Как да увеличим шансовете за зачеване

  • admin
  • 17.08.2020
  • Коментарите са изключени за Как да увеличим шансовете за зачеване
  • Uncategorized

Всички механизми в човешкото тяло, включително и репродуктивната система, трябва да бъдат в добро състояние, за да функционират правилно. Ето защо, ако от известно време правите безуспешни опити да имате дете, някои промени в стила ви на живот могат да увеличат шансовете за зачеване и износване на нормална бременност. Затова отделете необходимото време, за да приведете тялото си в най-добрата възможна форма.

Спрете контрацепцията

Щом вече сте решили, че е време да добавите още един член към семейството, спрете противозачатъчните средства. От вида на използваните контрацептиви зависи кога евентуално ще забременеете: след спирането им овулацията може да се възстанови незабавно или да се забави няколко месеца. Ако сте използвали спирала за предпазване от забременяване, тя трябва да се отстрани от лекар. При друг вид бариерни методи за предпазване (презервативи, диафрагми, спермицидни кремове и пяна) може да бъдете ополодена веднага щом престанете да ги прилагате. Струва си да се отбележи, че е добре да спрете вагиналните кремове и душове. Ако използвате овлажняващи средства, т.нар. „лубриканти“, за повече комфорт по време на секс, забравете ги. Изследванията показват, че вагиналните кремове намаляват подвижността на сперматозоидите с 60%. Вещества като глицерин, желета и дори слюнката унищожават сперматозоидите. Ако действително се нуждаете от „смазване”, опитайте с яйчен белтък, за който не е известно да оказва някакъв отрицателен ефект върху забременяването. Използването на вагинален душ също пречи на нормалния репродуктивен процес. Може да се стигне и до влошаване на качеството на цервикалната слуз. Той повишава още и опасността от извънматочно забременяване. Да обърнем внимание и на обикновените ежедневни неща, които можете да промените, ако искате в скоро време да имате бебче.

Здравословно хранене

Добре балансираният хранителен режим ще подобри общото ви състояние. Защото теглото под и над нормата може да предизвика усложнения по време на бременността. При жените с повече килограми рискът да развият диабет или хипертония през този период е по-висок, а при много слабите има тенденция новороденото бебе да е с по-ниско тегло. Важно също е да се отбележи, че цигарите, алкохолът и наркотичните вещества, освен че са отровни, намаляват фертилността при жените и подвижността на сперматозоидите при мъжете. Помислете и за работата и нивото на стрес, в който живеете – пазете се от замърсен въздух, радиация, някои видове материали, използвани в изкуството и художествените занаяти. Напрежението пък може да разстрои менструалния цикъл при жените или да доведе до импотентност при мъжете. Задължително е и двата пола предварително да приемат фолиева киселина или витамини на таблетки два месеца преди желанието за бременност, съветват гинеколозите.

Храните, които повишават фертилността

За поддържане на хормонален баланс, благоприятен за забременяване, женският организъм се нуждае от достатъчно мононенаситени мастни киселени и витамин Е. За жените, които искат да станат майки, е важно на трапезата им да има редовно сурови растителни масла, авокадо, бадеми и други сурови ядки. Едни от най-полезните са суровите слънчогледови и тиквени семки – подобряват мъжката фертилност благодарение на високото съдържание в тях на цинк и есенциални мастни киселини, жизненоважни за мъжката репродуктивна система.

Елементът селен е от съществено значение за уплътняването на вътрешната стена на матката, което улеснява закрепването на яйцеклетката към нея. Той освен това предпазва сперматозоидите, като влияе на тяхното здраве и мобилност. В най-голямо количество се съдържа в бразилския орех.

Пълнозърнестите храни също са много важни за фертилността. Лимец, ръж, овес, просо, нахут. Те съдържат голямо количество витамини В и Е и са изключително важни за клетъчната репродукция, хормоналния баланс и производството на здрави яйцеклетки и сперматозоиди.

Към списъка е добре да добавим и натуралните кисело-млечни продукти. Те съдържат пробиотици, които поддържат здравословната микрофлора на тялото и предпазват влагалището от инфекции. Избирайте кисело мляко, извара и сирене с по-голяма масленост, ако не страдате от затлъстяване, защото тe увеличават шансовете за забременяване. Обратното – обезмаслените млечни продукти объркват хормоналния баланс, твърдят някои специалисти.

Точният момент

От момента на отделянето й от яйчника и навлизането й във фалопиевата тръба продължителността на живот на яйцеклетката е само около 24 часа. Логично е да си помислите, че за да забременеете, трябва непременно да правите секс само в един точно определен ден. Но природата се е погрижила да ви даде по-голям шанс. Сперматозоидите могат да живеят в женската полова система около 72 часа. Това означава, че ако сте правили секс на 11-ия ден от месечния си цикъл, а овулацията ви настъпва на 14-ия ден, има шанс яйцеклетката да бъде оплодена. За всеки случай добре е и да измервате овулацията си с термометър (измервайте температурата си всекидневно и записвайте резултата в календара). При овулация температурата на тялото ви в състояние на покой се покачва с 0,3–0,6 градуса по Целзий и остава повишена до края на цикъла (до идването на менструацията). За да забременеете обаче, трябва да сте имали полов акт един или два дни преди температурния пик, съветват лекарите.

Двойките, които страдат от безплодие, трябва задължително да потърсят медицинска помощ от специалисти акушер-гинеколози или уролози с насоченост андрология (за мъжете).

Не забравяйте основното – всички органи на женската репродуктивна система (влагалище, шийка на матката, фалопиеви тръби, яйчници и матка) трябва да функционират нормално, за да бъде оплодена яйцеклетката и съответно износено бебето.

Билковият Аюрведа продукт – ФЕМИ ХЕРБ, не случайно е водещ продукт в борбата с женските болести и безплодието. Той е изключително ефективен при кисти, гъбички, бяло течение, нередовен и болезнен цикъл, хормонален дисбаланс, при акне и други кожни проблеми, за поддържане на необходимия баланс на вагиналната флора и дори оказва изключителна ефикасност при безплодие.

ФЕМИ ХЕРБ е натурален Аюрведа продукт, специално разработен в подкрепа на здравето на жените от всички възрастиФЕМИ ХЕРБ се прилага за редица “женски” заболявания включително и кисти, както и за подобряване на фертилността и увеличаване на възможностите на жената за зачеване. ФЕМИ ХЕРБ има и подчертан превантивен ефект срещу появата на множество нарушения в женския организъм. Освен това Феми херб се грижи и за доброто състояние на кожата и косата. Продуктът съдържа съставки, които възстановяват хормоналния баланс, регулират месечния цикъл и овулацията и благоприятстват зачеването. Формулата на Феми херб включва доказани билкови субстанции обединени в иновативна формула. Тя е безопасна и изцяло на основата на натурални съставки, без изкуствени оцветители или консерванти – алтернатива на медикаментозната терапия при безплодие. Използва се при профилактика на ендометриоза, фиброкистозна мастопатия и влиза в състава на терапии при заболявания на женска полова система.

КАК ТОЧНО ДЕЙСТВА ФЕМИ ХЕРБ?

 Повлиява благоприятно оплакванията при гъбични инфекции, като генитални и храносмилателни микози

 Подобряване синтеза и баланса на женските полови хормони;

 Помага при смущения в менструалния цикъл, поява на бяло течение с неизяснен произход и други нарушения, свързани с хормоналното състояние на жената.

 Коригира вътрешната секреция на матката

 Регулира менструалния цикъл

 Поддържа хормоналния баланс

 Има стимулиращ и естрогеноподобен ефект върху яйчниковата тъкан и ендометриума

 Влияе благоприятно при дисменорея, маточни кръвотечения и миоматозни възли, менструални болки, менопауза, дисменорея и хиперменорея заради силно изразеното си съдосвиващо, кръвосъсирващо и антисептично действие

 Действа общоукрепващо на маточните стени

 Намалява киселинността в стомаха и успокоява спазмите на чревната мускулатура

 Използва се при профилактика на ендометриоза, фиброкистозна мастопатия и влиза в състава на терапии при заболявания на женска полова система.

 Използва се и за помощно средство при лечение на “бучки” (муковисцидоза) на гърдите

 Намалява болките по време на месечен цикъл и маточните течения.

 Повишава притока на кислород до клетките; влияе добре при оформянето и поддръжката на здравината и функциите на мембраните им; участва в синтеза на протеини, важни за тъканите

 Премахва акнето и другите несъвършенствата по-кожата, като и придава бляскав и здравословен вид

FEMI HERB е сертифициран Аюрведа продукт с гарантирано качество!

Той е отлично средство, освен при лечение, също и за профилактика!

Кога приемаме FEMI HERB?

*За подобряване ферилността и за увеличаване възможностите на жената за зачеване

*При маточни заболявания

*При бяло течение

*При мастопатия, мастит, кисти и болезненост на гърдите при менструация

*При хормонален дисбаланс

*При кистозни яйчници

*За поддържане на необходимия баланс на вагиналната флора

*За здрава кожа и коса