5 важни стъпки за предотвратяване на камъни в бъбреците

  • admin
  • 19.07.2020
  • Коментарите са изключени за 5 важни стъпки за предотвратяване на камъни в бъбреците
  • Uncategorized

Ако някога сте имали камък в бъбреците, със сигурност си спомняте. Болката може да бъде непоносима, идваща на вълни, докато малкият камък минава през уринарния тракт и не излезе от тялото. За много хора камъните в бъбреците не са еднократни: при около половината от хората, които са имали такъв, друг се появява в рамките на седем години без превантивни мерки.

Предотвратяването на камъни в бъбреците не е сложно, но изисква да се спазват определени препоръки. Бъбречните камъни се образуват, когато определени химикали се концентрират достатъчно в урината, за да образуват кристали. Кристалите преминават в по-големи маси (камъни), които могат да проникнат в пикочните пътища. Ако камъкът заседне някъде в уринарния тракт и блокира потока от урина, той причинява болка. Повечето камъни се появяват, когато калций се комбинира с едно от двете вещества: оксалат или фосфор. Камъните могат да се формират и от пикочна киселина, която се образува, когато тялото метаболизира протеини. Предотвратяването на камъни в бъбреците означава предотвратяване на състояния, които спомагат за тяхното формиране. Следвайте тези препоръки:

Пийте повече вода. Пиенето на повече вода разрежда веществата в урината, които водят до камъни. Стремете се да пиете достатъчно течности – препоръчва се приблизително поне осем чаши. Може да Ви помогне да включите някои цитрусови напитки, като портокалов сок. Цитратът в тези напитки спомага за блокирането на образуването на камъни. Приемайте необходимото количество калций. Приемът на неподходящо количество калций в хранителния режим може да доведе до повишаване на нивата на оксалатите и да причини камъни в бъбреците. За да предотвратите това, уверете се, че приемате количество калций, подходящо за Вашата възраст. Най-добре е да се набавят калций от храната, тъй като някои изследвания са свързали приема на калциеви добавки с камъни в бъбреците. Препоръчителна дневна доза калций за възрастни индивиди е около 1000 милиграма (заедно с 800 до 1000 международни единици витамин D, който да помогне на организма да абсорбира калция). Храни, богати на калций, са мляко и млечни продукти, риба, зелени листни зеленчуци, ядки и семена. Намалете приема на натрий. Диета с високо съдържание на натрий може да предизвика камъни в бъбреците, тъй като увеличава количеството калций в урината. Затова се препоръчва диета с ниско съдържание на сол. Ограничете животинските протеини. Консумацията на прекалено много животински протеини, като червено месо, птици, яйца и морски дарове, повишава нивото на пикочната киселина и може да доведе до камъни в бъбреците. Диета с високо съдържание на протеини също намалява нивата на цитрат, химикал в урината, който помага да се предотврати образуването на камъни.

НЕФРО ХЕРБ – в подрекрепа за здравето на бъбреците, при камъни в бъбреците, бъбречни кризи, цистит и за профилактика

Най-търсеният продукт за проблеми с бъбреците за 2018 година на европейският пазар е билковият Аюрведа продукт – НЕФРО ХЕРБ! От края на 2018 година вече се предлага и на българския пазар.

Нефро херб е иновативна билкова формула, която допринася за поддържане на правилното функциониране на бъбреците и уринарния тракт. Той оказва чудесен ефект върху дейността на отделителната система и организма като цяло. Нефро херб е изключително подходящ при инфекции на уринарния тракт, песъчинки или камъни във бъбреците. Спомага за разбиване на камъните и тяхното изхвърляне, чрез урината. НЕРФРО ХЕРБ се препоръчва и за профилактика с цел предпазване от появата на бъбречно-каменна болест и други нарушения в уринарния тракт. Помага за поддържане нормалния състав и Ph на урината и укрепва целостта на лигавицата на пикочния мехур и уринарните пътища. Нефро херб оказва и лек дрениращ ефект, като отвежда от тялото задържаните течности и токсини.

Как действа НЕФРО ХЕРБ?

При бъбречни заболявания и болести на пикочо-половата система: камъни в бъбреците, песъчинки в бъбреците, цистит, уретрит, простатит и т.н.

При инфекциозни и паразитни болести: генитален херпес, папилома на пикочния мехур,хламидиаза, гонорея, вирусен хепатит и т.н.

При болести на храносмилателната система : холестаза, хепатит.

При болести на ендокринната система, разстройства на храненето и на обмяната на веществата:  киселинно-алкален дисбаланс,захарен диабет, безвкусен диабет,хипергликемия, метаболитен синдром

Новообразувания: злокачествени образувания на бъбреците и пикочо-половата система