Скритата епидемия „Хипертония“

  • admin
  • 15.09.2020
  • Коментарите са изключени за Скритата епидемия „Хипертония“
  • Uncategorized

Лисващ хормон в организма ни превръща солта в отрова

Хипертонията, независимо, че мнозина я считат за тривиална заради нейната честота, е социалнозначимо заболяване. 30-40 на сто от населението на развитите страни страда от високо кръвно налягане. Нашата страна не прави изключение. Това съобщи проф. Димитър Раев.

Причината за неблагоприятната статистика е, че населението, като цяло, застарява, а хипертонията е заболяване на хората в средна и напреднала възраст. Според прогноза на Световната здравна организация към 2020 г. хипертониците ще се увеличат с 60 на сто спрямо цифрите за страните към 2000-а. Това заболяване обхваща 60% от хората над 60-годишна възраст.

В повечето случаи хипертонията е наследствена. Затова, ако бащата или майката страдат от нея, детето също е предразположено към нея. Препоръчва се след 30-годишна възраст такъв човек да мери няколко пъти своето кръвно налягане. То е в норма, ако при измерване у дома е 135:85, а в здравно заведение – 140:90. Смята се, че разликата идва от вълнението на пациента, че е при доктори. Медицинската наука

реабилитира кафето и чая

те не са рискови фактори за появата на високо кръвно. Те могат да повишат налягането леко, ако се злоупотребява с количеството. Потвърждение на тази теория е, че в страни, в които кафето е традиционна напитка, няма висока заболеваемост от хипертония. Основна причина за провокирането й обаче, е солта. Оптималното количество е 2,5 г за цял ден. Почти не е възможно човек да се впише в тази норма. Всички готови храни, включително хлябът, са натъпкани с нея. В сместа за приготвяне на един килограм колбас, например, се слагат 15-20 г сол. Целта е по-голяма степен на консервация, а с това и трайност. В пет резенчета луканка се съдържа сол, колкото е дажбата ни за цяла седмица. Сред продуктите със скрита сол са още сиренето и маслините, които ако бъдат изкиснати във вода могат да бъдат консумирани безпроблемно и от хипертоници. За разлика от тях обаче от

кашкавала и всички видове сирена

на тази основа солта не може да бъде извлечена. По тази причина те не се препоръчват на хората с това заболяване, както и на тези, които са наследствено предразположени към него. Затова проф. Димитър Раев препоръчва на потребителите да четат опаковките на храните, които купуват и да следят за количеството сол, за да не преминат в групата на пациентите.

Човек може лесно да я намали, проблем са само първите 3-5 дни, казва специалистът. Причината е, че преди хиляди години, когато човекът се е формирал, сол не е имало, организмът ни не изработва хормон, който да подпомага при усвояването й. В резултат той тя се задържа в организма, а кръвното скача рязко нагоре. Няколко дни без нея, то се нормализира, изострят се и вкусовите рецептори. Според специалиста, като цяло видът на храните и алкохола не влияят на налягането. Те могат да го променят само временно, когато се злоупотребява с концентрати, червено вино и мазни ястия. Вратната свинска пържола, например, не вдига кръвното, но отлага натрупвания, които впоследствие провокират атеросклерозата. Така е и с всички наситени животински мазнини.

 

10 минути на пътечката и едно хоро подобряват значително състоянието на сърцето

 

  • Движението, дори само въртенето на педалите на велоергометъра свалят до 4-5 мм живак, което е равносилно на един медикамент.
  • След физическо натоварване, дори танци, човек се чувства добре, тъй като организмът отделя ендорфини – молекулата им е сходна с тази на морфина. Затова само 10 минути на пътечката човек се чувства презареден.
  • Високите температури разширяват кръвоносните съдове, кръвното налягане при хипертониците започва да пада до границите на нормалното. Затова се препоръчва, особено преди море, да се прегледат при своя лекар и, по негова преценка, хапчетата да бъдат намалени или спрени.
  • Пиене на повече вода в горещините. В противен случай обезводняването може да доведе до хипотонична реакция. Внезапно падналото от високо до ниско кръвно налягане стресира организма.
  • Домашните любимци свалят стреса и увеличават нивото на серотонина – хормона на щастието, а от там следва и нормализирането на кръвното налягане. Ако у дома имате куче, неизбежно ща се разхождате с него два пъти дневно, което ще ви осигури така необходимото движение за балансиране на теглото и на налягането.

Здраво сърце благодарение на древния метод Аюрведа.

СЪЩЕСТВУВА НАТУРАЛНА АЮРВЕДА ФОРМУЛА, КОЯТО, ПОМАГА И ЗАЗДРАВЯВА СЪРДЕЧНО-СЪДОВАТА СИСТЕМА, НАМАЛЯВА ВЕРОЯТНОСТТА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ИНФАРКТ, НОРМАЛИЗИРА КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ, ПОДДЪРЖА СЪРЦЕТО ЗДРАВО И ИЗЧИСТВА  „ЛОШИЯ“ ХОЛЕСТЕРОЛКАРДИ ХЕРБ е изцяло натурален Аюрведа продукт, който подпомага нормалната дейност на сърцето и на цялата сърдечно-съдова система, както и се грижи за поддържането на нормално кръвно налягане. КАРДИ ХЕРБ влияе изключително добре на състоянието на организма при сърдечни проблеми, доставя енергия на сърцето, подобрява работата на сърдечния мускул и предпазва клетките от вредното въздействие на свободните радикали. Продуктът подпомага организма за намаляване последиците от прекарани инфаркти и инсулти, увеличава силата на сърдечните съкращения и притока на кислород.

Ползи от употребата на КАРДИ ХЕРБ:

  • Подпомага нормалната дейност на сърцето и на цялата сърдечно-съдова система
  • Нормализира кръвното налягане
  • Спомага за предпазване от образуването на тромби
  • Увеличава силата на сърдечните съкращения и притока на кислород
  • Подобрява работата на сърдечния мускул

Как действа  КАРДИ ХЕРБ?

  • Пречиства кръвта от „лошия“ холестерол
  • Нормализира кръвното налягане
  • Подкрепя дейността на сърдечно-съдовата система
  • Спомага за значително намаляване на вероятността за получаване на инфаркт и инсулт
  • Очиства съдовите стени от натрупани атеросклеротични плаки
  • Поддържа нормалната пропускливост на стените на кръвоносните съдове
  • Действа като профилактично средство при рехабилитация при мозъчен инсулт, сърдечен инфаркт и други заболявания на сърдечно-съдовата система
  • Профилактично приемане на КАРДИ ХЕРБ допринася за поддържане нормални нива на холестерол в кръвта

ВНИМАНИЕ! Карди херб е натурален билков Аюрведа продукт от серията на БИОби . Той няма странични ефекти и се приема без лекарско предписание. Приемът е по 2 капсули на ден, в продължение на 3 месеца. Една опаковка съдържа 180 капсули и е достатъчна за пълния 3 месечен курс.

Можете да поръчате КАРДИ ХЕРБ директно от онлайн магазина на производителя на най-добра цена тук >> ОНЛАЙН МАГАЗИН

или на телефон 08777 6 50 40 / всеки ден от 09:00 до 19:00ч./

ДОСТАВКАТА Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНА!