Целината: Уникалните свойства на зеленчука, който трябва да присъства в менюто ви

  • admin
  • 01.12.2022
  • Коментарите са изключени за Целината: Уникалните свойства на зеленчука, който трябва да присъства в менюто ви
  • Uncategorized

Хранителните специалисти казват, че този зеленчук има отрицателна калорична стойност. Това означава, че има много ниско съдържание на калории и ознавача, че е идеален, когато става въпрос за сваляня на килограми.

Всъщност целината съдържа много вода, а това практически я рави идеална за „промиване“ на вредните вещества от тялото ви. В допълнение към пречистването от токсини, използването на този зеленчук, ефективно неутрализира вредата от канцерогени, които влизат в организма ви, ако пушете.

Ето защо хората, които пушат, трябва редовно да ядат целина, за да спрат процеса на стареене на кожата, тъй като всички знаем, че цигареният дим го ускорява.

А сокът от целина почиства много ефективно. Забележете, че всички, които консумират редовно целина са с чиста и гладка кожа, рядко имат обриви, пъпки и черни точки.

В допълнение, сокът от целина има антибактериален, антисептичен ефект и също така намалява болезнените усещания.

Поради това се използва и за лечение на рани, разкъсвания и изгаряния. Прясно изцеден сок се използва и за облекчаване на дразнене и зачервяване на очите. Изплакването със сока премахва умората от очите и помага за постигане отново на здравословен вид.

Говорейки за ползите от целината, не може да споменем и че ефективно допринася за укрепването на кръвоносните съдове. Ето защо, когато се появят първите прояви на разширени вени, трябва да започнете да пиете целина сок.

Източник: zdrave.to