4 билки за подобряване на мъжкото либидо

  • admin
  • 05.06.2021
  • Коментарите са изключени за 4 билки за подобряване на мъжкото либидо
  • Uncategorized

Мъжествеността и самочувствието на мъжете, често се крие в тяхната плодовитост и възможността им за репродуктивност. Понякога обаче има фактори, които намаляват броя на сперматозоидите и по този начин и шансовете за оплождане.

За да може жената да забременее, е необходимо в мъжката сперма да има най-малко 20 млн. сперматозоиди на всеки милилитър сперма. Всяко намаляване на това количество затруднява шансовете за забременяване, констатират експерти.

Съществуват билки, които могат да повлияят на количеството на сперматозоидите…

Safed Musli е един от примерите за билка със силно въздействие за повишаване ниския брой на сперматозоидите. Препоръчително е билката да се приема два пъти дневно под формата на капсули, като екстракт от корена на растението или във вид на чай и отвара. Консумацията на Safed Musli стимулира кръвния поток, повишава либидото и тонуса, подобрява функционирането на репродуктивните органи и балансира количеството на хормоналната секреция.

 

Tribulus terresteris е друга билка, която също има лечебен ефект върху ниския брой сперматозоиди. Билката стимулира производството на мъжкия полов хормон, тестостерон и секреция на хормона естроген, като по този начин повишава издръжливостта, влияе на сексуалното поведение и правилното функциониране на репродуктивни органи. Tribulus terresteris също може да се приема под формата на таблетки или чай.

Epimedium е билка, подходяща за терапия на различни сексуални проблеми при мъжете, както и за увеличаване броя на сперматозоидите.

Активната съставка в билката, икариин, увеличава количеството на азотен оксид в кръвта, разширявайки кръвоносните съдове и подобрявайки притока на кръв. Нормалният приток на кръв е от изключително значение за функционирането на репродуктивна система и подобряване на нейното функциониране.

Saw Palmetto е билка, богата на фитостероли и мастни киселини, които са изключително полезни за подобряването на проблеми, свързани с пикочните пътища, репродуктивната система и гениталиите.

Всички тези билки са и мощен афродизик и помагат за постигане на бърза и стабилна ерекция