Листата от смокиня са в пъти по-лечебни от плодовете

  • admin
  • 23.09.2021
  • Коментарите са изключени за Листата от смокиня са в пъти по-лечебни от плодовете
  • Uncategorized

В далечна Индия наричат всяко дърво смокиня Дървото на бедните, тъй като през почти цялата година дарява с плодове. Оказва се, че не само те са здравословни, но и самите листа на дървото. Дори нещо повече – те имат повече лечебни функции от плодовете.

Знаете ли, че с тях можете да лекувате диабет, тъй като отварата от смокинови листа намалява нивата на кръвната захар в организма ни. Екстрактът от тях влияе благоприятно на нивото на инсулина и не се налага допълнително стимулиране с инжекция при болните от диабет тип 2.

Чай с листата на благотворното дърво може да понижи иначе опасните триглицериди, оказващи влияние за изграждането на холестерола в кръвта. Така ще се предпазите и от сърдечно-съдови заболявания, инфаркт, инсулт или качване на излишни килограми.

 

Астма и бронхит пък са още болести, които също могат да се лекуват с отвара от смокинови листа За целта са необходими само 3 смокинови листа, които трябва да измиете добре и да сварите в литър вода за 15 минути. Оставете ги да киснат за 3 часа, прецедете и приемайте чая вместо вода.

Можете да си направите и друга отвара, за която са необходими три супени лъжици изсушени листа от смокиня. Поставете ги в термос, където с половин литър вода да престоят 4-5 часа. Полученото трябва да се приема четири пъти дневно по половин чаша. Помага изключително много при камъни в бъбреците.

ОЩЕ:

Ако имате дизентерия, колит или ентероколит, вземете 1 супена лъжица стрити листа и ги запарете с чаша вряла вода, оставете ги така час, след което прецедете. Изпийте полученото 2 или 3 пъти, но в един ден.

Смокиновите листа се използват и при лечението на болестта на Бюргер, както и при гастрит и язви. При последните две се изисква листата да се консумират сурови. С налагане на сока от смокиновия лист върху засегнатото място може да се отървете и от кокоши трън или циреи.

Силата на смокиновите листа стига и по-далече – те могат да премахнат дори татуировки. Трябва просто да се изцеди млечният им сок, с който внимателно да се намажат татусите.

Източник: delo.bg