10 признака, че ядете твърде много захар

  • admin
  • 06.10.2020
  • Коментарите са изключени за 10 признака, че ядете твърде много захар
  • Uncategorized
Повечето хора смятат, че само диабетиците имат висока кръвна захар. Но не е така: това може да се случи и на хората, които злоупотребяват със сладкото, пише obekti.bg. И може дори да не усетите вредата, която причинява това на нервите, кръвоносните съдове и органите. Разпознайте симптомите навреме, за да предприемете подходящи мерки.
Постоянен глад
Високата кръвна захар предотвратява навлизането на глюкоза в клетките. В резултат на това тялото не получава енергия и търси храна отново и отново: това е порочен кръг.
Повишена умора
При високо ниво на кръвната захар тялото не може да съхранява и абсорбира правилно глюкозата. Енергията се използва неефективно и клетките на тялото не получават необходимото им гориво. Всичко това води до факта, че човек често се чувства уморен без причина.
Често уриниране 
Ако кръвната захар е твърде висока, бъбреците не могат да абсорбират течности. Опитвайки се да изравни концентрацията на глюкоза в кръвта и в клетките, организмът разтваря кръвта с вътреклетъчната течност, за да нормализира нивата на глюкоза. Това води до чести уриниране.
Сухота в устата, прекомерна жажда
Сухотата в устата и силната жажда са реакция на значителната загуба на течности. Хипоталамусът, който оценява нивото на дехидратация и сигнализира с чувство на жажда, изпраща съответния сигнал към мозъка. Не посягайте към подсладените напитки или бирата. Изберете вода или чай без захар.
Суха кожа
Сухата кожа може да бъде свързана с високи нива на кръвната захар поради различни причини:
    – Прекомерното уриниране дехидратира организма до такава степен, че кожата започва да се изсушава.
    – Проблемите с кожата на краката са признак на атеросклероза – втвърдяване и стесняване на артериите и съпътстващо намаляване на кръвообращението – заболяване, което често се среща при диабетици.
    – Увредените нерви могат да нарушат нормалната работа на потните жлези и да повлияят на баланса между кожата и вода
та.
Затруднена концентрация 
Високата кръвна захар предотвратяват навлизането на глюкоза в мозъчните клетки, така че мозъкът не получава нужната му енергия. Това оказва неблагоприятно въздействие върху скоростта на мислене и вземане на решения.
Замъглено зрение
Замъгленото виждане също е резултат от дехидратиращ ефект, дължащ се на висока кръвна захар – той засяга и клетките на окото. Те се деформират и окото губи способността си да се фокусира правилно.
Бавно заздравяване на рани 
Това се случва поради увреждането на съдовете в резултат на високи нива на захар. Това води до влошаване на кръвообращението, особено в крайниците, и недостатъчно хранене на тъканите.
Импотентност
Висока кръвна захар може да доведе и до трудно поддържане на ерекция. Една здравословна ерекция изисква здрави нерви, добро кръвообращение и подходящ баланс на хормоните. Излишъкът от захар в кръвта може да повлияе неблагоприятно на всяка една от тези системи.
Раздразнителност
Според проучванията, хората с висока кръвна захар са по-тревожни, раздразнителни и склонни към депресия. Мозъкът зависи от равномерно снабдяване с глюкоза, а резките скокове на нейното ниво влияят отрицателно върху неговата работа. В резултат на това нашето настроение внезапно се влошава.
Надеждния помощник в борбата с глада за сладко и високата кръвна захар

С доказано действие в редица изследвания МОМОРДИКА е един от най-ценните плодове в света. Използван още от древността, той действа благотворно за редица заболявания, като диабет, високо кръвно налягане, повишено ниво на кръвната захар, “лош” холестерол и други. Установено е, че полипептид, който може да бъде намерен в плодовете, семената и тъканите на  МОМОРДИКА има хипогликемични свойства. Хипогликемичните ефекти са тези, които понижават нивата на кръвната захар. Проучванията при животни и при хора показват, че Момордиката намалява нивата на кръвната захар и не се наблюдават странични ефекти.

МОМОРДИКА присъства в медицината на редица страни, като в Индия и Бразилия, традиционно се използва при диабет и висока кръвна захар. Момордика е известна с разнообразието си на витамини и минерали, които я правят изключително полезна за човешкия организъм. Тя е богата на есенциалните витамини AC, EB1B2B3B9, както и на минералите калийкалцийцинкмагнезийфосфор и желязо.

Можете да поръчате МОМОРДИКА директно от онлайн магазина на производителя на най-добра цена тук >> ОНЛАЙН МАГАЗИН

или на телефон 08777 6 50 40 / всеки ден от 09:00 до 19:00ч./

Доставката е напълно БЕЗПЛАТНА!