Жива вода! Сваля кръвната захар само 1 чаша на ден!

  • admin
  • 07.11.2023
  • Коментарите са изключени за Жива вода! Сваля кръвната захар само 1 чаша на ден!
  • Uncategorized

Жива вода! Сваля кръвната захар само 1 чаша на ден!

Съставки

Овесени ядки – 70 г (4 супени лъжици)
Вряла вода – 1 литър

Начин на приготвяне

В една стъклена кана изсипваме овесените ядки и добавяме врялата вода. Затваряме добре каната с капак. Оставяме да престои за 2 часа, докато изстине напълно. След това прецеждаме.

Пием по една чаена чаша на ден сутрин на гладно.

Овесени ядки

Овесените ядки са едни от задължителните продукти в диетата на диабетиците. Добре е те да бъдат включени в ежедневното меню на страдащите от захарна болест, защото те оказват изключителен благотворен ефект върху състоянието им.

Редовната консумация на овесени ядки от диабетиците води до понижаване на холестерола и подобряване на инсулиновата резистентност. Освен това овесените ядки са богати на фибри, които спомагат за регулиране на функцията на стомаха и червата.

Фибрите, присъстващи в овесената каша, имат свойството за понижаване на липидите. Разтворимите фибри на бета-глюкан намаляват нивата на LDL и намаляват чревната абсорбция на холестерол.

Овесените ядки съдържат висококачествени сложни въглехидрати, които осигуряват стабилен източник на енергия в сравнение с други алтернативи за закуска. Тъй като е с високо съдържание на фибри, овесът се усвоява от тялото бавно, като по този начин предотвратява скока в нивата на кръвната глюкоза.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.