Най-много пациенти са потърсили помощ от кардиолог

  • admin
  • 02.06.2020
  • Коментарите са изключени за Най-много пациенти са потърсили помощ от кардиолог
  • Uncategorized

За последния месец общо 2630 пациенти са потърсили помощ на информационната линия за хора с хронични заболявания, осигурена от Националната пациентска организация. Всеки трети обадил се е поискал консултация с кардиолог, а всеки четвърти – с ендокринолог. Един от 10 пациенти е имал нужда от психологическа подкрепа, сочи статистиката за периода от 22 април до 27 май 2020 г.

Обобщеният анализ показва, че обажданията не са свързани с COVID или противоепидемичните мерки, а се отнасят към системни проблеми, датиращи преди извънредното положение „Може да се направи извод, че пациентите имат нужда от повече информация и време с лекарите си за обсъждане на състоянието и терапията им. Благодарение на телефонната линия, за 6 пациенти е осигурена спешна медицинска помощ, показва още анализът. На 12 пациенти е оказано съдействие да получат назначен им медикамент, който не се предлага в България“, обясняват от пациентската организация.

Голяма част от пациентите, които са се обаждали на психолога, са самотноживеещи или млади хора, останали без работа, както и пациенти с тревожност и депресивни състояния, в следствие на изолацията и социалноикономическата ситуация, в която се намират. Петима са декларирали, че са жертва на насилие.

Екипът на Националната пациентска организация проследява всички възрастни самотноживеещи пациенти, потърсили консултация на тел. 0800 14 515. На 37 пациенти без близки е оказано съдействие да получат топла храна и грижи в домашна среда от общините, в които живеят. Осигурени са шлемове, маски и дезинфектанти за личните асистенти на 9 трудноподвижни лица, които са спрели посещенията в дома на пациентите, заради страх от инфектиране с COVID. На 43 пациенти е предоставена информация как да ползват социалните и здравните си права, а за 4 самотни родители е осигурена храна и продукти от първа необходимост.

Припомняме, че информационната линия за пациенти с хронични заболявания е дарение и ще е активна до края на юни 2020 г. На нея всеки работен ден, от 9 до 18 часа, ендокринолози, онколози, кардиолози, психолози и инфекционисти предоставят консултации на пациенти с различни заболявания.

НАТУРАЛНА АЮРВЕДА ФОРМУЛА, КОЯТО СЛУЖИ ЗА ПОНИЖАВАНЕ НА ВИСОКОТО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ И ИЗЧИСТВАНЕ НА „ЛОШИЯ“ ХОЛЕСТЕРОЛ.

КАРДИ ХЕРБ е изцяло натурален Аюрведа продукт, който подпомага нормалната дейност на сърцето и на цялата сърдечно-съдова система, както и се грижи за поддържането на нормално кръвно налягане. КАРДИ ХЕРБ влияе изключително добре на състоянието на организма при сърдечни проблеми, доставя енергия на сърцето, подобрява работата на сърдечния мускул и предпазва клетките от вредното въздействие на свободните радикали. Продуктът подпомага организма за намаляване последиците от прекарани инфаркти и инсулти, увеличава силата на сърдечните съкращения и притока на кислород. С течение на годините по кръвоносните съдове могат да се натрупат плаки и да се наруши еластичността им. Това може да доведе до запушване на малките кръвоносни съдове на сърцето, което да ограничи снабдяването на сърцето с кислород и да предизвика инфаркт. Най-честите причини за проблеми със сърцето са: неправилните хранителни навици, заседналия начин на живот, затлъстяването, тютюнопушенето, алкохолът и други. Редовната употреба на КАРДИ ХЕРБ спомага за намаляване на риска от образуване на тромби, противодейства на повишаването на “лошия холестерол” в кръвта и намалява риска от образуване на атеросклеротични плаки върху стените на кръвоносните съдове.

Иновативната формула на КАРДИ ХЕРБ се състои от мощните Аюрведа билки, с доказан ефект за здраво сърце: Terminalia arjuna (Терминалия арджуна), Inula racemosa (Инула Рацемоса), Boerhavia diffusa (Боерхавия дифуза).

Ползи от употребата на КАРДИ ХЕРБ:

  • Подпомага нормалната дейност на сърцето и на цялата сърдечно-съдова система
  • Нормализира кръвното налягане
  • Спомага за предпазване от образуването на тромби
  • Увеличава силата на сърдечните съкращения и притока на кислород
  • Подобрява работата на сърдечния мускул

Как действа  КАРДИ ХЕРБ?

  • Пречиства кръвта от „лошия“ холестерол
  • Нормализира кръвното налягане
  • Подкрепя дейността на сърдечно-съдовата система
  • Спомага за значително намаляване на вероятността за получаване на инфаркт и инсулт
  • Очиства съдовите стени от натрупани атеросклеротични плаки
  • Поддържа нормалната пропускливост на стените на кръвоносните съдове
  • Действа като профилактично средство при рехабилитация при мозъчен инсулт, сърдечен инфаркт и други заболявания на сърдечно-съдовата система
  • Профилактично приемане на КАРДИ ХЕРБ допринася за поддържане нормални нива на холестерол в кръвта

ВНИМАНИЕ! Карди херб е натурален билков Аюрведа продукт от серията на БИОби . Той няма странични ефекти и се приема без лекарско предписание. Приемът е по 2 капсули на ден, в продължение на 3 месеца. Една опаковка съдържа 180 капсули и е достатъчна за пълния 3 месечен курс.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ПЪЛНАТА ГАМА ОТ НАТУРАЛНИТЕ АЮРВЕДА ПРОДУКТИ НА БИОби!

РАЗГЛЕДАЙ КАТАЛОГА ТУК

0
    0
    Количка
    Вашата количка е празна