Алкалната диета с която всеки болен от рак трябва незабавно да се запознае

  • admin
  • 07.02.2021
  • Коментарите са изключени за Алкалната диета с която всеки болен от рак трябва незабавно да се запознае
  • Uncategorized

Балансът на pH нивата в тялото е от голямо значение за всеки човек, не само за пациентите, болни от рак. Цялостното здраве е в голяма степен повлияно от тях, а за да оставаме здрави, ние трябва да поддържаме алкалната среда в тялото си.

Човешкото тяло не се спира пред нищо, за да поддържа леко алкално pH от 7.35, но вредният начин на хранене и стресът могат да променят pH-то му към киселинно, при което заболяванията процъфтяват.

За жалост, поддържането на алкална среда в тялото днес е изключително трудно понеже всички консумираме нездравословни храни, храни богати на химикали и токсини, готови храни, ястия, готвени и претопляни в микровълнови фурни и бързи храни.

Този нездравословен начин на хранене създава киселинна среда в тялото и по този начин силно повишава риска от рак и от редица различни други здравословни проблеми.

Ето защо е от голяма важност да следваме здравословен, алкален начин на хранене за да възстановяваме баланса в тялото, да ускоряваме оздравяването и да поддържаме доброто си здравословно състояние. Предоставяме на вашето внимание изключително полезна информация за това как да възстановявате pH баланса в тялото си за поддържането на алкална среда в него. Алкалният начин на хранене ще ви помогне да се преборите с възпалението и с редица други заболявания.

Съвети за алкално хранене

1. Алкалният начин на хранене трябва да се основава най-вече на органични зелени листни зеленчуци, карфиол и различни видове зеле, броколи, билки и подправки, коренови зеленчуци, бобови растения, ядки и семена, леща и грах, лук, праз и несъдържащи глутен зърнени храни като ориз в малки количества.

2. Също така, можете да ядете колкото искате плодове и зеленчуци, както и по 60 до 120 грама месо от хранени на паша животни, органично птиче месо или екологична риба по няколко пъти в седмицата.

3. Избягвайте захар, понеже раковите клетки използват повече глюкоза на единица време от здравите клетки. Освен това, захарта намалява съдържанието на магнезий в тялото и по този начин стимулира туморите. „Естествените” захари като агаве и мед също трябва да бъдат премахнати от храната ви. Вместо това можете да консумирате неподсладен ябълков сос, смокини, сушени кайсии или пресен ананас.

4. Професор Т. Колин Камбъл, Ph.D., от Cornell University Cow, проведе проучване, което откри, че млечните продукти са едни от най-причиняващите рак храни понеже съдържат протеина казеин. Ето защо, млечните продукти трябва да се избягва в случай на рак, понеже поради високо производство на киселина, те могат да причинят възпаление, израждане на костите, както и стимулират пролиферацията на рака.

5. Избягвайте зърнени храни, съдържащи глутен, понеже той причинява възпаление. Не трябва да консумирате зърнени храни с високо съдържание на глутен, пшеница, тестени изделия, хляб, зърнени закуски, сладки, торти, мъфини, солети и други печива.

Трябва да ги замените с несъдържащи глутен зърнени храни като киноа, ориз, просо, елда и щир (амарант). Освен това, премахнете от храната си „несъдържащите глутен” готови храни, понеже в тях се използват захар и обработени олиа.

Източник:

http://healthylifeconcept.com/alkaline-diet-info-every-cancer-patient-needs-read-immediately/

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Настоящата информация не заменя назначеното ви лечение. Не се самолекувайте на база на нея, пренебрегвайки предписаните ви лекове – тя може само да способства за излекуването ви.

Сладък пелин, билката която мори рака

Едногодишният пелин, наричан още сладък пелин (Artemisia annua), е познат отдавна с лечебните си свойства. Вече от над 20 години екстракт от билката се използва за производството на лекарство срещу малария. Става дума за съставката артемизинин. Твърди се, че сладкият пелин помага и при лечението на хора, болни от рак.

Сега учени от института „Макс Планк“ в Потсдам и химикът Кери Гилмор са изследвали свойствата на сладкия пелин в битката срещу Covid-19. В проучването са участвали и вирусолози от Свободния университет в Берлин.

Целта на учените е била да разберат дали и как екстракти от сладкия пелин – чист артемизинин, сходни деривати или различни смеси – действат срещу коронавируса.

Резултатите изненадват учените: екстракти от сладкия пелин действително се оказват активни срещу SARS-CoV-2. При листата на сладкия пелин най-силната антивирусна активност е отчетена при тинктура с абсолютен етанол или дестилирана вода.
Тази антивирусна активност на екстракта се оказва още по-силна при добавяне на кафе.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЛАДЪК ПЕЛИН ТУК