Какво е грип?

  • admin
  • 17.08.2020
  • Коментарите са изключени за Какво е грип?
  • Uncategorized

Грипът (инфлуенца) е инфекциозно заболяване, с което всеки от нас се е сблъсквал повече или по- малко и всеки от нас е прекарвал в по-лека или по-тежка форма.
Грипните вируси се разпространяват по въздушно-капков път – при кашлица, кихане, говор. Вирусите навлизат в носа, гърлото или белия дроб и започват бързо да се размножават в клетките на лигавицата. Възможно е и предаване на вирусите на грипа по контактен път (чрез допир до заразени повърхности). Типичното разпространение на заболяването е характерно за влажните и студени месеци от годината. Грипният вирус се предава по въздушно-капков път между хората – заразяваме се чрез вдишване на аерозолни капки, отделяни при кихане, кашляне или даже по време на разговор. Заразяването може да стане и по индиректен път чрез докосване на устни, нос или очи с ръце, които са били в контакт с предмети, ползвани преди това от болен човек.

Признаци и симптоми

За сезонния грип е характерно внезапното начало с висока температура, кашлица (най-често суха), главоболие, болки по мускули или стави, общо неразположение, възпалено гърло и хрема. Кашлицата може да бъде тежка и да продължи 2 или повече седмици. При повечето заболели температурата и другите оплаквания отзвучават в рамките на седмица. Но грипът може да причини тежко заболяване и дори смърт, особено при хора с висок риск. Времето от заразяването до появата на първите симптоми, т.нар. инкубационен период, е около 2 дни.

Кои хора са изложени на риск?

Годишните грипни епидемии могат да засегнат цялото население, но с най-висок риск от усложнения са децата на възраст под 2 години, възрастните над 65-годишна възраст, бременните жени и хората, които страдат от заболявания като хронични сърдечни, белодробни, бъбречни чернодробни или метаболитни (напр. диабет) заболявания. Най- общо казано от грип се боледува в следствие на понижен имунитет. Ето защо е от изключителна важност в месеците, когато грипа е най- активен, а това е периода от септември до април, да приемаме изцяло натурални билкови средства, които да подсилват имунната ни система.

Честота на сезонната грипна епидемия и тежест на заболеваемостта

Всяка година има грипни заболявания, като годишно боледуват 5 % до 10% от възрастните и 20% до 30% от децата. Грипът може да доведе до хоспитализация и смъртен изход, особено сред високо-рисковите групи от населението. Според данни на Световната здравна организация, всяка година тежките случаи на заболяване от грип са 3-5 млн., като 250 000 – 500 000 от тях са с фатален край.

Как да засилим имунитета си по- изцяло натурален и билков път с помощта на древната наука – Аюрведа?

ИМУНО ВЕДА е изцяло натурален Аюрведа продукт, който допринася за правилното функциониране на имунната система, като активира защитните сили на организма срещу различните вируси и бактерии. Приемът на ИМУНО ВЕДА е изключително подходящ за подсилване на имунитета през грипните периоди, както и през останалото време за общо укрепване на организма. Редовния прием на ИМУНО ВЕДА допринася за повишаване на имунитета и защита на организма от развитието на настинки, грип и други вирусни инфекции през грипните периоди, при хора с повтарящи се инфекции, хора, които често боледуват и такива с хронични заболявания. Освен това ИМУНО ВЕДА премахва хроничната умора, тонизира организма и подкрепя функциите на дихателната, сърдечно-съдовата, стомашно-чревната и урогениталната системи.

ИМУНО ВЕДА – За Силен Имунитет

  • Подобрява работата на имунната система
  • Намалява умората и ободрява
  • Има  имуностимулиращо действие ,антиоксидантно действие ,антивирусно действие, адаптогенно действие, антимикробно действие
  • Подпомага тялото при стрес и депресия
  • Грижи се за нормалната функция на панкреаса, черния дроб и бъбреците
  • Спомага бързото възстановяване след прекарани операции

 

БЕЗПЛАТНА доставка до адрес или офис на ЕКОНТ

Бързи поръчки на :    0877765040 /всеки ден от 09:00-19:00ч./