Всичко за най- честото нарушение на щитовидната жлеза – Хашимото

  • admin
  • 10.08.2020
  • Коментарите са изключени за Всичко за най- честото нарушение на щитовидната жлеза – Хашимото
  • Uncategorized

Щитовидната жлеза е един от често страдащите органи на ендокринната система. Около 30% от жените и около 10-15% от мъжете страдат от заболявания на Щитовидната жлеза. Най-честото нарушение в работата на щитовидната жлеза – хипотиреоидизъм е автоимунното заболяване наречено Хашимото.

При Хашимото организмът произвежда антитела, които атакуват щитовидната жлеза. В  началото на заболяването пациентите изпитват симптоми на хипертиреоидизъм (повишено отделяне на хормони на щитовидната жлеза): съпроводено с внезапна загуба на тегло, сърцебиене, тревожност, високо кръвно налягане и горещи вълни. Когато нивата на хормоните в кръвта спаднат, пациентите изпадат в хипотиреоидизъм. Симптомите при състояние на хипотиреоидизъм са постоянна умора, депресия, повишаване на тегло, запек и често промени в настроението. Това състояние продължава, докато щитовидната жлеза се изтощи. Пациенти с хашимото се диагностицират, най-често в състояние на  понижена функция на щитовидната жлеза.

Кои са причините за Хашимото?

  • Има гени в организма, които увеличават вероятността от автоимунни заболявания.
  • Неправилен начин на живот–  хроничен стрес, неправилно хранене, хронична дехидратация, паразити и  токсини и някои инфекции може да доведат до негативни промени в микрофлората в организма. Полезните бактерии в чревната микрофлора и лигавица, които  поддържат здравето, се потискат, когато  патогенните вземат превес. Това може да доведе до различни заболявания и дисбаланси в органи и системи, включително и автоимунни заболявания
  • Някои химикали и токсинисе свързват с клетките на тялото, като задействат създаването на антитела. Имунната система насочва антитела към токсина и клетката, към която той е прикрепен.
  • Доказано е, чебактерията Yersinia Enterocolitica провокира автоимунна атака. Тази бактерия има по повърхността си пептиди, които приличат на рецепторите на щитовидната жлеза.
  • Дефицита на йод е едно от най-честите причини за автоимунна атака към Щитовидната жлеза.
  • За някои вируси като цитомегалус вирус, херпесен вирус, HTLV-1, ентеровирус, рубеола, вируса на заушка, HSV, EBV и парвовирусима сведения, че са свързани със заболяване на щитовидната жлеза, в това число и  хашимото. Тези патогени провокират възпаление и  свръхстимулиране на имунната система и могат да провокират същия тип на молекулна мимикрия както при Yersinia. Научните проучвания, са непълни и има ограничени познания за причините предизвикващи хашимото. В тялото се образува  пероксид  в щитовидната жлеза, за да подпомогне превръщането на йода в използваема форма. Този процес обаче може  да провокира възпаления, ако в организма има дефицит на селен. Този микроелемент е силен антиоксидант и  предпазва тъканите, от свободните радикали. Недостигът на селен увеличава увреждането на  клетките и провокира автоимунни реакции. Това е една от причините, щитовидната жлеза да е  чувствителна към развитието на Хашимото.

Приема на йод в големи количества, понякога също може да е рисков, като стимулира автоимунните процеси, тъй като се образува още повече водороден пероксид. При състояние наречено гуша приема на  йод е нежелателен.

  • Синдром на пропускливото черво ( leaky gut syndrom ). Пропускливите черва могат да бъдат в основата на автоимуннен процес

Връзките между чревните клетки са като „селектиращ портал“, образуващ защитна бариера срещу токсини, паразити, молекули необработена храна. Жизненоважни хранителни вещества преминават през нея, докато токсини и патогени остават навън. Зонулин (Zonulin) е протеин с регулативни функции, който активира временно отваряне на тези „портали“ и позволява на някои молекули да преминават. Неговата свръхактивност се провокира от глутена. Паразити, гъбичката кандида и SIBO също може да създадат проблем с пропускливостта на червата. Други виновници могат да бъдат инфекции, токсини, хроничен стрес, депресия и дори липса на витамин D. Основни причинители на синдрома на пропускливостта на червата са неправилно хранене, хроничен стрес и депресия. Всички тези „провокатори“ могат да станат причина връзките между клетките на червата да се отслабят и дори да се разпаднат. Когато това се случи, големи хранителни молекули(алергени), патогени и чужди частици преминават в кръвния поток и провокират широкспектърна имунна атака и алергии. Така се появяват непоносимост към различни храни. При съответното генетично предразположение може да се развие автоимунно заболяване.

Помогнете си в битката с Хашимото, като се доверите на изцяло натурален билков продукт, без съдържание на химия и без никакви странични ефекти.

СЛИМО ХЕРБ е комплексен Аюрведа продукт, който подпомага загубата на излишни килограми, благодарение на иновативната си формула състояща се от изцяло натурални билкови екстракти!

Cиcтeмният пpиeм нa СЛИМО ХЕРБ cъщo тaĸa пoнижaвa нивaтa нa лoшия xoлecтepoл, дaвa дoпълнитeлнa cилa нa мycĸyлaтypaтa, предпазва ставите от травми и възвpъщa eлacтичнocттa и cвeжия вид нa ĸoжaтa.

СЛИМО ХЕРБ – БИЛКОВА ФОРМУЛА ЗА КОНТРОЛ НА ТЕГЛОТО

  • Понижава телесното тегло
  • Забързва метаболизма
  • Стимулира изгарянето на мазнините
  • Премахва токсините от тялото
  • Потиска апетита
  • Съхранява мускулната маса
  • Повишава енергията

Как действа СЛИМО ХЕРБ?

Увеличава нивото на метаболизъм: Оказва положителен ефект при хора с проблеми свързани с щитовидната жлеза, тъй като хипотиреоидизмът  дори, когато се лекува може да понижи метаболизма.

Намалява мазнините в коремната област: Дисбаласнът на надбъбречната жлеза и хормоналните промени , обичайни за проблеми със щитовидната жлеза , често предизвикват бързо акумилиране на коремните мазнини. Ето защо Слимо херб е изключително ефективен при изчистването им.

Допринася за увеличаване на мускулния растеж:  Мускулите изгарят мазнини, което също допринася за повишен метаболизъм, полезен при намаляването на теглото и здравословното му поддържане.

Намалява холестерола и триглицеридите: Той като дори при лечение, много хора с проблеми с щитовидната жлеза имат повишени нива на холестерол и триглецериди , тази полза от продукта би могла да окаже въздействие върху здравословното им състояние.