Доказано ефективна рецепта против гъбички по краката и ръцете. Бързи резултати!

  • admin
  • 18.04.2023
  • Коментарите са изключени за Доказано ефективна рецепта против гъбички по краката и ръцете. Бързи резултати!
  • Uncategorized

Гъбичките по ноктите засягат мъже и жени от всякакви възрасти. Никой не е застрахован и всеки може да го сполети. Тук ще ви запознаем с доказано ефективна рецепта против гъбички

Гъбичките по ноктите на ръцете и краката са крайно упорити. С напредването на това заболяване проблемът става не само естетически, но и здравословен.

Днес ви предлагаме точната класическа рецепта за лечение на гъбичките по ноктите. Тя е публикувана за първи път в „Народен лечебник“, сборник с рецепти, издаден в Русия през 1907-ма година.

народна рецепта против гъбички по краката

Методът е доста прост, лесен и достъпен за всеки, а резултатите наистина са окуражаващи и впечатляващи.

В основата на рецептата против гъбички са сода и ябълков оцет.

Ябълковият оцет, особено ако е домашно приготвен, остава незаменим помощник за лечението на различни кожни заболявания. И не само! За ползите на ябълковия оцет е писано достатъчно, затова ние няма да се разсейваме с подробности за това.

Ябълковият оцет се справя отлично с гъбичните спори и умъртвява патогените. Поради това, дерматолозите съветват да се правят оцет бани при онихомикоза, както и като превантивна мярка. Содата напълно неутрализира киселината, което води до нормален киселинно-алкален баланс.

Прилагането на този инструмент за гъбички на краката, 2 пъти на ден, ще ви излекува без да е необходимо да купувате каквито и да е средства от аптеката.

Ето и пълната рецепта за лечение на гъбички по ноктите, краката и ръцете:

Какво е нужно? Трябват ви ябълков оцет, сода за хляб, английска сол и сок от лук.

Приготвяне на разтвора

  • 3 супени лъжици ябълков оцет
    6 чаени лъжици хлебна сода
    2 литра на топла вода

1. В подходящ съд се налива топлата вода, която трябва да е с температура около 50-60 градуса. Излиза се ябълковия оцет.

2. Изчакайте леко да се охлади и потопете краката за 15-20 минути.

3. След това подсушете и намажете засегнатите места с разтвор на английска сол.

ВАЖНО! Може да редувате разтвора на английската сол със сок от лук. Магнезиевият сулфат (английската сол) се разрежда почти 5:1 в полза на водата. Добре е разтворът да е по-концентриран. Може да редувате мазането на ноктите с лук и английска сол. А може да изберете и само едно от тези средства.

4. Един час по-късно краката се накисват отново във топлата вода и ябълковия оцет, но към разтвора се добавя содата за хляб. Завършете процедурата като намажете отново със сок от лук или английска сол.

За бързи резултати правете тази баня няколко пъти на ден.

Същността на тази рецепта против гъбички е, че те умират в кисела среда, а содата, магнезиевия сулфат и сока от лук предотвратяват по-нататъшното им разпространение.

Както сами се убедихте, това е евтин, достъпен и работещ инструмент, който може да бъде от голяма помощ при справянето с неприятната болест.

Източник: gribkunet.ru