващо на маточните стени

 Намалява киселинността в стомаха и успокоява спазмите на чревната мускулатура

 Използва се при профилактика на ендометриоза, фиброкистозна мастопатия и влиза в състава на терапии при заболявания на женска полова система.

 Използва се и за помощно средство при лечение на “бучки” (муковисцидоза) на гърдите

 Намалява болките по време на месечен цикъл и маточните течения.

 Повишава притока на кислород до клетките; влияе добре при оформянето и поддръжката на здравината и функциите на мембраните им; участва в синтеза на протеини, важни за тъканите

 Премахва акнето и другите несъвършенствата по-кожата, като и придава бляскав и здравословен вид

FEMI HERB е сертифициран Аюрведа продукт с гарантирано качество!

Той е отлично средство, освен при лечение, също и за профилактика!

Кога приемаме FEMI HERB?

*За подобряване ферилността и за увеличаване възможностите на жената за зачеване

*При маточни заболявания

*При бяло течение

*При мастопатия, мастит, кисти и болезненост на гърдите при менструация

*При хормонален дисбаланс

*При кистозни яйчници

*За поддържане на необходимия баланс на вагиналната флора

*За здрава кожа и коса