С високо кръвно налягане – всеки трети над 20 години

  • admin
  • 23.05.2020
  • Коментарите са изключени за С високо кръвно налягане – всеки трети над 20 години
  • Uncategorized

Над 1,5 млрд. души в световен мащаб имат високо артериално налягане, т.е. всеки трети на възраст над 20 години. Дори умереното повишаване на артериалното налягане се свързва със скъсяване продължителността на живота. В известен смисъл артериалната хипертония би могла да се разглежда като функция на възрастта.

Телесната конституция (т. нар. пикници – ниски и пълни хора), диетата (повишената консумация на готварска сол, кафе, алкохол), затлъстяването, стресът, тютюнопушенето и ендокринните фактори (жени в климактериум) играят благоприятстваща роля за възникване на заболяването. Тези фактори имат пряко отношение при до 90% от засегнатите лица с артериална хипертония. При останалите 10% значение имат заболяванията, които засягат бъбреците, артериите, сърцето или ендокринната система (т.нар. вторична хипертония).

Важно е да се отбележи, че при някои лица хипертонията не се влияе от консумацията на сол или кафе. Причината е, че техните рецептори не са чувствителни на натриев хлорид и кофеин, което от своя страна не налага ограничаването им в диетата.

Увреждането на таргетните органи (сърце, мозък, бъбреци), естествена еволюция до хронична сърдечна недостатъчност, ранна инвалидизация, влошаване качеството на живот и свързаните с тях финансови разходи и преждевременна смърт са пряко свързани с адекватната регулация на високото кръвно налягане.

Ранните стадии на хипертонията могат да започнат преди трайното покачване на артериалното налягане и да са свързани с увреждания на сърцето, мозъка, бъбреците, съдовете и други. Стадиите на артериална хипертония не се определят от стойностите на артериалното налягане, а от кардиоваскуларния (сърдечносъдовия риск).

Следователно артериалната хипертония не е просто повишено кръвно налягане, а хипертоничен синдром, свързан с множество отклонения, като нервнохормонална дисфункция, ендотелна дисфункция, нарушена въглехидратна обмяна, нарушен инсулинов метаболизъм, нарушено кръвосъсирване, бъбречна дисфункция, атеросклероза и други.

Според начина, по който протича хипертонията може да бъде разделена на няколко основни вида. Лабилната хипертония и хипертония при обременяване се характеризира с изолирано повишаване на кръвното налягане, съответно при физическо или психическо напрежение.

Най-честите симптоми са тилно главоболие, проблеми със зрението, намалена работоспособност, задух, опресия в гърдите, тревожност, лоша концентрация, никтурия (често ходене по малка нужда през нощта).

ЕКГ дълги години може да бъде нормална. Сензитивността на ЕКГ при артериална хипертония е малка, но при наличие на левокамерна хипертрофия изследването е с много висока специфичност.

Стабилна хипертония е друг вид, наричана още трайна хипертония, защото кръвното налягане е постоянно повишено. Хипертоничната криза е пристъпно екстремно повишаване на кръвното налягане над 230/130 mmHg без органни поражения.

Спешен случай на хипертонична криза е кръвно налягане над 230/130 mmHg със заплаха за живота на пациента, поради различни органни увреждания.

В заключение може да се каже, че артериалната хипертония е полиетиологично, многофакторно заболяване. Тя обичайно се съчетава с допълнителни рискови фактори, отговорни за атерогенезата. Естествената ѝ еволюция непременно води до увреждане в различна степен и последователност на таргетните органи.

НАТУРАЛНА АЮРВЕДА ФОРМУЛА, КОЯТО СЛУЖИ ЗА ПОНИЖАВАНЕ НА ВИСОКОТО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ И ИЗЧИСТВАНЕ НА „ЛОШИЯ“ ХОЛЕСТЕРОЛ.

КАРДИ ХЕРБ е изцяло натурален Аюрведа продукт, който подпомага нормалната дейност на сърцето и на цялата сърдечно-съдова система, както и се грижи за поддържането на нормално кръвно налягане. КАРДИ ХЕРБ влияе изключително добре на състоянието на организма при сърдечни проблеми, доставя енергия на сърцето, подобрява работата на сърдечния мускул и предпазва клетките от вредното въздействие на свободните радикали. Продуктът подпомага организма за намаляване последиците от прекарани инфаркти и инсулти, увеличава силата на сърдечните съкращения и притока на кислород. С течение на годините по кръвоносните съдове могат да се натрупат плаки и да се наруши еластичността им. Това може да доведе до запушване на малките кръвоносни съдове на сърцето, което да ограничи снабдяването на сърцето с кислород и да предизвика инфаркт. Най-честите причини за проблеми със сърцето са: неправилните хранителни навици, заседналия начин на живот, затлъстяването, тютюнопушенето, алкохолът и други. Редовната употреба на КАРДИ ХЕРБ спомага за намаляване на риска от образуване на тромби, противодейства на повишаването на “лошия холестерол” в кръвта и намалява риска от образуване на атеросклеротични плаки върху стените на кръвоносните съдове.

Иновативната формула на КАРДИ ХЕРБ се състои от мощните Аюрведа билки, с доказан ефект за здраво сърце: Terminalia arjuna (Терминалия арджуна), Inula racemosa (Инула Рацемоса), Boerhavia diffusa (Боерхавия дифуза).

Ползи от употребата на КАРДИ ХЕРБ:

  • Подпомага нормалната дейност на сърцето и на цялата сърдечно-съдова система
  • Нормализира кръвното налягане
  • Спомага за предпазване от образуването на тромби
  • Увеличава силата на сърдечните съкращения и притока на кислород
  • Подобрява работата на сърдечния мускул

Как действа  КАРДИ ХЕРБ?

  • Пречиства кръвта от „лошия“ холестерол
  • Нормализира кръвното налягане
  • Подкрепя дейността на сърдечно-съдовата система
  • Спомага за значително намаляване на вероятността за получаване на инфаркт и инсулт
  • Очиства съдовите стени от натрупани атеросклеротични плаки
  • Поддържа нормалната пропускливост на стените на кръвоносните съдове
  • Действа като профилактично средство при рехабилитация при мозъчен инсулт, сърдечен инфаркт и други заболявания на сърдечно-съдовата система
  • Профилактично приемане на КАРДИ ХЕРБ допринася за поддържане нормални нива на холестерол в кръвта

ВНИМАНИЕ! Карди херб е натурален билков Аюрведа продукт от серията на БИОби . Той няма странични ефекти и се приема без лекарско предписание. Приемът е по 2 капсули на ден, в продължение на 3 месеца. Една опаковка съдържа 180 капсули и е достатъчна за пълния 3 месечен курс.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ПЪЛНАТА ГАМА ОТ НАТУРАЛНИТЕ АЮРВЕДА ПРОДУКТИ НА БИОби!