Диабет: въпроси и отговори

  • admin
  • 26.01.2021
  • Коментарите са изключени за Диабет: въпроси и отговори
  • Uncategorized

Дори според не най-песимистичните прогнози диабетът е едно от заболяванията, които стават все по-широко разпространени, особено в развитите страни. Много специалисти дори смятат, че цифрите в статистиките констатират само “върха на айсберга” и много хора страдат от тази болест без да знаят за това.

1. Как да разпознаем диабета при децата?

Първият признак е жаждата.
При детето може да става дума само за инсулинозависимост, т.е. за диабет от първи тип. При тази форма на болестта клетките на задстомашната жлеза произвеждат много малко количество инсулин и организмът не се справя с разграждането на захарта.

Много често тази форма на заболяване е наследствена. Диабетът от първи тип изисква постоянно попълване на организма с инсулин отвън, т.е. с помощта на инжекции.

Постоянната жажда, особено през нощта е един от първите признаци на диабета при децата. Затова трябва да наблюдавате дали детето уринира често и по-малко. При децата, страдащи от диабет, често се наблюдава повишен апетит, а пристрастията към храната се променят. При това “вълчият” апетит е съпроводен от намаляване на теглото.

Съществуват и други прояви: сухи лигавици на устната кухина и носа, кожно раздразнение на половите органи. При наличието на един от тези признаци, трябва да се потърси консултация с ендокринолог.

2. Как да предотвратим развитието на болестта?

Диетата и физкултурата помагат.
Най-широко разпространен е диабетът от втори тип (при който няма инсулинова зависимост). От него се разболяват хората на около 40 и повече години. Пълнотата и неправилното хранене са рисковите фактори за този вид диабет.
Задстомашната жлеза произвежда инсулин, но поради нарушенията на обмяната на веществата глюкозата не може за проникне напълно в клетките и се натрупва в кръвта. Съдържанието на захар в кръвта нараства и се повяват признаците на диабет.

Диабетът от втори тип е излечим в неговите ранни стадии. Дори при наличието на генетична предразположеност могат да се избегнат проявите на този дефект в гените.

Основните принципи на лечението са свързани с:
– нормализиране на телесната маса
– коригиране на храненето (изключване на сладките, мазни, солени продукти и алкохола и засилена употреба на продукти, съдържащи целулоза – зърнени храни, плодове, зеленчуци, ядки)
– постоянен самостоятелен контрол на захарта в урината и кръвта
– специални комплекси от физически упражнения, развиващи периферното кръвообращение (малките съдове).

3. Може ли диабетът да се провокира от стреса?

Заболяването има психосоматичен характер, т.е. това на разговорен език може да бъде определено като болест от нерви.

“Захарната болест” често възниква поради наличието на тежки проблеми. В 20-25% от случаите диабетът се развива на фона на хроничния битов стрес. Учените определят три главни причини за развитието на диабет от гледна точка на психосоматиката:

– посттравматична депресия
Тя може да се развие след някакво тежко сътресение, когато организмът изпада в състояние на шок и цялата ендокринна система работи на предала на силите си.

– хронични проблеми в семейството, които хората предпочитат да скрият с години
Най-често срещаните ситуации са банални – алкохолизъм или изневяра. Нестабилността и чувството за паническо очакване влияят отрицателно на състоянието на задстомашната жлеза. Понякога душевният покой е единственият начин за да се нормализира нивото на захарта.

– повишена тревожност
Организмът на човека в състояние на паническа атака много бързо изгаря захарта и инсулинът едва успява да се произвежда. Ето защо много хора, за да се справят със своята нервозност и тревога, започват да ядат много шоколад и други сладки неща. И резултатът от това е зависимост от сладкото и нарушение на производството на инсулин.

4. Свързан ли е диабетът с промени в половата функция?

Диабетът е заболяване с хормонална зависимост и е свързан с половата сфера. Австрийски учени, които са анкетирали 1,5 хиляди души болни от диабет, заявяват, че само 15% от мъжете и 10% от жените, страдащи от това заболяване, са доволни от качеството на своя полов живот.

Кое ниво на кръвната захар може да се смята за безопасно?
За хората без захарен диабет нивото на захар в кръвта на гладно трябва да бъде 3,3-5,5 ммол/л. След хранене нивото може да се повиши до 7,8 ммол/л, но не повече!

Понижаване на високата кръвна захар с натурални средства 
Такова средство е натуралния Аюрведа продукт МОМОРДИКА. С доказано действие в редица изследвания МОМОРДИКА е един от най-ценните плодове в света. Използван още от древността, той действа благотворно за редица заболявания, като диабет, високо кръвно налягане, повишено ниво на кръвната захар, “лош” холестерол и други.
МОМОРДИКА присъства от хилядолетия в медицината на редица държави от Азия и Южна Америка, като в Индия и Бразилия, традиционно се използва при диабет и висока кръвна захар, а също и за пречистване на кръвта, клетките и лимфата.
МОМОРДИКА е известна с разнообразието си на витамини и минерали, които я правят изключително полезна за човешкия организъм. Тя е богата на есенциалните витамини AC, EB1B2B3B9, както и на минералите калийкалций, цинкмагнезийфосфор и желязо.

КЛЕТЪЧЕН ДЕТОКС – ПРОЧИСТВАНЕ НА КЛЕТКИТЕ, ЛИМФАТА И КРЪВТА

Известно е, че листата на МОМОРДИКА имат антимикробни свойства. В Аюрведа медицината от хилядолетия МОМОРДИКА се използва, като средство за пречистване на кръвта, клетките и лимфата от натрупани токсини, бактерии и вредни микроорганизми.

Семената на МОМОРДИКА съдържат антивирусни протеини, наречени МАР30 , за които е доказано, че блокират и спират развитието на вирусите в човешкия организъм и укрепват имунната система.

БЕЗПЛАТНА доставка до адрес или офис на ЕКОНТ

Бързи поръчки на :    0877765040 /всеки ден от 09:00-19:00ч./