Как да се справим с досадните хемороиди?

  • admin
  • 05.08.2020
  • Коментарите са изключени за Как да се справим с досадните хемороиди?
  • Uncategorized
Хемороидите са социално-значим проблем, създаващ сериозен дискомфорт у пациентите. Негативното чувство се заражда от факта, че хемороидите причиняват дискомфорт при продължително заседяване. При хората, които стоят прекалено много време изправено, хемороидите също могат да създадат дискомфорт, който да се изразява в болка, поради триенето им в глутеусите. Хемороидите са венозни съдове в аноректалната област, които се развиват още при формиране на плода. Вследствие на богатото им кръвоснабдяване, разположение и много чувствително към травми място, включително склонност към набъбване и пролабиране през ануса, тези съдове са честа причина за оплаквания в аналната област. Водещите причини за развитие на хемороиди включват хроничен запек, заседнал начин на живот, затлъстяване, бременност, раждане, чернодробни заболявания, сърдечна недостатъчност, травми на гръбначния стълб, улцерозен колит и болест на Крон, рак на дебелото черво. Така също и като усложнение след анален секс.
Хемороидите се разделят на два основни вида – вътрешни и външни. Вътрешните хемороиди се разполагат във вътрешността на правото черво и не могат да се доловят по субективен начин. Обикновено те протичат без данни за болков синдром и за тяхното присъствие може да се съди при наличие на кръв в изпражненията. В някои случаи, вътрешните хемороиди могат да пролабират през ануса и да станат видими. Външните хемороиди, от своя страна, са разположени под кожата, заобикаляща ануса. Те могат да се почувстват, когато се издуят и предизвикват сърбеж, болка или кървене при изхождане. Значителна силна болка настъпва, когато в разширените венозни съдове се образува кръвен съсирек, водещ до остра тромбоза на хемороидалния плексус.

Кои са основните симптоми при развитие на хемороиди?

Основните симптоми за развитие на хемороидите са появата на аленочервена кръв след изхождане под формата на капки или ивици по хартията. Възможно е и развитието на болков синдром с остра и силна болка, която се развива най-често след тромбоза на венозните сплетения. Болката е най-силна между 48 и 72-ри час, като постепенно започва да намалява. При появата й, без обективни данни за тромбоза на съдовете, трябва да се насочи вниманието към вероятно развитие на локални фисури или анални абсцеси.
Друг чест симптом при хемороидална болест е усещането на чуждо тяло в областта на ануса, където най-вероятно се касае за наличие на пролабирали вътрешни хемороиди. Обикновено постоянен пролапс на хемороиди се срещат при 3-ти и 4-ти стадий на развитие на вътрешни хемороиди, което е категоричен белег и сигурен критерий за извършване на оперативна интервенция. Също така симптоми на заболяването могат да бъдат силен анален сърбеж и постоянни позиви за дефекация.
Как да се справим с проблема?
ВЕНИ ХЕРБ е изключителен Аюрведа продукт отличаващ се с иновативна формула, разработена под строг лабораторен контрол за поддържане на доброто състояние на кръвоносната система, по-конкретно на вените и венозните клапи. Не съдържа кортикостероиди и анестетици. Комбинацията от активните компоненти на вложените във ВЕНИ ХЕРБ билки и  натурални съставки участва активно в процесите на растеж на епитела и възстановяване на кожата, подобрява еластичността на кръвоносните съдове, съдейства за оттичане на задържаните течности в организма, с което допълнително намалява тежестта и дискомфорта, особено в долните крайници. ВЕНИ ХЕРБ съдържа мощна иновативна формула, която направи революция в борбата с разширените вени. Основната съставка в нея е вековната аюрведа билка Бакопа Мониери, която има доказано силен противовъзпалителен  и болкоуспокояващ ефект.  ВЕНИ ХЕРБ се препоръчваза облекчаване на отока и свързаните с хроничната венозна недостатъчност симптоми (умора, тежест, подуване, болки, схващане, изтръпване и мравучкане на краката; синдрома на “непочиващите крака”); за облекчаване на симптомите при хемороиди; за комплексното лечение на лимфен оток и варикозен дерматит; за комплексното лечение на варикозни язви. Също и за превенция  и  предовратяване на симптомите и причините водещи до образуването на разширени вени и хемороиди.

ВЕНИ ХЕРБ – При Разширени Вени И Хемороиди

  • Съдейства за свиване възпалените вени
  • Облекчава болковото усещане, сърбежа и подуването
  • Неутрализира вредните микроорганизми
  • Стимулира оздравителния процес
  • Възстановява засегнатите тъкани
  • Овладява чувството за парене и дразнене
  • Намалява възпалението
  • Повишава съпротивителните способности на венозните клапи
  • Укрепва стените на кръвоносните съдове
  • Подобрява кръвообращението
  • Блокира ензимите, които причиняват увреждане на кръвоносните съдове, и така спира процеса на разрушение на стените на вените.