Тези хранителни вещества подсилват функцията на черния ви дроб

  • admin
  • 09.02.2021
  • Коментарите са изключени за Тези хранителни вещества подсилват функцията на черния ви дроб
  • Uncategorized

Ако черният ви дроб е болен, тогава цялото ви тяло не е здраво, защото този орган засяга практически всяка част вашето тяло. Черният дроб върши цялата черна работа, като управлява всяка система в тялото ви така, че да ви поддържа живи и здрави. Това включва филтриране на токсините, абсорбиране на необходимите витамини и минерали, произвеждане на жлъчна течност, регулиране нивата на кръвната захар, производство на редица хормони и химикали и управление на множеството телесни ензим

Но черният ви дроб е под непрекъсната атака от страна на храните, които ядете, водата, която пиете, лекарствата, които вземате и въздуха, който дишате. Всъщност, ако сте на повече от 40 години… ядете обичайната за днешния човек храна, от време на време пиете алкохол… редовно пиете вода от чешмата… или вземате лекарства, тогава черният ви дроб вероятно е в беда и не може да се справи оптимално с извършването на задълженията си. И всичко това може да се отрази на тялото ви под формата на болезнени стави, умора, висок холестерол, проблеми с кръвното налягане и с кръвната захар, разсеяност, напълняване, кожни обриви, запек и други.

За щастие, има прочистващи хранителни вещества, които могат да извлекат токсините и наслагванията от черния дроб и да го запазят силен, здрав и способен да изпълнява многото си задължения в тялото ви. Тези хранителни вещества включват…

  • Бял трън (магарешки бодил) —съдържа мощния антиоксидант, наречен силимарин, който предпазва черния дроб от токсично увреждане и помага за регенерирането на нови, здрави чернодробни клетки.
  • Соев лецитин (фосфатидилхолин)—Спомага за премахването на натрупаните мазнини и холестерол, които задръстват черния ви дроб, лекува увредения от алкохол черен дроб и подобрява функцията на мускулите.
  • Екстракт от листа на артишок—Спомага за подобряване секрецията на жлъчна течност и поддържа здравословни нива на холестерола.
  • Корен от репей—Този антиоксидант освен че ‘пречиства кръвта’ и спомага за неутрализирането на токсините, влизащи в черния ви дроб, също така помага и за прочистването на затлачените пикочна и лимфна системи и на тази на кръвотока и циркулирането на кръвта.
  • N-ацетил-L-цистеин (NAC)—спомага за премахването на болезнените камъни в бъбреците и служи като силен антиоксидант за снижаване на последиците, нанесени от химикалите и токсините върху черния дроб.
  • Алфа липоева киселина (ALA)—Повишава нивата на ензима глутатион, силен антиоксидант, който помага за възстановяване здравето на черния дроб след увреждания от лекарствата, алкохола и токсините от околната среда.

Тези естествени хранителни вещества могат да предпазят черния ви дроб и да съживят и регенерират здрави чернодробни клетки. А като се грижите за този жизнено важен орган вие в голяма степен допринасяте за цялостното здраве на тялото си.

д-р Майкъл Катлър

Източник: Internet, Discover These Nutrients to Boost Your Liver Function, Dr. Michael Cutler, 30