7 храни, които могат да ни избавят от подуването

  • admin
  • 28.10.2021
  • Коментарите са изключени за 7 храни, които могат да ни избавят от подуването
  • Uncategorized

Студените месеци са тези, през които не се движим достатъчно, консумираме повече сухи храни, получаваме дисбаланс в тялото. Всичко това води до онова неприятно чувство на подуване и отеклост.

Хубавото обаче е, че можем да обкелчим значително подуването като променим малко режима на хранене и добавим някои храни към дневното си меню.

Подправки – Добавянето на черен пипер, куркума и кимион в рецептите ще помогне за стимулиране на храносмилането.

Добавяйте повече от тези подправки, вместо сол, защото солта задържа водата в тяло и ни кара да се чувстваме подути.

Целина – Този хрупкав, хидратиращ зеленчук има много полезни свойства. Благодарение на него ще изкарате от тялото излишната вода и натрий.

Джинджифил – Противовъзпалителна храна, която създава чудеса за подуване на корема. Настържете го в любимата си марината за месо, салата или парче на върха на риба.

Кисело мляко – Гръцкото кисело мляко е богато на пробиотици, които са чудесни за храносмилателния тракт и червата.

Домати – Продукт пълен с калий, който помага на организма да регулира съдържанието на натрий. За щастие, е универсален и може да консумирате всеки ден по няколко пъти.

Белтъци – Те съдържат много малко мазнини (повечето мазнини в яйцата идват от жълтъка), така че тялото ви ще ги усвои лесно.

Шоколад – За съжаление, сладките лакомства, може да предизвикат подуване, но ако се придържате към тъмен шоколад, приготвен с поне 70 процента какао, няма да има проблеми.  Тъмният шоколад е добър източник на фибри и полифеноли.

Защо е важно да прочистваме червата си?

Всекидневно в телата ни подапат различни отпадъчни вещества и токсни, с които организмът ни не може да се пребори сам. Ден след ден тези вредни отпадъци се натрупват, запушват артериите, затрудняват работата на органите ни и започваме да се чустваме все по-зле, по-уморени, разконцентрирани. Появяват се запек, диария, сенки по очите, наддаваме на тегло, имаме лош дъх и лошо храносмилане, чувстваме се подути, болни и неспособни да се радваме на живота. Детоксикацията на организма е единственият начин за предотвратим този сценарии. Това е начинът да помогнем на черния дроб, бъбреците, лимфната система, кожата и кръвта, да заработят на пълни обороти и да се справят с токсините. Редовнара детоксикация пречиства цялото тяло, премахвайки токсичните вещества, депонираните отпадъци, паразитите и тежките метали от дебелото черво.