6 признака за високо кръвно налягане

  • admin
  • 11.09.2020
  • Коментарите са изключени за 6 признака за високо кръвно налягане
  • Uncategorized

Има факти, които трудно се помнят. Например: рожденият ден на свекърва ви, има ли хляб вкъщи и показателите на кръвното ви налягане при последното измерване. Всеки трети в България страда от хипертония – „тихият убиец“.

Високото кръвно налягане означава, че кръвта ви притиска кръвоносните съдове повече, отколкото трябва. Звучи невинно, но с течение на времето това може да увреди стените на съдовете и да позволи образуването на плаки, да блокира артериите и да лиши тялото от кръвта и кислорода, от които се нуждае. Резултатът често е фатален.

Въпросът е как да разберем, дали страдаме от хипертония, ако не мерим редовно налягането. Ето няколко съвета от лекари как да разпознаем хипертонията.

Над 130/80

Само защото не проверявате кръвното си налягане, това не означава, че то не е високо. Премерването е рутинна процедура, апаратите са достъпни и всеки може да го прави редовно. Имайте предвид, че кръвното ви налягане се променя според физическата ви активност, хидратацията, съня, храната. Премерете кръвното си, когато сте спокойни и хидратирани и повтаряйте премерването по едно и също време всяка седмица (ако не са налични други признаци, които изискват по-често измерване). Ако апаратът показва 130/80 или повече, непременно се консултирайте с лекар.

Наследственост

Ако родителите ви са страдали от високо кръвно налягане, голяма е вероятността това да се повтори при вас. Разбира се, начинът ви на живот е особено важен за здравето, включително и за кръвното налягане, но ако майка ви или баща ви е бил с хипертония, вниманието ви трябва да е особено обострено.

Главоболие

Главоболието може да се дължи на различни фактори, но една от причините му е високо кръвно налягане. Упоритото остро главоболие, което не преминава с аналгетици, е един от симптомите.

Подуване

Хипертонията често се свързва с диабета и бъбречни заболявания. Затова ако се подувате без причина и уринирате повече, побързайте да отидете на лекар.

Влошено зрение

Напрежението в съдовете на очите води до размазано зрение. Имайте предвид, че това вече е доста късен симптом на хипертонията.

Нарушен баланс

Ако губите равновесие, пред очите ви стане замъглено и паднете и то без очевидна причина като рязко ставане от леглото, възможно е да получавате хипертоничен удар.

Превенция срещу високото кръвно с помоща на древния метод Аюрведа. СЪЩЕСТВУВА НАТУРАЛНА АЮРВЕДА ФОРМУЛА, КОЯТО, ПОМАГА И ЗАЗДРАВЯВА СЪРДЕЧНО-СЪДОВАТА СИСТЕМА, НАМАЛЯВА ВЕРОЯТНОСТТА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ИНФАРКТ, НОРМАЛИЗИРА КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ, ПОДДЪРЖА СЪРЦЕТО ЗДРАВО И ИЗЧИСТВА  „ЛОШИЯ“ ХОЛЕСТЕРОЛКАРДИ ХЕРБ е изцяло натурален Аюрведа продукт, който подпомага нормалната дейност на сърцето и на цялата сърдечно-съдова система, както и се грижи за поддържането на нормално кръвно налягане. КАРДИ ХЕРБ влияе изключително добре на състоянието на организма при сърдечни проблеми, доставя енергия на сърцето, подобрява работата на сърдечния мускул и предпазва клетките от вредното въздействие на свободните радикали. Продуктът подпомага организма за намаляване последиците от прекарани инфаркти и инсулти, увеличава силата на сърдечните съкращения и притока на кислород.

Ползи от употребата на КАРДИ ХЕРБ:

  • Подпомага нормалната дейност на сърцето и на цялата сърдечно-съдова система
  • Нормализира кръвното налягане
  • Спомага за предпазване от образуването на тромби
  • Увеличава силата на сърдечните съкращения и притока на кислород
  • Подобрява работата на сърдечния мускул

Как действа  КАРДИ ХЕРБ?

  • Пречиства кръвта от „лошия“ холестерол
  • Нормализира кръвното налягане
  • Подкрепя дейността на сърдечно-съдовата система
  • Спомага за значително намаляване на вероятността за получаване на инфаркт и инсулт
  • Очиства съдовите стени от натрупани атеросклеротични плаки
  • Поддържа нормалната пропускливост на стените на кръвоносните съдове
  • Действа като профилактично средство при рехабилитация при мозъчен инсулт, сърдечен инфаркт и други заболявания на сърдечно-съдовата система
  • Профилактично приемане на КАРДИ ХЕРБ допринася за поддържане нормални нива на холестерол в кръвта

ВНИМАНИЕ! Карди херб е натурален билков Аюрведа продукт от серията на БИОби . Той няма странични ефекти и се приема без лекарско предписание. Приемът е по 2 капсули на ден, в продължение на 3 месеца. Една опаковка съдържа 180 капсули и е достатъчна за пълния 3 месечен курс.

Можете да поръчате КАРДИ ХЕРБ директно от онлайн магазина на производителя на най-добра цена тук >> ОНЛАЙН МАГАЗИН

или на телефон 08777 6 50 40 / всеки ден от 09:00 до 19:00ч./

Можете да закупите КАРДИ ХЕРБ и от следните аптеки:

Списък с всички аптеки, можете да намерите >>> ТУК