Как да се запазим здрави в сезона на настинките и грипа?

  • admin
  • 06.10.2020
  • Коментарите са изключени за Как да се запазим здрави в сезона на настинките и грипа?
  • Uncategorized

През есенно-зимния сезон ни атакуват стотици различни вируси. Когато попаднем в техния капан, ни се налага да се борим с досадните симптоми на настинката и грипа – хрема, възпалено гърло, повишена температура, кашлица, отпадналост, главоболие, болки в мускулите. Как да намалим риска от разболяване – вижте нашите съвети.

Консумирайте повече топли храни
Според традиционната Китайска медицина балансът е в основата на всичко. Това важи и за храненето. Когато навън е студено (както и в помещението, в което сме), последното нещо, от което храносмилателната ни система и всички клетки в тялото ни се нуждаят, е още студенина. Така нареченият „храносмилателен огън” може да бъде запален със затоплящи храни и да бъде потушен с прекалено сурови, студени, млечни или захарни продукти. Последните са в състояние да ни накарат да се чувстваме уморени и в по-мрачно настроение.
Лошото храносмилане също така може да отслаби имунната защита, тъй като 80% от имунните клетки се намират в храносмилателния тракт. За щастие, и през студените месеци има достатъчно разнообразие от плодове и зеленчуци, от които можете да си правите домашни топли ястия и супи  – тиква, лук, праз, чесън, моркови, цвекло, спанак, сладки картофи и др. Това в никакъв случай не означава, че трябва да се откажете от всички сокове и сурови храни. Добре е всеки ден да консумирате по малко от тях, но да се вслушвате в тялото си и да компенсирате всеки техен прием с повече топли и готвени храни.

Наблегнете и на топлите напитки
Водата трябва да бъде основната напитка в дневния ви режим. Установено е, че приемът на около 2 литра дневно от течността подпомага оптималното функциониране и пречистване на клетките, включително и на тези на имунната система. Малко изцеден сок от лимон или джинджифил към топлата вода ще й придадат освежаващ вкус. Освен това тези два продукта са известни със своите укрепващи имунитета и противовъзпалителни свойства. Подходящи за студеното време чайове са тези, съдържащи канела, джинджифил, кардамон и други затоплящи подправки.

Не яжте късно вечер
Не е важно само какво ядете, но и кога го правите. Според Аюрведичната и Китайската медицина храносмилането трябва да става през дневните часове. Късно вечер и рано сутрин текат прочистващи и „ремонтни” дейности в тялото вследствие на изминалия ден. Ако използваме енергията за храносмилане именно в тези часове, го лишаваме от ценното за прочистване време. А то е от изключителна важност за него, за да може да се справя със заболяванията, както и да се самолекува по естествен път.

Спете достатъчно
Сънят помага на тялото да се самовъзстанови, лекува раните, регулира хормоните и освежава ума. Недостатъчният или непълноценният сън отслабва имунната система и ни прави много гостоприемни за настинките и грипа. Според едно изследване хората, които спят по-малко от 7 часа, са били 3 пъти по-склонни да се сдобият с простуда. А за да се радвате на оздравителна нощна почивка, избягвайте късното хранене и спортуване, проветрявайте добре спалнята си и се стремете да си лягате всеки ден по едно и също време.

Допълнителна помощ за укрепване на имунитета и предпазване от вируси

Можем да засилим имунитета си и да избегнем вирусите по- изцяло натурален и билков път с помощта на древната наука – Аюрведа.

ИМУНО ВЕДА е изцяло натурален Аюрведа продукт, който допринася за правилното функциониране на имунната система, като активира защитните сили на организма срещу различните вируси и бактерии. Приемът на ИМУНО ВЕДА е изключително подходящ за подсилване на имунитета през грипните периоди, както и през останалото време за общо укрепване на организма. Редовния прием на ИМУНО ВЕДА допринася за повишаване на имунитета и защита на организма от развитието на настинки, грип и други вирусни инфекции през грипните периоди, при хора с повтарящи се инфекции, хора, които често боледуват и такива с хронични заболявания. Освен това ИМУНО ВЕДА премахва хроничната умора, тонизира организма и подкрепя функциите на дихателната, сърдечно-съдовата, стомашно-чревната и урогениталната системи.

ИМУНО ВЕДА – За Силен Имунитет

  • Подобрява работата на имунната система
  • Намалява умората и ободрява
  • Има  имуностимулиращо действие ,антиоксидантно действие ,антивирусно действие, адаптогенно действие, антимикробно действие
  • Подпомага тялото при стрес и депресия
  • Грижи се за нормалната функция на панкреаса, черния дроб и бъбреците
  • Спомага бързото възстановяване след прекарани операции

 

БЕЗПЛАТНА доставка до адрес или офис на ЕКОНТ

Бързи поръчки на :    0877765040 /всеки ден от 09:00-19:00ч./