Домашни методи за превенция на варикозните вени

  • admin
  • 01.12.2020
  • Коментарите са изключени за Домашни методи за превенция на варикозните вени
  • Uncategorized
Живейте активно и се радвайте на свобода на движение във всяка възраст

Варикозно-разширените вени не са просто неприятен козметичен проблем. Те са ясен сигнал, който тялото ни изпраща, че нещо не е наред с кръвопреносната и сърдечно-съдовата система. Медицината ги нарича и с по-разговорното паякообразни. Това им име идва от подобната на мрежа на паяк диаграма, която рисуват върху долните ни крайници. Проявяват се най-често именно там поради естественото напрежение, което гравитацията оказва върху им. Бременността пък е една от причините жените да страдат по-често от тях от мъжете. Не е изключено да се образуват и по повърхността на кожата на друга част на тялото. Това се наблюдава доста с висок интензивитет при професионалните спортисти.

За щастие, науката и традиционната медицина имат своите средства за превернция и справяне с нелицеприятния естетически вид на варикозната кожа. Пазарът предлага богат набор от различни продукти за възстановяването на нейния нормален външен вид.

Как да въздействам положително на своята варикозна кожа на краката? Какви са домашните методи за превенция и справяне с разширените вени? Може ли дермата на долните крайници да възвърне своя свеж външен вид и мекотата при допир? 

Прочетете статията по-долу докрай, за да научите домашните методи за справяне с варикозно-разширените вени!

Какво са разширените вени?

Разширените вени са подути, усукани вени, които можете да видите точно под кожата. Те обикновено се появяват пo краката, но могат да се образуват и в други части на тялото. Хемороидите са вид разширени вени. По-голямата част от венопреносната мрежа в човешкото тяло има еднопосочни клапани, които помагат да се стича кръвта към сърцето ви. Ако клапите са слаби или повредени, тя може да се резервира и да се натрупа във вените. Това ги кара визуално да се уголемят и да набъбнат, което води до трайното им разширяване.

Как да се справим с варикозно-разширените вени? – 3 домашни метода 

Медицината счита, че няма лечение за варикозно-разширените вени. Можем само да действаме превантивно срещу тях или да направим така, че те да не си личат толкова много. По принцип лекарите са консервативни по отношение на третирането на ‘паякообразните’ вени. Вероятно ще ви посъветват да направите промени в начина си на живот, вместо да опитвате по-агресивно медикаментозно лечение.

Ето и кои са 3-те натурални метода за справяне с варикозните вени, които те най-често препоръчват:

  1. Редовни Физически Упражнения: Редовните упражнения насърчават по-доброто кръвообращение в краката, което спомага за прокарването на кръвта, която се е събрала във вените. Те благоприятстват и понижаването на кръвното налягане, което е друг фактор, който допринася за разширени вени. Най-подходящи са плуване, йога, ходене и колоездене.
  2. Носенето на Компресиращи Чорапи: Компресионните чорапи могат да ви помогнат да запазите венозните си клапани в правилната позиция. Това улеснява правилното функциониране на вените. А и намалява образуването на кръв, подуването и болката.Може да изпитате по-малко нощни крампи след носене на поддържаща компресия през деня. Има различни видове нива на компресия в зависимост от това колко са увредени вените ви.
  3. Не Прекарвайте Прекалено Много Време в Седнала или Изправена Позиция: Заставането или седенето в едно положение за дълго време затруднява пътя на кръвта във вените на краката срещу гравитацията. Това води до повишаване на налягането там. Това пък кара краката и прасците ви да се подуят и болят.

ВЕНИ ХЕРБ е изключителен Аюрведа продукт отличаващ се с иновативна формула, разработена под строг лабораторен контрол за поддържане на доброто състояние на кръвоносната система, по-конкретно на вените и венозните клапи. Не съдържа кортикостероиди и анестетици. Комбинацията от активните компоненти на вложените във ВЕНИ ХЕРБ билки и  натурални съставки участва активно в процесите на растеж на епитела и възстановяване на кожата, подобрява еластичността на кръвоносните съдове, съдейства за оттичане на задържаните течности в организма, с което допълнително намалява тежестта и дискомфорта, особено в долните крайници. ВЕНИ ХЕРБ съдържа мощна иновативна формула, която направи революция в борбата с разширените вени. Основната съставка в нея е вековната Аюрведа билка Бакопа Мониери, която има доказано силен противовъзпалителен  и болкоуспокояващ ефект.  ВЕНИ ХЕРБ се препоръчваза облекчаване на отока и свързаните с хроничната венозна недостатъчност симптоми (умора, тежест, подуване, болки, схващане, изтръпване и мравучкане на краката; синдрома на “непочиващите крака”); за облекчаване на симптомите при хемороиди; за комплексното лечение на лимфен оток и варикозен дерматит; за комплексното лечение на варикозни язви. Също и за превенция  и  предовратяване на симптомите и причините водещи до образуването на разширени вени и хемороиди.

ВЕНИ ХЕРБ – При Разширени Вени И Хемороиди

  • Съдейства за свиване възпалените вени
  • Облекчава болковото усещане, сърбежа и подуването
  • Неутрализира вредните микроорганизми
  • Стимулира оздравителния процес
  • Възстановява засегнатите тъкани
  • Овладява чувството за парене и дразнене
  • Намалява възпалението
  • Повишава съпротивителните способности на венозните клапи
  • Укрепва стените на кръвоносните съдове
  • Подобрява кръвообращението
  • Блокира ензимите, които причиняват увреждане на кръвоносните съдове, и така спира процеса на разрушение на стените на вените.

Можете да поръчате ВЕНИ ХЕРБ директно от онлайн магазина на производителя на най-добра цена тук >> ОНЛАЙН МАГАЗИН

или на телефон 08777 6 50 40 / всеки ден от 09:00 до 19:00ч./

Доставката е напълно БЕЗПЛАТНА!