8 причини да пиете вода на гладно

  • admin
  • 02.05.2021
  • Коментарите са изключени за 8 причини да пиете вода на гладно
  • Uncategorized

In aqua sanitas – Във водата е животът. Едва ли има по-добър начин да го кажем. Водата е най-добрата напитка и приемът й трябва да започне веднага след като се събудим. Какви обаче са реалните ползи от пиенето на вода на гладно? Вижте 8 причини да започнете да го правите веднага.

Японците са първите, които открили ползите от водата за здравето и добрия външен вид. Според техните виждания пиенето на вода трябва да започне веднага след като се събудите. Ето и основните стъпки на японската водна терапия, която е била проверена и потвърдена от редица проучвания по целия свят.

  • Стъпка 1: Веднага след като се събудите започнете да пиете вода, дори преди да сте си измили зъбите. Според японците трябва да пиете по 1 литър вода сутрин. Ако обаче тепърва започвате, стартирайте с 250 мл. и постепенно увеличете количеството
  • Стъпка 2: След като изпиете водата, можете да измиете зъбите си и да си направите сутрешния тоалет. 45 минути след изпиването на водата не бива да ядете и пиете нищо друго (дори кафе)
  • Стъпка 3: Важна част от водната терапия според японците е в продължение на 2 часа след всяко основно хранене (закуска, обяд, вечеря. Междинните хапвания не се броят) не бива да пиете вода.

Според японците спазването на подобен режим регулира кръвното налягане, предпазва от заболявания на стомаха и ви прави енергични през целия ден.

Дори да не спазвате японската водна терапия, пиенето на вода на гладно има своите ползи за здравето, Вижте кои са 8-те най-важни причини според нас да пиете вода на гладно.

1. Ускорява метаболизма

Пиенето на вода на гладно ускорява метаболиза с до 25% и помага за по-бързото храносмилане. За максимално добри резултати при отслабване се препоръчва да пиете около 4 литра вода на ден.

2. Подсилва имунитета

Водата помага за поддържане на баланса на течности в тялото, което е от съществена важност за отблъскването на инфекции. Редовното пиене на вода на гладно постига точно това.

3. Пречиства червата

Пиенето на вода на гладно помага за пречистване на храносмилателния тракт. Особено когато говорим за прием на много течности. КОгато правите това редовно, ще забележите, че нямате проблеми със стомаха. Това се препоръчва и за хора, които страдат от запек.

4. Изчиства токсините

Всяко ходене до тоалетната означава изхвърляне на токсини от тялото. Колкото по-често ходите, толкова по-малко вероятно е в тялото ви да се натрупат токсини.

5. Против мигрена

Една от най-разпространените причини за главоболие е недостигът на вода. Ако сте забелязали, понякога главоболието ви преминава, след като пиете вода или други течности. Изследвания показват, че редовният прием на вода на гладно може да ви помогне да се отървете от главоболията по естествен начин.

6. За отслабване

Водата няма калории. Тя е лесен начин за засищане на апетита и помага на тялото по-бързо да изгаря калории

7. Пийте вода за по-чиста кожа

Пигментните петна понякога се образуват заради струпване на токсини в кожата. Най-лесният и евтин начин да се пречистите от токсините е като пиете вода. Ако това се случва на гладно, процесът се ускорява.

8. Вода за енергия

Ако сутрин се разсънвате трудно, водата ще ви помогне. Пиенето на вода на гладно стимулира производството на червени кръвни телца, което означава повече енергия за тялото.