За бактериите в стомаха и връзката им с настроението ни

  • admin
  • 30.08.2020
  • Коментарите са изключени за За бактериите в стомаха и връзката им с настроението ни
  • Uncategorized

За никого не е тайна, че заболяването на века е така нареченият “burnout”(синдром на изчерпването). Сякаш успоредно с все по-актуалната тема за здравословния живот и превенцията, телата ни са подложени на атаки от заобикалящия ни свят и все по-важно става колко спим, какво пием и ядем, как реагираме при първи симптоми.

Не разбирайте психическата стабилност задължително като емоционално състояние – преди всичко, то касае и физическото здраве. Мозъкът също е част от тялото и макар в голяма степен да е непознат за науката, знаем че е орган като всички останали в организма с определен капацитет и потребности за нормално функциониране. Ежедневно мозъкът обработва милиарди сигнали и може да се претоварва от на пръв поглед рутинни и незначителни дейности, както и от вредното влияние на средата.

Нараства и броят изследвания на психолози, психиатри и лекари за връзката между състоянието на стомаха и червата с настроението, и най-вече безпокойствието. Статистиката е тревожна, а тенденцията е броят на хората, които усещат безпокойство да расте с всяка следваща година. Според проучванията стресът може да атакува всеки като жените са по-уязвимият пол. В Америка, 40 млн. възрастни се оплакват от симптоми на безпокойство, което е около 18% от населението. Данните сочат, че едно на осем деца също има подобен проблем. Все по-голяма е и сумата, която се инвестира за психолози, психиатри и набиращите популярност и у нас психотерапевти. Дали обаче има друг подход към психичните проблеми и дали част от тези пациенти боледуват и на физическо, а не само на емоционално ниво?

Връзката между здравето на стомашно-чревният тракт и това как се чувстваме е гореща тема, предизвикваща много дискусии. Тя води научния интерес към редица нови подходи за изследване на менталното състояние. Специалистите по психично здраве намират връзка между микробния микро свят, който всеки от нас има и начина, по който нашият мозък преживява емоции и настроения. Преди да обсъдим как можем да влияем благоприятно на организма си, нека проследим какви са процесите, водещи до тази зависимост.

От холистична гледна точка, червата са възприемани като „втори мозък“ и има структурни и чисто анатомични причини за подобна асоциация. Тази част от храносмилателния тракт има цяла чревна нервна система, съставена от множество неврони, намиращи се в стените и подават информация към изключително дълъг нерв (Вагусен), водещ началото си от хранопровода и достигащ чак до края на отделителната система.

 

НЯКОЛКО ФАКТА ЗА ВРЪЗКАТА НА СТОМАШНИТЕ БАКТЕРИИ С МОЗЪКА:

• Бактериите, гъбите и вирусите, съставляващи човешкия микробиом са в числено превъзходство, спрямо клетките – десет към едно в полза на микрофлората.
• 95% от хормона на щастието – серотонин, се произвежда в нашите черва.
• Гореспоменатият Вагусен нерв е изграден от 100 милиона неврони, което е повече от тези на гръбначния мозък или периферната нервна система.
• В стомаха има милиарди бактерии, изграждащи баланса във функционирането на цялото тяло

От тези факти можем да си направим извода, че нашите черва изпращат много повече сигнали на мозъка, отколкото той към тях.

 

КАКВО ИСКА ДА НИ КАЖЕ ЧРЕВНИЯ ТРАКТ?

Синдромът на раздразненото черво е състояние на микробактериален дисбаланс. Той започва с болка и подуване на корема, газове, запек или диария – все симптоми, за които търсим облекчение като лекуваме симптомите и изобщо не се замисляме от какво е причинено това неразположение. Често пъти обаче тези оплаквания са индикация, че стомашното ни здраве е в опасност.

Поради тясната свързаност между нашия мозък и чревната нервна система, този физически дискомфорт може да премине в емоционален, причинявайки тревожност и депресия. Без да подозираме, с ежедневието си, ние може да допринасяме или направо да сме причинители на проблемите в микробиома си с:
• Прекомерни нива на стрес
• Честа употреба на антибиотици
• Висок прием на захар и ниски нива на консумация на фибри
• Консумация на алкохол
• Чревна инфекция

 

КАКВО ДА ПРАВИМ КОГАТО СИМПТОМИТЕ СА НА ЛИЦЕ?

Първата и основна стъпка е да върнем баланса в стомашно-чревната флора. Това може да стане по естествен и природен начин като приемем подходящ пробиотик. Колон херб има идеалното решение при нарушен баланс като възстановява броя на добрите бактерии, контролира лошите и повлиява цялостното здравословно състояние.

ЗДРАВЕТО ЗАПОЧВА ОТВЪТРЕ С АЮРВЕДИЧНАТА ФОРМУЛА НА:

КОЛОН ХЕРБ е натурален аюрведа продукт за цялостно прочистване на стомашно-чревния тракт от натрупаните вредни отлагания, токсини, паразити, бактерии и чревни отпадъци. Здравето на стомашно-чревния тракт е от изключителна важност за човешкия организъм. С годините по неговите стени се отлагат отпадни продукти – частично обработени гниещи и медикаментозни остатъци, вредни бактерии и др. Този комплекс е известен като генерично метаболитни остатъци. Някои от тях образуват токсична среда, допринасяща за непълноценната абсорбция на хранителните вещества. През годините човек може да натрупа от 2,5 до около 11 кг метаболитни отпадни вещества, които да се превърнат в причина за катастрофални проблеми със здравето.

Опитът на медиците демонстрира, че третирането на хроничните заболявания е по-трудно, ако пациентът не се е погрижил за своята детоксикация. Тя следва да се извършва периодично при смяна на сезоните или на интервал от половин година.

Иновативната формула на  Колон херб  със сигурност е решение за всеки, който иска превантивно да прочисти стомашно-чревния си тракт, както и за тези които вече имат установени заболявания.

Препоръчваме КОЛОН ХЕРБ , защото:
• Подходящ за превенция, детоксикация и по-продължителен прием
• Възстановява баланса на чревната микрофлора
• Подобрява храносмилането
• Подтиска развитието на вредни бактерии, има антимикробно и противовъзпалително действие
• За силен имунитет и чревно здраве – за предпазване и профилактика на различни здравни проблеми
• 100% натурален, не съдържа ГМО, захар, изкуствени подсладители и аромати.

Ползи от употребата на Колон херб:

Почиства ефективно червата;
Осигурява ви повече енергия;
Отслабвате по-бързо;
Подобрявате метаболизма си;

Успокоява болката;
Има противоалергични и противовъзпалителни свойства;
Регенерира клетките;
Оказва ефект, подобен на антибиотик;

Иновативната формула на  Колон херб  със сигурност е решение за всеки, който иска превантивно да прочисти стомашно-чревния си тракт, както и за тези които вече имат установени заболявания.

Колон херб е повече от хранителна добавка. Продуктът предлага цялостно решение за здравето на стомашно-чревния тракт.

Колон херб дава възможност да се премахне нездравословния биофилм в домашни условия, по сигурен начин, лесно и удобно. Тя може да бъде извършена в рамките на 3 месеца. Една опаковка съдържа 180 капсули и е достатъчна за провеждане на пълния 3 месечен курс. Приема се по 2 капсули на ден сутрин.

Къде да отрием Колон херб?

Колон херб, можете да поръчате на телефон 08777 6 50 40 или директно през онлайн магазина – www.bio-be.com , като ще Ви бъде доставен с безплатна доставка до адрес или офис на Еконт.

Наличен е и в избрани АПТЕКИ в страната. Аптеките, от които можете да го закупите, можете да намерите тук >> АПТЕЧНА МРЕЖА 

ВАЖНО! Колон херб е натурален Аюрведа продукт без лекарско предписание. 100% билкова формула , без противопоказания .

Цена: 64лв за опаковка със 180 капсули, която стига за пълния курс от 3 месеца. Доставката е БЕЗПЛАТНА!

Ползи от употребата на Колон херб:

*Почиства ефективно червата;
*Осигурява ви повече енергия;
*Отслабвате по-бързо;
*Подобрявате метаболизма си;

*Успокоява болката;
*Има противоалергични и противовъзпалителни свойства;
*Регенерира клетките;
*Оказва ефект, подобен на антибиотик;

ПАКЕТ „ДЕТОКС“: Супер комбинация от двата ТОП продукта КОЛОН ХЕРБ и МОМОРДИКА за цялостно прочистване на дебелото черво и клетъчен ДЕТОКС – изчистване на лимфата, кръвта и клетките от натрупаните токсини, паразити и вредни микроорганизми!