Важни съвети за поддържане на перфектно интимно женско здраве

  • admin
  • 05.08.2020
  • Коментарите са изключени за Важни съвети за поддържане на перфектно интимно женско здраве
  • Uncategorized

Интимното женско здраве е една много деликатна и важна тема за всяка една жена, защото то стои в основата на нейния комфорт. Честите вагинални инфекции са причини за неприятни усещания у жената. Чрез правилни грижа и навици тези моменти могат да бъдат избегнати.

Какво представлява нормалният вагинален флуор?

Нормалното вагинално течение е пастообразно с белезникав цвят без миризма. По време на овулация се повишава количеството на цервикалната слуз и течението става прозрачно и по-обилно. Тези промени благоприятстват и улесняват достигането на сперматозоидите до маточните тръби, тъй като това е най-плодородният период на жената. Често в резултат на инфекции вагиналното течение променя своите цвят, миризма и консистенция.

Следващите 7 лесни стъпки ще ви осигурят със сигурност отлично интимно здраве:

  • 1. Намалете използването на ежедневни дамски превръзки, а тампоните спрете категорично.

Причината в неблагоприятното влияние на ежедневните превръзки е в това, че не позволяват на кожата да диша, което създава условия за инфекции. Ако изпитвате притеснения да махнете напълно ежедневните превръзки, то поне ги намалете до минимум, като например ги носите само в периода на овулацията. С часове несменяните превръзки не само, че не са добър хигиенен навик, но са и отлична среда за развитие на микроорганизми – топлина, влага и липса на въздух. За спазването на добро интимно здраве, употребата на тампони трябва да бъде категорично спряна поради вече споменатите причини!

  • 2. Носете бельо от естествени материи.

Изборът на бельо е много важен, тъй като то е в контакт с кожата целодневно. То трябва да бъде от естествени материи, за да позволява на интимните части да дишат.  Освен това трябва да бъде удобно и не прекалено стегнато. Тази стъпка значително ще повиши комфорта на жената. Синтетичното бельо може да бъде причина за кожни раздразнения.

  • 3. Използвайте глобули с лактобацили и млечна киселина.

Профилактиката е една от най-силните страни на медицината. Нормално влагалището  е поселено с лактобацили, които създават кисела среда и го предпазват от различни инфекциозни причинители – бактерии, вируси и гъбички. Предлагат се редица медикаменти, които съдържат лактобацили в комбинация  с млечна киселина, които  са много добри средства за подсилване на локалния имунитет на вагината. Веднъж месечно е чудесен навик да подсилвате нормалната вагинална микрофлора с подобни глобули.

  • 4.  Не използвайте сапуни.

pH на сапуните е доста по-високо в сравнение с това на влагалището. Използването на сапуни нарушава киселинността на вагината, а това е една сериозна защитна бариера, която не позволява развитието на патологични процеси. Алтернатива са интимните душ гелове с кисело pH, предназначени специално за тази цел. Заложете на качествена медицинска козметика ако държите на интимните измивни гелове.

  • 5. Спете голи.

Колкото повече позволяваме достъпа на въздух до интимните зони, толкова по-добре. Спането в прекалено топли помещения и с много дебели пижами затрудняват дишането на кожата и терморегулацията.

  • 6. Редовни посещения при гинеколог.

Редовните профилактични прегледи при гинеколог са от голямо значение за започване на своевременно лечение на заболяванията. Всяка жена над 20 годишна възраст трябва минимум веднъж годишно да посещава гинеколог и да си прави цитонамазки. По този начин могат да бъдат избегнати усложненията от бактериални и гъбични инфекции, да бъдат диагностицирани и лекувани „раничките” на маточната шийка, да бъдат разпознати на време промените и клетъчните дисплазии, които са първият стадий към развитието на злокачествен процес.

  • 7. Презервативи – да или не?

Презервативите могат да бъдат причина за дискомфорт по две причини. Първата е, че не малко жени са алергични към латекса. Втората е в спермицидните съставки, които се използват с цел контрацепция. Ноноксинол-9 е един от най-често използваните спермициди, който доказано може да бъде предпоставка за развитието на бактериални и гъбични инфекции при жената.
Разбира се, че ако не сте с постоянен партньор използването на предпазни средства е препоръчително, тъй като инфекциите са незначителен проблем пред полово предаваните заболявания (СПИН, хепатит, сифилис, човешки папиломен вирус и т.н.).

Грижа за „интимното“ здраве при жените с помоща на натурална билкова формула:

ФЕМИ ХЕРБ е натурален Аюрведа продукт, специално разработен в подкрепа на здравето на жените от всички възрасти. ФЕМИ ХЕРБ се прилага за редица “женски” заболявания включително и кисти, както и за подобряване на фертилността и увеличаване на възможностите на жената за зачеване. ФЕМИ ХЕРБ има и подчертан превантивен ефект срещу появата на множество нарушения в женския организъм. Освен това Феми херб се грижи и за доброто състояние на кожата и косата. Продуктът съдържа съставки, които възстановяват хормоналния баланс, регулират месечния цикъл и овулацията и благоприятстват зачеването. Формулата на Феми херб включва доказани билкови субстанции обединени в иновативна формула. Тя е безопасна и изцяло на основата на натурални съставки, без изкуствени оцветители или консерванти – алтернатива на медикаментозната терапия при безплодие. Използва се при профилактика на ендометриоза, фиброкистозна мастопатия и влиза в състава на терапии при заболявания на женска полова система.

ФЕМИ ХЕРБ- При Заболявания На Женската Полова Система И Безплодие

  • За подобряване фертилността и да увеличаване възможностите на жената за зачеване
  •  При маточни заболявания
  •  При бяло течение
  •  При мастопатия, мастит, кисти и болезненост на гърдите при менструация
  • При хормонален дисбаланс
  • При поликистозни яйчници
  • За поддържане на необходимия баланс на вагиналната флора
  • При акне и други кожни проблеми

 

БЕЗПЛАТНА доставка до адрес или офис на ЕКОНТ

Бързи поръчки на :    0877765040 /всеки ден от 09:00-19:00ч./