Как ефективно да се грижим за лимфната си система?

  • admin
  • 13.10.2020
  • Коментарите са изключени за Как ефективно да се грижим за лимфната си система?
  • Uncategorized

Всяко човешко тяло притежава потенциалите да се лекува и да поддържа своя здравословен баланс. 

Лимфната система е твоята “умна” система – една от най-сложните системи в тялото ти, интелигентна и способна да се грижи по най-добрия начин за здравето ти. За да подпомогнеш оптималното й функциониране, е добре да разбереш всички нейни функции – транспортна, защитна, хомеостатична.

Основната й функция е детоксикация на организма. Изградена е от лимфни възли, канали, далак, тимус, аденоиди, сливици и междуклетъчна течност.

Тази перфектна дренажна и филтрационна система се грижи за здравето и чистотата на тялото в непрекъснат режим 24/7.

Лимфната система е много важна част от детокс системата на тялото ти, която се грижи се за поддържане имунитета.  Лимфната система се нарича  още „бялата река на живота„ тъй като регулира баланса на всички течности в тялото ти, грижейки се за това да обезвреди токсините и бактериите, които са влезли отвън, както и да извежда метаболитните продукти от организма.

При настъпването на дисбаланс в тялото, не винаги е възможно по естествен път то да се пречиства от многото налични токсини и отпадъчни продукти. Тогава е необходима помощ и отвън.

Лимфната система дори не се подчинява на гравитацията – нейната  сложна “магистрала” е в посока „отдолу нагоре„ – движението е от пръстите на краката и нагоре към тялото. За разлика от кръвта, лимфната система не разполага механизъм за изпомпване.

Ако си дълго време пред компютъра или телевизора, не се движиш достатъчно, наднорменото тегло започва да те притеснява, някои симптоми хронифицират или си прекарал скоро хирургична операция, време е за рестарт на лимфната ти система.

Ако имаш отоци, подуване на глезените, ръцете, краката, задържане на вода, отлагат се мастни натрупвания около корема, хроничен синузит, трудно ставаш сутрин и имаш мускулни или ставни болки, имаш фибромиалгия, кожата те сърби, често гърлото ти се възпалява, забелязваш целулит, то вероятно организмът ти дава индикация за застояла лимфа. 

Бавно движещата се лимфа пречи на всички системи в организма. 

Ако тялото е инфектирано и обездвижено, това се отразява неминуемо и на лимфната система.

Нездравословният начин на живот, съзнателното или несъзнателното обременяване на тялото с токсини, са гаранция за застой на лимфната система и хронични заболявания. 

Основните причини за лимфната конгестия са стресът и храносмилателните дисбаланси.

Различните химични и биохимични промени, които настъпват при стреса, създават условия за натрупване на токсични отпадъци и запушване на лимфната система. Хроничният стрес и неговата стрес химия оказва особено негативни последствия и водят до нарушаване на хомеостазата в целия организъм.

Лимфната система и стомашно-чревният тракт са тясно свързани.

Един от пътищата за изхвърляне на токсините е именно стомашно-чревният тракт. 

Хроничният стрес на физическо и емоционално ниво, и понижените нива на имунитета провокират възможността организмът ти адекватно да реагира на външните и вътрешни токсични дразнители.

Стресът и особено хроничният стрес се отразяват негативно на цялата храносмилателна система. Правилното усвояване на хранителните вещества е възможно при балансиран микробиом и здрави и непропускливи черва. 

Ако нарушиш хранителния баланс чрез приема на повече преработени храни и по-малко плодове и зеленчуци, е възможно възникването на възпалителен процес, и нарушаване на чревната пропускливост. Лимфната система се претоварва и в резултат лимфата застоява. 

ВНИМАНИЕ – от особено значение е да пренебрегваш следния факт: детокс се стартира при добре работеща лимфна система, без застойна лимфа, така че да осигуриш правилен детокс на тялото си.

Какво е добре да знаеш за твоята лимфна система:

  • Когато лимфата работи добре ти си здрав, а ако си болен се възстановяваш много по-бързо.
  • Не позволявай на токсините да забавят движението на лимфната система, а ако нещата излязат извън контрол е необходима медицинска консултация.
  • Необходимо е да следиш за правилната работа на стомашно-чревния тракт.
  • Редовно, поне два пъти в годината, е желателно да я подпомагаш като правиш цялостен лимфо-дренажен масаж при специалисти с необходимия опит.
  • Не причинявай травми на лимфните възли – те са основните пречиствателни станции на лимфата. Неправилният масаж на тялото може да повреди тези възли.
  • Периодично следи за теглото си. Наднорменото ти тегло е възможно да се дължи на проблеми с черния дроб, небалансирано и нездравословно хранене, липса на движение. Всичките тези симптоми могат да бъдат причина на застой на лимфата в тялото.
  • Редовно пречиствай и детоксикирай лимфната си ситема, защото замърсената лимфа  е причина за редица  тежки нарушения в човешкия организъм.
Как да прочистим лимфната си система?
С доказано действие в редица изследвания МОМОРДИКА е един от най-ценните плодове в света. Използван още от древността, той действа благотворно за редица заболявания, като диабет, високо кръвно налягане, повишено ниво на кръвната захар, “лош” холестерол и други.
МОМОРДИКА присъства от хилядолетия в медицината на редица държави от Азия и Южна Америка, като в Индия и Бразилия, традиционно се използва при диабет и висока кръвна захар, а също и за пречистване на кръвта, клетките и лимфата.
МОМОРДИКА е известна с разнообразието си на витамини и минерали, които я правят изключително полезна за човешкия организъм. Тя е богата на есенциалните витамини AC, EB1B2B3B9, както и на минералите калийкалций, цинкмагнезийфосфор и желязо.

КЛЕТЪЧЕН ДЕТОКС – ПРОЧИСТВАНЕ НА КЛЕТКИТЕ, ЛИМФАТА И КРЪВТА

Известно е, че листата на МОМОРДИКА имат антимикробни свойства. В Аюрведа медицината от хилядолетия МОМОРДИКА се използва, като средство за пречистване на кръвта, клетките и лимфата от натрупани токсини, бактерии и вредни микроорганизми.

Семената на МОМОРДИКА съдържат антивирусни протеини, наречени МАР30 , за които е доказано, че блокират и спират развитието на вирусите в човешкия организъм и укрепват имунната система.

 

БЕЗПЛАТНА доставка до адрес или офис на ЕКОНТ

Бързи поръчки на :    0877765040 /всеки ден от 09:00-19:00ч./