Смесете коприва с масло за болки в костите и ставите. Ще бъдете изненадани от резултата

  • admin
  • 30.10.2023
  • Коментарите са изключени за Смесете коприва с масло за болки в костите и ставите. Ще бъдете изненадани от резултата
  • Uncategorized

Смесете коприва с масло за болки в костите и ставите. Ще бъдете изненадани от резултата

Съставки

Листа от коприва – 20 бр
Зехтин – 20 мл

Начин на приготвяне

За маслото копривата се бере от май до юли, преди да цъфти. Избираме чисти листа, без повреди и паяжини, с еднороден наситен зелен цвят. Събирането се извършва при слънчево, сухо време. Ще ни трябват ръкавици за защита на растенията от изгаряния.

Измиваме листата под течаща вода и ги оставяме да изсъхнат на сянка. След това ги накъсваме и слагаме в едно хаванче. Намачкваме добре листата. Изсипваме намачканите листа в един стъклен съд, добавяме зехтина. Разбъркваме. Покриваме с найлоново фолио и кърпа. Оставяме да престои за 24 часа.

След това прецеждаме с помощта на цедка и нашето мало от коприва е готово. Използваме мехлема преди лягане. Втриваме го в болезнения участък с масажни движения, след което налагаме мястото с топла превръзка. Лечебният курс е с продължителност две седмици.

Масло от коприва

Масажът с масло от коприва помага при артрит, тъй като има не само противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства, но също така може да проникне дълбоко в кожата.

Способността на копривата да пари, която предпазва растението по естествен начин, е изключително ефикасна за намаляването на болката в ставите, действаща директно чрез кожата. Освен това чаят от растението притежава диуретични качества, спомагащи изхвърлянето на течностите от възпалените стави.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.