Редки генетични комбинации могат драстично да повлияят кръвното налягане

 • admin
 • 14.06.2020
 • Коментарите са изключени за Редки генетични комбинации могат драстично да повлияят кръвното налягане
 • Uncategorized

Учени от Университета Йеил установиха, че съществуват редки мутации на три специфични гена, които значително могат да намалят риска от развитието на артериална хипертония у даден индивид. Екипът на Ричард Лифтън, ръководител на отдела по Генетика, показва, че така, както мутациите могат да обусловят тежки заболявания, биха могли да ни предпазят от някои патологични състояния.

Като част от проекта Framingham Heart, изследващ ДНК проби на различни индивиди, с цел събиране достатъчно информация в областта на кардиологията, това проучване е съсредоточило вниманието си върху три гена – NCCT, NKCC2 и ROMK. Те оказват въздействие върху бъбрека и неговата роля като регулатор на кръвното налягане.

Унаследяването на определени алели от двамата родителя е известно, че предизвиква патологично ниско кръвно налягане. Това навежда учените на мисълта, че когато само един такъв алел е унаследен, то по този начин индивидът е предпазен от хипертония.
Сред изследваните 3 500 души 2% са имали по един такъв алел и вдействителност са показали ниско налягане и 60% по-нискък риск за развитие на хипертония след 60-годишна възраст.

Още в предишно свое проучване Р.Лифтън доказа ефекта на гена ROMK и превръщането му в мишена за лечението на заболяването. В такива ще се превърнат и другите гени, пояснява той.

НАТУРАЛНА АЮРВЕДА ФОРМУЛА, КОЯТО СЛУЖИ ЗА ПОНИЖАВАНЕ НА ВИСОКОТО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ И ИЗЧИСТВАНЕ НА „ЛОШИЯ“ ХОЛЕСТЕРОЛ.

КАРДИ ХЕРБ е изцяло натурален Аюрведа продукт, който подпомага нормалната дейност на сърцето и на цялата сърдечно-съдова система, както и се грижи за поддържането на нормално кръвно налягане. КАРДИ ХЕРБ влияе изключително добре на състоянието на организма при сърдечни проблеми, доставя енергия на сърцето, подобрява работата на сърдечния мускул и предпазва клетките от вредното въздействие на свободните радикали. Продуктът подпомага организма за намаляване последиците от прекарани инфаркти и инсулти, увеличава силата на сърдечните съкращения и притока на кислород. С течение на годините по кръвоносните съдове могат да се натрупат плаки и да се наруши еластичността им. Това може да доведе до запушване на малките кръвоносни съдове на сърцето, което да ограничи снабдяването на сърцето с кислород и да предизвика инфаркт. Най-честите причини за проблеми със сърцето са: неправилните хранителни навици, заседналия начин на живот, затлъстяването, тютюнопушенето, алкохолът и други. Редовната употреба на КАРДИ ХЕРБ спомага за намаляване на риска от образуване на тромби, противодейства на повишаването на “лошия холестерол” в кръвта и намалява риска от образуване на атеросклеротични плаки върху стените на кръвоносните съдове.

Иновативната формула на КАРДИ ХЕРБ се състои от мощните Аюрведа билки, с доказан ефект за здраво сърце: Terminalia arjuna (Терминалия арджуна), Inula racemosa (Инула Рацемоса), Boerhavia diffusa (Боерхавия дифуза).

Ползи от употребата на КАРДИ ХЕРБ:

 • Подпомага нормалната дейност на сърцето и на цялата сърдечно-съдова система
 • Нормализира кръвното налягане
 • Спомага за предпазване от образуването на тромби
 • Увеличава силата на сърдечните съкращения и притока на кислород
 • Подобрява работата на сърдечния мускул

Как действа  КАРДИ ХЕРБ?

 • Пречиства кръвта от „лошия“ холестерол
 • Нормализира кръвното налягане
 • Подкрепя дейността на сърдечно-съдовата система
 • Спомага за значително намаляване на вероятността за получаване на инфаркт и инсулт
 • Очиства съдовите стени от натрупани атеросклеротични плаки
 • Поддържа нормалната пропускливост на стените на кръвоносните съдове
 • Действа като профилактично средство при рехабилитация при мозъчен инсулт, сърдечен инфаркт и други заболявания на сърдечно-съдовата система
 • Профилактично приемане на КАРДИ ХЕРБ допринася за поддържане нормални нива на холестерол в кръвта

ВНИМАНИЕ! Карди херб е натурален билков Аюрведа продукт от серията на БИОби . Той няма странични ефекти и се приема без лекарско предписание. Приемът е по 2 капсули на ден, в продължение на 3 месеца. Една опаковка съдържа 180 капсули и е достатъчна за пълния 3 месечен курс.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ПЪЛНАТА ГАМА ОТ НАТУРАЛНИТЕ АЮРВЕДА ПРОДУКТИ НА БИОби!