ЕТО КОИ СА НАЙ- ВРЕДНИТЕ ХРАНИ СПОРЕД ДИЕТОЛОЗИТЕ

 • admin
 • 25.06.2020
 • Коментарите са изключени за ЕТО КОИ СА НАЙ- ВРЕДНИТЕ ХРАНИ СПОРЕД ДИЕТОЛОЗИТЕ
 • Uncategorized

Все по-често хората си задават въпроса коя храна е полезна и коя вредна? Учени, лекари и диетолози не могат да дадат точен отговор, защото за един човек определен вид храна е много вредна, а за друг не толкова. Всички обаче са категорични, че прекаляването с някои храни води до наднормено тегло, различни заболявания на сърцето и на стомашно-чревния тракт.

Ето кои са десетте най-вредни храни според диетолозите:

 

Чипсове!

Ограничете до минимум консумацията на апетитните хрупкави картофки. Те са бомба за организма, понеже са тъпкани с мазнини и въглехидрати, които много трудно се усвояват. Освен това са наблъскани с оцветители и подобрители.

 

Сол!

Почти няма хора, които да не знаят колко е вредна солта. Тя повишава кръвното налягане, нарушава киселинно-солния баланс в организма, способства за натрупването на токсини. Затова с нея трябва много да се внимава.

Дъвчащи бонбони!

Те са блъскани с химични добавки, захар, оцветители, заместители и кой знае с какво ли не още.

 

Газирани напитки!

Едни от най-любимите безалкохолни питиета на всички поколения са и едни от най-опасните за нашия организъм. Съдържат захар, химия и газове в едно, които способстват за бързото разпределяне на вредните вещества в организма

 

Вижте седем от храните, които по-добре да изключите от хранителното си меню

 

Шоколадови вафли, сладки и бисквити!

Най-обичаната храна от децата се оказва много вредна. Те са с много, много калории, съдържат генномодифицирани продукти, химични добавки, оцветители и ароматизатори. При това учени доказаха наскоро, че вафлата е едно от най-вредните неща за зъбите на човека.

 

Алкохол!

Тук става въпрос за спиртните напитки, които дори и в минимални количества пречат на усвояването на витамините и останалите полезни за организма хранителни вещества. Освен това алкохолът съдържа и много калории. Към тази група не спадат виното и бирата, за които е доказано, че в малки количества (1 до 2 чаши) са полезни за организма. Виното помага за сърдечносъдови проблеми, а бирата помага на отделителната система.

 

Разберете, кои са 7-те храни, саботиращи отслабването

 

Майонеза!

Все повече лекари и диетолози отричат напълно консумацията на майонеза поради факта, че тя е богата на растителни мазнини, въглехидрати, оцветители, подсладители, заместители и т.н. Наскоро в България бе приет закон, според който храни с растителна мазнина (към които спада и майонезата) трябва да се обозначават именно заради вредността им.

 

Кренвирши и салами!

Оказва се, че и те като чипсът са бомба със закъснител за организма ни. Те са богати на т.нар. скрити мазнини, които много добре са прикрити с помощта на оцветители и ароматизатори. Освен това повечето производители използват т.нар. трансгени. Около 90% от кренвиршите, сарфаладите, саламите се състоят от трансгенна соя.

 

Някои от считаните за най-полезни храни могат да са и най-опасни. Разберете защо!

 

Мазно месо!

Ускорява процеса на стареене на клетката и способства за появата на сърдечносъдови заболявания заради натрупване на мазнини в различни органи на тялото.

 

Макаронени изделия!

Допреди 5 години ни убеждаваха колко полезна храна са, но през последните години изследвания опровергаха тази теза. Макаронените изделия за бързо приготвяне са чиста химия и доказано нанасят вреди на организма, като от тях най-бързо се качват килограми, твърдят диетолози.

КОЛОН ХЕРБ – за прочистване на дебелото черво и пълен ДЕТОКС!

 • Предлага цялостно решение за здравето на стомашно-чревния тракт
 • Регулира перисталтиката на червата
 • Подпомага храносмилането и пази от стомашно-чревни неразположения
 • Благотворно повлиява процесите на смилане, абсорбция и изхвърляне на хранителните вещества
 • Подпомага изхвърлянето на отпадъци и токсини от чревния тракт

Ползи от употребата на Колон херб:

 • Почиства ефективно червата;
 • Осигурява ви повече енергия;Отслабвате по-бързо;
 • Подобрявате метаболизма си;
 • Успокоява болката;
 • Има противоалергични и противовъзпалителни свойства;
 • Регенерира клетките;
 • Оказва ефект, подобен на антибиотик;

ПАКЕТ ДЕТОКС