Вижте чудните свойства на брезовите листа

  • admin
  • 11.12.2022
  • Коментарите са изключени за Вижте чудните свойства на брезовите листа
  • Uncategorized

Кандидатът по медицински науки, ръководител на катедрата по фитотерапия на университета на ICM RUDN, ръководителят на образователно-здравния център при НАН на Украйна Елена Корсун, фармацевтът Олга Зорина и лекар Алена Парецкая разказаха за лечебните свойства на брезата и противопоказанията.

Често изсушените листа от бреза се използват за профилактика или съпътстващо лечение на различни патологии, отбелязват специалистите.

И така, фитопрепаратите с брезов лист се използват при хронични възпалителни процеси на бъбреците, цистит, нефрит. А също и за предотвратяване на тези неразположения.

Растението се използва като едно от средствата за лечение на уролитиаза.

„Листата се използват за отстраняване на излишната течност в случай на подуване, както и за разтваряне на камъни в бъбреците. Но всички тези манипулации трябва да се извършват под ръководството на лекар “, предупреждават експертите.

Сред противопоказанията за употребата на бреза: алергия към цветен прашец, увреждане на храносмилателния тракт на етапа на обостряне, както и инфекции на отделителната система в острия период.

Източник: zdrave.to