Ендокринолог посочи напитка, която прави чудеса с червата

  • admin
  • 07.07.2023
  • Коментарите са изключени за Ендокринолог посочи напитка, която прави чудеса с червата
  • Uncategorized

Здравето на червата е по-важно, отколкото предполагате. Те подпомагат борбата с различни заболявания, взаимодействат с мозъка, поддържат общото състояние на организма на необходимото ниво, включително работата на стомаха. Ето защо трябва да се грижим за тях.

Редовната консумация на една напитка има неочаквано благоприятен ефект върху работата на червата. Това каза лекарят – диетолог-ендокринолог Наталия Лазуренко. Тя съобщи за полезните свойства на тази напитка.

Става въпрос за кефира. Това е ферментирал млечен продукт, който съдържа основни макроелементи за активен живот: протеини, мазнини и въглехидрати. Въглехидратите са източник на енергия. Протеините са градивните елементи на цялото тяло. Мазнините също са добър енергиен ресурс, уточни тя.

Също така тази напитка съдържа полезни микроорганизми, които създават допълнителен ресурс за „жителите“ на тънките и дебелите черва. Тоест това е допълнително условие за създаване на разнообразие от микрофлората, обясни специалистът.

Според ендокриноложката разнообразието на микрофлората е ключът към дълголетието, работоспособността и добрия метаболизъм. За да получите максимална полза от кефира, трябва да пиете 200 милилитра от напитка на ден, заключи Лазуренко.

Източник: zdrave.to