Какви са симптомите при инфаркт?

  • admin
  • 10.08.2020
  • Коментарите са изключени за Какви са симптомите при инфаркт?
  • Uncategorized

Основен симптом при острия миокарден инфаркт е гръдната болка (стенокардна болка). Тя се причинява от дразненето на нервните окончания в зоната на инфаркта. Гръдната болка при инфаркт може да започне в покой или при минимални физически усилия, както и при психоемоционален стрес. Болката е силна, продължителна, на широка основа и трудно се повлиява с нитроглицерин. Често болните описват жестоки, режещи болки зад гръдната кост, траещи от 20 минути до няколко часа.

Характерно за гръдната болка при инфаркт е и разпространението и към горните крайници, шията, челюстите, гърба или епигастриума (може да имитира коремни болки). Някои пациенти съобщават само за неясен натиск в областта на гърдите.

Понякога гръдната болка е съпроводена от чувство на безпокойствие, изпотяване, гадене, повръщане, задух, слабост и сърцебиене. Болката при миокарден инфаркт не се повлиява от нитроглицерин. Инфарктът на миокарда може да протече и асимптомно (10-30 %), особено при по-възрастни диабетици или след аортокоронарен байпас. Понякога инфарктът се проявява със своите усложнения – остра сърдечна недостатъчност, синкоп или периферна емболизация.

Диференциалната диагноза на гръдната болка е широка. Винаги трябва да се обмислят и несърдечни причини:

Дисекация на аортата – остра гръдна болка на пристъпи, траеща часове наред. Болката често преминава в  гърба или долните крайници. Характерно е, че на някоя от големите артерии на крайниците може да не се напипва пулс.
Остър перикардит – болката при перикардит е също така остра и е придружена често със кашлица и задух. Локализацията на болката е в раменете, шията и се разпространява към трапецовидния мускул.
Плеврална болка – остра, режеща болка, която се появява при всяко вдишване. При спиране на дишането болките изчезват.
Белодробна емболия – при БТЕ преобладава задуха. Болката има плеврален характер и е локализирана в страни на гръдния кош. Анамнезата за предразполагащи фактори за БТЕ насочва към тази диагноза.
Костохондрит (синдром на Tietze) – характерно е, че болката е в една точка (посочва се с пръст), усилва се при натиск и зависи от движенията на стената на гръдния кош. Засегнатата област може да бъде зачервена.
Херпес зостер – болката често се появява преди появата на типичния обрив и това затруднява диагнозата. Типично за болката при херпес зостер е отношението й към определен дерматом (зона от кожата, инервирана от един сетивен нерв).
Пневмоторакс – главният симптом е внезапно започващ задух и дразнеща кашлица.
Рефлуксен езофагит – типична е парещата болка, която се влошава при легнало положение.
Руптура на хранопровода – липсват характерните ЕКГ промени, болката е свързана с преглъщането, може да има хидропневмоторакс, подкожен емфизем и медиастенални крепитации.
Депресия – болните чувстват постоянен натиск в гръдите, който се усеща в покой и изчезва при усилие.

НАТУРАЛНА АЮРВЕДА ФОРМУЛА, КОЯТО НАМАЛЯВА ВЕРОЯТНОСТТА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ИНФАРКТ, НОРМАЛИЗИРА КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ, ПОДДЪРЖА ЗДРАВО СЪРЦЕТО И ИЗЧИСТВА  „ЛОШИЯ“ ХОЛЕСТЕРОЛ.

КАРДИ ХЕРБ е изцяло натурален Аюрведа продукт, който подпомага нормалната дейност на сърцето и на цялата сърдечно-съдова система, както и се грижи за поддържането на нормално кръвно налягане. КАРДИ ХЕРБ влияе изключително добре на състоянието на организма при сърдечни проблеми, доставя енергия на сърцето, подобрява работата на сърдечния мускул и предпазва клетките от вредното въздействие на свободните радикали. Продуктът подпомага организма за намаляване последиците от прекарани инфаркти и инсулти, увеличава силата на сърдечните съкращения и притока на кислород.

Ползи от употребата на КАРДИ ХЕРБ:

  • Подпомага нормалната дейност на сърцето и на цялата сърдечно-съдова система
  • Нормализира кръвното налягане
  • Спомага за предпазване от образуването на тромби
  • Увеличава силата на сърдечните съкращения и притока на кислород
  • Подобрява работата на сърдечния мускул

Как действа  КАРДИ ХЕРБ?

  • Пречиства кръвта от „лошия“ холестерол
  • Нормализира кръвното налягане
  • Подкрепя дейността на сърдечно-съдовата система
  • Спомага за значително намаляване на вероятността за получаване на инфаркт и инсулт
  • Очиства съдовите стени от натрупани атеросклеротични плаки
  • Поддържа нормалната пропускливост на стените на кръвоносните съдове
  • Действа като профилактично средство при рехабилитация при мозъчен инсулт, сърдечен инфаркт и други заболявания на сърдечно-съдовата система
  • Профилактично приемане на КАРДИ ХЕРБ допринася за поддържане нормални нива на холестерол в кръвта

ВНИМАНИЕ! Карди херб е натурален билков Аюрведа продукт от серията на БИОби . Той няма странични ефекти и се приема без лекарско предписание. Приемът е по 2 капсули на ден, в продължение на 3 месеца. Една опаковка съдържа 180 капсули и е достатъчна за пълния 3 месечен курс.