Каква е връзката между алкохола и Стеатозата – коварното заболяване на черния дроб?

  • admin
  • 10.08.2020
  • Коментарите са изключени за Каква е връзката между алкохола и Стеатозата – коварното заболяване на черния дроб?
  • Uncategorized

Черният дроб е органът, в който се извършват всички биохимични процеси като обмяна на въглехидрати, мазнини и белтъци. Чернодробната тъкан е една от най-сложните по морфологично и функционално отношение и е уникална със способността си да регенерира и възстановява функциите си.

Едно от най-сериозните заболявания на черния дроб е чернодробната стеатоза, наричана още затлъстяване на черния дроб или мастен черен дроб. Чернодробната стеатоза е обменно нарушение, при което в чернодробните клетки се отлагат мазнини.

Нормалното количество мастна тъкан в черния дроб е 5-6% от общата му маса. За мастен черен дроб може да се говори, когато мазнините възлизат на 25-30 % от масата на жлезата.
В резултат на отлагането на мазнини, хепатоцитите започват да се затрудняват в изпълнението на функциите си. Тъй като черният дроб е от ключово значение за всички биохимични процеси в организма, когато той боледува, всички органи и системи страдат.

Мастните поражения в черния дроб се проявяват постепенно. Скоростта, с която се развива заболяването, а също и степента на пораженията, зависят от причините. Най-честите причини за стеатоза на черния дроб са вирусни, токсични, генетични и т.н.

Стеатозата на черния дроб възниква вследствие на вродени или придобити увреждания на хепатоцитите, както и в обмяната на мазнините. Някои от хората се раждат с непълноценност, която се засилва с възрастта и провокира натрупването на мастни отлагания в черния дроб.

Злоупотребата с алкохол, както и нездравословният хранителен режим имат ключова роля при възникването на стеатозата. Все по-често се говори за т.нар. метаболитен синдром, характеризиращ се с наднормено тегло, високи нива на холестерол и триглицериди, повишена кръвна захар и хипертония. Често стеатозата се счита за предвестник на метаболитния синдром.

Теглото може само отчасти да е показател за риска от стеатоза. Въпреки, че от проблеми с черния дроб по-често са засегнати хората с наднормено тегло, тези с нормално или дори слабите, също не са застраховани.

Мастният черен дроб често се наблюдава при вегетарианци и при хора, спазващи драстични диети. При рязко ограничаване на храната, черният дроб започва да се запасява с мазнини, за да се запазят основните жизнени функции на организма.

Ако мастният черен дроб не се лекува своевременно и правилно, постепенно се развива стеатозен хепатит, при който се променя архитектониката на хепатоцитите. Ако стеатозният хепатит не се овладее, може да се стигне до стеатозна цироза, при която коренно е променена структурата на черния дроб и той навлиза в едно хронично прогресиращо заболяване, завършващо със смърт.

Стеатозата е коварно заболяване, тъй като не съществува ранна симптоматика, по която пациентът да разбере, че има здравословен проблем.

Когато се проявят оплакванията, типични за заболяването, процесът е значително напреднал. Често проблемът се открива, когато е налице мастен хепатит и дори мастна цироза.

Кой е най-щадящият и ефективен метод за прочистване на черния дроб от вредното влияние на алкохола и нездравословната храна?

Важно е да знаете, че за да прочиствате с медикаменти черния си дроб, трябва да го правите с продукти, които са напълно натурални, без да съдържат химикали и други вредни вещества. Такъв продукт е Ливо херб – натурален Аюрведа продукт със 100% натурални съставки и доказана формула, която ефективно прочиства черния дроб и жлъчката.

ЛИВО ХЕРБ е изцяло натурален Аюрведа продукт, който подпомага нормалното функциониране на черния дроб и елиминира натрупаните в него токсини. ЛИВО ХЕРБ благоприятно повлиява възстановителните процеси в черния дроб  като предпазва чернодробните клетки от вредното въздействие на свободните радикали. Продукта има благотворно действие върху черния дроб, и при следните състояния: хронични хепатити и чернодробни възпаления, токсични увреждания, алкохолна интоксикация, цироза, стеатоза и др.  ЛИВО ХЕРБ може да се използва за предпазване на черния дроб от увреждане при прекомерна употреба на алкохол, тежки и мазни храни, при прием на увреждащи черния дроб лекарства и др.

Как действа ЛИВО ХЕРБ?

  • Прочиства черния дроб от токсините, бактериални и вирусни инфекции, пестициди, лекарства, алкохол
  • Спомага за отделянето на токсичните вещества от организма и пречиства черния дроб и жлъчката на клетъчно ниво
  • Регулира стойностите на чернодробните ензими.
  • Подобрява обмяната на липидите
  • Защитава клетъчните мембрани
  • Предпазва черния дроб от увреждане
  • Засилва естествените процеси на детоксикация

Ползи от приема на ЛИВО ХЕРБ:

  • Нормално и здравословно функциониране на черния дроб
  • Благоприятно повлияване на възстановителните процеси в черния дроб
  • Нормални функции на стомашно-чревния тракт и храносмилането
  • Естествено пречистване на организма от токсини и тежки метали
  • Намаляване на последиците от нездравословно хранене, приема на алкохол и токсичните ефекти на някои лекарствени препарати
  • Стимулиране на изхвърлянето на отпадните вещества от дейността на човешкия организъм

Можете да поръчате ЛИВО ХЕРБ директно от онлайн магазина на производителя на най-добра цена тук >> ОНЛАЙН МАГАЗИН

или на телефон 08777 6 50 40 / всеки ден от 09:00 до 19:00ч./

Ливо херб се предлага и в АПТЕЧНАТА МРЕЖА. Аптеките, в които е наличен, можете да откриете тук >> АПТЕКИ 

Ако искаш да направиш успоредно прочистване на дебелото черво, черния дроб и жлъчката, за теб е пакет „Клийнър“. Сега и на специална промо цена!