МУРСАЛСКИ ЧАЙ – БАЛКАНСКА ТАЙНА ЗА ЖИЗНЕНОСТ И ДЪЛГОЛЕТИЕ

  • admin
  • 10.01.2022
  • Коментарите са изключени за МУРСАЛСКИ ЧАЙ – БАЛКАНСКА ТАЙНА ЗА ЖИЗНЕНОСТ И ДЪЛГОЛЕТИЕ
  • Uncategorized

Мурсалският чай е известен като чудотворна билка в народната медицина на балканските страни от векове, като традиционно се използва като лечебен ароматен билков чай. Мурсалският чай съдържа голямо количество антиоксиданти. Има тонизиращо, укрепващо и антианемично действие. Понижава кръвното налягане и помага за здравето на сърцето.

Поради високото съдържание на дъбилните вещества танини и етерични масла, мурсалският чай е използван за лечение на болести на дихателната и отделителната система. Много лекари го препоръчват за лечение срещу чернодробни и бъбречни заболявания, тъй като съдържа желязо, мед, кобалт, цинк, калий, магнезий, натрий и др.

 Мурсалският чай предотвратява развитието на някои видове ракови клетки в организма и предпазва от появата на атеросклероза. Има чудесни антимикробни и противовъзпалителни качества, поради което оказва много добро действие върху храносмилателната система. Препоръчва се при хроничен гастрит, ентероколит и други чревни заболявания.

Мурсалският чай е приложим при редица други заболявания. При бронхит и бронхиална астма, при кашлица и възпаление на сливиците, при грип. Тази билка действа като естествен антидепресант и е една от малкото, които могат да се дават безпроблемно на деца под 5 години.

Мурсалският чай е изключително богат на танини и етерични масла. Има силен специфичен аромат. Готовата напитка има сладникав вкус и леки нотки на мента.

 БЪЛГАРСКИ БИО МУРСАЛСКИ ЧАЙ >> КУПИ ОТ ТУК