Възпаление на черния дроб: симптоми и решение

  • admin
  • 05.08.2020
  • Коментарите са изключени за Възпаление на черния дроб: симптоми и решение
  • Uncategorized

Възпалението на черния дроб е често срещан проблем. Състоянието, при което този важен орган изведнъж се уголемява над нормалния размер, е известно в медицината като хепатомегалия.

Това може да причини болка и да изисква лечение, което лекарят ще предприеме в зависимост от всеки отделен случай. Но кои са най-честите симптоми, свързани с възпалението на черния дроб? И каква диета може да спазвате у дома, за да допълните препоръките на лекаря? Ще ви разкажем повече в следващите редове.

Симптоми на възпалението на черния дроб

Знаете ли къде се намира черният дроб? Лесно е: долният му край е разположен точно под гръдния кош от дясната страна на тялото.

Ако черният дроб има нормални функция и размер, най-вероятно няма да го усетите, ако натиснете с пръстите под гръдния кош (освен ако не сте поели дълбоко дъх). Обикновено снимка на черния дроб може да предупреди личния лекар дали черният дроб е възпален или не е.

Но какво да правим извън кабинета на лекаря? Какви симптоми можем да забележим в ежедневието? Повечето проблеми с черния дроб започват без никакви симптоми, така че не бихте ги забелязали дори веднага. Постепенно следните симптоми ще станат по-ясни и отчетливи, тъй като органът нараства по размер:

1. Болка

Болката в резултат от възпалението на черния дроб обикновено е тъпа и продължителна. Тя се увеличава малко по малко и накрая става по-интензивна. Тя ще започне да ви притеснява от дясната страна, така че не забравяйте: винаги обръщайте внимание на горната част в дясната част на корема.

Болката може да достигне до долната част на гърба, пак от дясната страна. Може да забележите силна умора, която никога не отминава. Ако опитате да вземете болкоуспокояващи, облекчението ще бъде само временно.

2. Гадене и общо неразположение

Може да загубите апетит. Храните, богати на мазнини и сушените меса са трудни за храносмилане. Ще забележите, че след като се нахраните, умората се задълбочава и е придружена от световъртеж или гадене.

Лекарите често посочват, че умората и общото чувство на неразположение са по-забележими сутрин. Не забравяйте, че черният дроб, точно като лимфната система, изпълнява основните прочистващи функции през нощта.

Възпаленият черен дроб не може да изпълнява своите функции, така че сутрин може да се окаже най-трудното време през деня.

3. Температура

Постоянната ниска температура винаги е предупреждение за нещо нередно. Тя е знак, че имате инфекция, както и че в тялото ви протичат промени, които се нуждаят от медицинска помощ. Не забравяйте, че високата температура е естествена реакция на организма към всяко чуждо нашествие.

Консултирайте се с лекар, за да разберете какво предизвиква възпалението на черния дроб.

4. Жълтеница

Жълтеница представлява пожълтяване на кожата, което може да се появи и в очите. Това е един от най-очевидните симптоми на проблеми с черния дроб или изменение на нормалната му функция.

Но от къде идва този жълт цвят? Билирубинът, вторичен продукт от разграждането на червените кръвни клетки, е ясен сигнал, че черният дроб не се прочиства както трябва. Вместо това, той натрупва вещества, които трябва да бъдат отстранени от организма.

5. Аномалии в изпражненията

Никога не е забавно да отделяте специално внимание на онези моменти, когато използвате банята. Но винаги е добре да обръщате внимание на цвета на урината и изпражненията. Те могат да кажат много за вашето здраве.

Ако изведнъж забележите по-светъл цвят на изпражненията, ще е добре да се консултирате с лекар. Това може да е вирус или заболяване, подобно на хепатит, които да причинят възпаление на черния дроб. Това са само някои възможности, затова винаги се консултирайте с медицинско лице.

Кой е най-щадящият и ефективен метод за прочистване на черния дроб и жлъчката?

Важно е да знаете, че за да прочиствате с медикаменти черния си дроб, трябва да го правите с продукти, които са напълно натурални, без да съдържат химикали и други вредни вещества. Такъв продукт е Ливо херб – натурален Аюрведа продукт със 100% натурални съставки и доказана формула, която ефективно прочиства черния дроб и жлъчката.

ЛИВО ХЕРБ е изцяло натурален Аюрведа продукт, който подпомага нормалното функциониране на черния дроб и елиминира натрупаните в него токсини. ЛИВО ХЕРБ благоприятно повлиява възстановителните процеси в черния дроб  като предпазва чернодробните клетки от вредното въздействие на свободните радикали. Продукта има благотворно действие върху черния дроб, и при следните състояния: хронични хепатити и чернодробни възпаления, токсични увреждания, алкохолна интоксикация, цироза, стеатоза и др.  ЛИВО ХЕРБ може да се използва за предпазване на черния дроб от увреждане при прекомерна употреба на алкохол, тежки и мазни храни, при прием на увреждащи черния дроб лекарства и др.

Как действа ЛИВО ХЕРБ?

  • Прочиства черния дроб от токсините, бактериални и вирусни инфекции, пестициди, лекарства, алкохол
  • Спомага за отделянето на токсичните вещества от организма и пречиства черния дроб и жлъчката на клетъчно ниво
  • Регулира стойностите на чернодробните ензими.
  • Подобрява обмяната на липидите
  • Защитава клетъчните мембрани
  • Предпазва черния дроб от увреждане
  • Засилва естествените процеси на детоксикация

Ползи от приема на ЛИВО ХЕРБ:

  • Нормално и здравословно функциониране на черния дроб
  • Благоприятно повлияване на възстановителните процеси в черния дроб
  • Нормални функции на стомашно-чревния тракт и храносмилането
  • Естествено пречистване на организма от токсини и тежки метали
  • Намаляване на последиците от нездравословно хранене, приема на алкохол и токсичните ефекти на някои лекарствени препарати
  • Стимулиране на изхвърлянето на отпадните вещества от дейността на човешкия организъм

Можете да поръчате ЛИВО ХЕРБ директно от онлайн магазина на производителя на най-добра цена тук >> ОНЛАЙН МАГАЗИН

или на телефон 08777 6 50 40 / всеки ден от 09:00 до 19:00ч./

Ливо херб се предлага и в АПТЕЧНАТА МРЕЖА. Аптеките, в които е наличен, можете да откриете тук >> АПТЕКИ 

Ако искаш да направиш успоредно прочистване на дебелото черво, черния дроб и жлъчката, за теб е пакет „Клийнър“. Сега и на специална промо цена!