6 супер ефективни съвета за здрав имунитет

  • admin
  • 31.08.2020
  • Коментарите са изключени за 6 супер ефективни съвета за здрав имунитет
  • Uncategorized

Човешката имунна система представлява съвкупност от множество клетки, тъкани и биохимични реакции. Всички те са организирани в едно цяло и изпълняват една обща задача – защитата на тялото от атаките на вируси и бактерии. Отслабеното действие на имунната система може да доведе до появата на редица патологични състояния, като вирусни инфекции, пневмония, бронхит и дори до туберкулоза и ракови болести. Ето защо, поддържането на здрав имунитет е от първостепенна важност, ако желаем да се радваме на крепко здраве и пълноценен живот.

Но как да подсилим действието на имунната си система? Какво трябва или не трябва да правим, така че да поддържаме здрав имунитет? Днес ще се спрем именно на тези въпроси. Но нека, преди да преминем към тях, научим малко повече за това, какво всъщност отслабва действието на нашия естествен защитник.

Какво води до слаб имунитет?

Най-честите причини, които водят до слаб имунитет, биват нездравословният начин на хранене, липсата на физическа активност, честото недоспиване, хроничният стрес, неблагоприятната чревна флора, както и прекомерният прием на алкохол и цигари.

  • Нездравословното хранене
  • Заседналият начин на живот
  • Наднорменото тегло
  • Хроничният стрес
  • Прекомерният прием на алкохол
  • Употребата на цигари
  • Липсата на достатъчно сън

И така, ето че дойде време да научим повече и за практиките, които водят до здрава и силна имунна система.

В най-общи линии, ако желаете да поддържате здрав имунитет, започнете да се храните целесъобразно, бъдете физически активни, набавяйте си достатъчно сън на денонощие, поддържайте теглото си в здравословните граници, не се стресирайте излишно, намалете консумацията на алкохол и спрете тютюнопушенето.

Нека сега се запознаем по-подробно с 6 от тези ценни съвети за здрав имунитет.

1. Хранете се здравословно

За здрав имунитет, базирайте менюто си на плодове, зеленчуци, пробиотични храни, бобови култури, пълнозърнести храни, семена, ядки и подправки. Намалете приема на месо, мляко и яйца до 3 пъти седмично. Избягвайте консумацията на преработени меса, пържени храни, захарни изделия и газирани напитки.

2. За здрав имунитет, бъдете физически активни

Стремете се да спортувате всеки ден, поне по 30 минути. Използвайте всяка възможност за движение и разходки. Следващият път, защо не вземете стълбите, вместо асансьора или колелото, вместо колата?

3. Поддържайте оптимално тегло

Оптимално тегло е това тегло, при което се чувствате най-добре и при което съществува най-малък риск от развитие на хронични болести.

За здрав имунитет, поддържайте тегло с индекс на телесна маса (ИТМ) между 18.5 – 24.9 кг/м2. ИТМ под 18.5 индикира поднормено тегло, а този над 25 – наднормено тегло. Индекс на телесна маса над 30 пък, сигнализира за наличието на затлъстяване.

4. За здрав имунитет, спете достатъчно

Ако желаете да поддържате здрав имунитет и да бъдете продуктивни, енергични и жизнерадостни, започнете да си набавяте достатъчно сън. За най-добри здравословни резултати, спете поне по 7 – 8 часа на денонощие.

Избягвайте използването на електронни устройства преди сън, както и приема на кофеин в късните следобедни часове.

5. Избягвайте стреса

Хроничният стрес лежи в основата на множество нежелани патологични състояния на тялото. За здрава имунна система, избягвайте прекомерното излагане на стресови ситуации.

Ако все пак, стресът се е превърнал в неизменна част от вашето ежедневие, започнете да практикувате релаксиращи упражнения, като медитация или Тай-чи.

6. Подсилете имунитета си с натурално билково средство, което няма странични ефекти

Таково билково средство с доказано действие и без никакви странични ефекти е Имуно Веда.

ИМУНО ВЕДА е изцяло натурален Аюрведа продукт, който допринася за правилното функциониране на имунната система, като активира защитните сили на организма срещу различните вируси и бактерии. Приемът на ИМУНО ВЕДА е изключително подходящ за подсилване на имунитета през грипните периоди, както и през останалото време за общо укрепване на организма. Редовния прием на ИМУНО ВЕДА допринася за повишаване на имунитета и защита на организма от развитието на настинки, грип и други вирусни инфекции през грипните периоди, при хора с повтарящи се инфекции, хора, които често боледуват и такива с хронични заболявания. Освен това ИМУНО ВЕДА премахва хроничната умора, тонизира организма и подкрепя функциите на дихателната, сърдечно-съдовата, стомашно-чревната и урогениталната системи.

Иновативната формула на ИМУНО ВЕДА съдържа мощен имуностимулиращ комплекс от 3 доказани Аюрведа билки: Tinospora cordifolia (Тиноспора кордифолия), Turmeric (Турмерик),  Zingiber officinale (Зингибер официнале).

Какво е Аюрведа?

Аюрведа или аюрведическа медицина е древна наука за лечение на тялото и духа, използвана отпреди 5000 години в Индия. Това е също философия и изкуство да се живее. Самата дума се превежда като „знание за живота“ – от аюр на санскрит – „живот“ или „житейски принцип“ – и веда, което се отнася до система на знание.. Зародила се в Индия, тя повлиява силно лечебните практики на целия древен свят. Голяма част от нейните методи се възприемат в Китай, Тибет, Персия, Египет, Древна Гърция, Рим. Далеч преди новата ера Аюрведа е натрупала огромни медицински познания. За Западния свят днес звучи шокиращо, но още преди хиляди години аюрведите са правели например операции на очи и присаждане на органи.

ИМУНО ВЕДА – За Силен Имунитет

  • Подобрява работата на имунната система
  • Намалява умората и ободрява
  • Има  имуностимулиращо действие ,антиоксидантно действие ,антивирусно действие, адаптогенно действие, антимикробно действие
  • Подпомага тялото при стрес и депресия
  • Грижи се за нормалната функция на панкреаса, черния дроб и бъбреците
  • Спомага бързото възстановяване след прекарани операции

 

БЕЗПЛАТНА доставка до адрес или офис на ЕКОНТ

Бързи поръчки на :    0877765040 /всеки ден от 09:00-19:00ч./