Как да се справим с разширените вени през зимата?

  • admin
  • 26.11.2020
  • Коментарите са изключени за Как да се справим с разширените вени през зимата?
  • Uncategorized

За страдащите от разширени вени топлото и задушно време определено създава проблем. Лятото е сезон, който може да остави негативен отпечатък както върху кожата, така и върху кръвоносните съдове. За това и хората, страдащи от това често срещано състояние, с нетърпение очакват понижаването на температурите.

По принцип студеният климат не е никак лош за вените. Докато горещото време забавя циркулацията и по този начин разширява кръвоносните съдове, то застудяването има точно обратния ефект. В резултат на това по-ниските температури обикновено свиват вените, насърчават притока на кръв и облекчават общите симптоми на варикозни вени като спазми и подуване. Така изглеждат нещата на теория, но какво всъщност може да се случи на практика.

Когато времето е хубаво, хората са по-склонни да му се наслаждават и да водят по-активен начин на живот. Когато температурите започнат да падат стремглаво надолу, излизането на открито и извършването на активни дейности се случва все по-рядко. За съжаление, заседналият начин на живот влошава разширените вени и други хронични венозни недостатъци. В допълнение, по-студеният климат обикновено има по-ниско атмосферно налягане, което попречи на циркулацията в организма. В крайна сметка, се получава така, че зимата не е най-благоприятният сезон за вените, а заседяването около празничните трапези, трупането на килограми и стресовите ситуации оказват допълнителен натиск върху ставите и кръвоносните съдове.

Крайният резултат от това са видими сини линии около краката, което определено създава чувствителност, особено в планираните дни за плаж или басейн. За щастие съществуват няколко изпитани практики, които могат да намалят тези некомфортни и неприятни на вид симптоми:

1. Редовни тренировки и физическа активност

Въпреки че през зимата отпускането вкъщи на чаша какао или чай звучи изкушаващо, е добре да се отделят поне по 30 мин. на ден за физическа активност. Спортът подобрява кръвообращението, което може да облекчи вида на варикозните вени. Заседналият начин на живот затруднява тялото като изтласква кръвта обратно към сърцето, за това е добре да се помисли за тренировки включващи плуване, пилатес или джогинг на чист въздух.

2. Изготвяне на хранителен режим

За съжаление, редовното отпускане с приятели, честите сбирки покрай коледните празници, могат да доведат до увеличаване на килограмите, което никак не помага на кръвоносните съдове. Препоръчително е да се изготви разнообразна, питателна диета, която може да включва пресни плодове, зеленчуци и протеини. Естествено е в даден момент изкушението да надделее, за това са празниците – да се освободим от стреса. Но все пак, не бива да се прекалява с количествата алкохол и храна, тъй като те влияят не само върху вида на кръвоносните съдове, но и върху цялостното здраве на организма.

3. Овлажняване на сухата кожа

Овлажняването на сухата, раздразнена кожа е ключова част от грижата за краката през зимата. Венозните заболявания могат да причинят нелицеприятни промени в текстурата и външния вид на кожата. Въпреки че овлажнителят не може да лекува вените директно, той помага за подобряване засегнатата зона на кожата. В допълнение, следва да се каже, че е добре овлажнителят да се втрива с продължителни масажиращи движения, което ще стимулира кръвообращението.

4. Повдигане на краката

Независимо от положението на тялото – седнало или изправено, законът на гравитацията означава засядане на кръвта в краката. По възможност, няколко пъти на ден е препоръчително те да се поставят върху стол или възглавнички.  По този начин се отклонява притокът на кръв и се облекчава подуването.

5. Използване на пакет с лед

Прилагането на студен пакет върху краката може да попречи на притока на кръв към засегнатата зоната и така да се сведат до минимум подуването и дискомфорта. Около 15 минути са достатъчни за облекчаване на симптомите.

6. Носене на компресионни чорапи

Предлагани се в аптеки и магазини, компресионните чорапи подобряват кръвообращението на краката. Чорапите нежно притискат вените и отпращат кръвта обратно към сърцето, което е прекрасен начин за намаляване на размера на разширените вени.

7. Използване на изцяло натурални средства 

ВЕНИ ХЕРБ е изключителен Аюрведа продукт отличаващ се с иновативна формула, разработена под строг лабораторен контрол за поддържане на доброто състояние на кръвоносната система, по-конкретно на вените и венозните клапи. Не съдържа кортикостероиди и анестетици. Комбинацията от активните компоненти на вложените във ВЕНИ ХЕРБ билки и  натурални съставки участва активно в процесите на растеж на епитела и възстановяване на кожата, подобрява еластичността на кръвоносните съдове, съдейства за оттичане на задържаните течности в организма, с което допълнително намалява тежестта и дискомфорта, особено в долните крайници. ВЕНИ ХЕРБ съдържа мощна иновативна формула, която направи революция в борбата с разширените вени. Основната съставка в нея е вековната Аюрведа билка Бакопа Мониери, която има доказано силен противовъзпалителен  и болкоуспокояващ ефект.  ВЕНИ ХЕРБ се препоръчваза облекчаване на отока и свързаните с хроничната венозна недостатъчност симптоми (умора, тежест, подуване, болки, схващане, изтръпване и мравучкане на краката; синдрома на “непочиващите крака”); за облекчаване на симптомите при хемороиди; за комплексното лечение на лимфен оток и варикозен дерматит; за комплексното лечение на варикозни язви. Също и за превенция  и  предовратяване на симптомите и причините водещи до образуването на разширени вени и хемороиди.

ВЕНИ ХЕРБ – При Разширени Вени И Хемороиди

  • Съдейства за свиване възпалените вени
  • Облекчава болковото усещане, сърбежа и подуването
  • Неутрализира вредните микроорганизми
  • Стимулира оздравителния процес
  • Възстановява засегнатите тъкани
  • Овладява чувството за парене и дразнене
  • Намалява възпалението
  • Повишава съпротивителните способности на венозните клапи
  • Укрепва стените на кръвоносните съдове
  • Подобрява кръвообращението
  • Блокира ензимите, които причиняват увреждане на кръвоносните съдове, и така спира процеса на разрушение на стените на вените.

Можете да поръчате ВЕНИ ХЕРБ директно от онлайн магазина на производителя на най-добра цена тук >> ОНЛАЙН МАГАЗИН

или на телефон 08777 6 50 40 / всеки ден от 09:00 до 19:00ч./

Доставката е напълно БЕЗПЛАТНА!