Как да се справим с досадния „запек“?

  • admin
  • 14.09.2020
  • Коментарите са изключени за Как да се справим с досадния „запек“?
  • Uncategorized

Заседналият живот, затлъстяването, стресът и намалената консумация на растителни фибри повишават вероятността от поява на запек в западните общества, „отваряйки” един порочен кръг, който не влияе само върху тялото, но и върху психиката.
Хроничният запек влияе съществено върху качеството на живот на страдащите и може да доведе до сериозни усложнения като поява на хемороиди, рагади, дивертикули на дебелото черво, дори и до поява на запушване на дебелото черво в по-напреднала възраст.
Страдащият от хроничен запек се оплаква от напрегнат стомах, от подуване, гадене, спазми и болки в корема. Тези соматични симптоми често го карат да изгради изопачен образ за себе си и най-общо за своя имидж. Нерядко лицата, страдащи от запек, са с лошо настроение или дори с реактивна депресия. Тази меланхолия, породена от запека, е обяснена от учените и биологично. Продължителното задържане на изпражнения в червата води до абсорбция на токсини, които циркулирайки в кръвта повлияват на балансиращото действие на невромедиаторите в мозъка.
Едно по-старо проучване измерва начина, по който запекът повлиява върху качеството на живота. Според него лицата със запек се чувстват по-зле по отношение на общия си здравен статус; вярват, че са по-предразположени към болести, че здравето им е по-уязвимо, което влияе върху изпълнението на ежедневните им, естествени дейности; споменават по-често за болки в тялото, нервност и агресивност; губят ефективност и жизненост. Страдащите смятат, че запекът води до по-сериозни проблеми като мигрена (81%), както и води до простудяване (σε ποσοστό 70%). Половината от хората със запек считат, че проблемът им се дължи на лошо хранене, а 30% от тях вярват, че заслуга за запека има силният стрес и напрежението в ежедневието.

► Диагноза
Основният показател, по който може да се определи, че някой страда от запек, е честотата на изхожданията – по-малко от три седмично. Въз основа на римските стандарти, установени от научната общност, страдащият трябва освен това да има поне два от долните симптоми за период от три месеца:

  • Болезнена дефекация
  • Твърди фекалии
  • Чувство за непълно изхождане
  • Чувство за запушване на ректума
  • Нужда от механично подпомагане на изхождането
  • Липса на меки изпражнения
  • Липса на адекватни критерии за диагностициране на синдрома на раздразнено дебело черво.

Почти всички хора ще проявят симптоми на запек в някакъв етап от живота си, поради някаква промяна в начина си на живот (напр. ваканция, командировка), някаква промяна в хранителните си навици, заради започване на диета или прием на конкретни лекарства (напр. антидепресанти, антихипертензини, антиациди и др.).
По-голяма е вероятността от поява на запек при жените обаче (около 2-4 пъти повече в сравнение с мъжете), лицата над 60 години, както дебелите и затлъстели хора за разлика от тези с нормално тегло. От друга страна, жените са по-застрашени от запек в период на бременност или менопауза.

► Справяне с проблема

Немалко от продуктите за прочистване на червата са съставени от компоненти с дразнещ абразивен ефект, водещ след себе си до странични реакции като колики или диария. Също така тези продукти въздействат както на здравата лигавица, така и на токсичния биофилм в дебелото черво и по този начин вредят на храносмилателната система.

Затова препоръчваме да се използват само натурални билкови продукти, които не дразнят дебелото черво. Такъв продукт е Колон херб.

Колон херб помага на тялото по естествен път да се освободи от натрупаните токсични вещества, които оказват негативно влияние на върху здравето и качеството на живот!

Колон херб прочиства стомашно-чревния тракт по- естествен път при регулярните изхождания, без да предизвиква излишен дискомфорт.

Продуктът не съдържа съставки, оказващи негативно влияние върху здравата лигавица. Напротив, добавката овлажнява и възстановява чревните стени по щадящ начин.

“ Детоксикацията е необходима за съвременния човек, защото дори и да се храни здравословно е изложен на различни замърсители като околна среда, стрес, битова химия, лекарства. За момента аз препоръчвам на моите пациенти да приемат Колон херб, защото това е единственият продукт, който съм срещал, който не само прочиства идеално червата, но и не създава дискомфорт по време на приема, което знаем колко е важно предвид факта, че сме работещи хора и ни е невъзможно да си стоим в къщи по цял ден, близо до банята, докато правим детоксикацията си. “  – д-р Атанасов

КАК ДЕЙСТВА КОЛОН ХЕРБ?

Предлага цялостно решение за здравето на стомашно-чревния тракт

Регулира перисталтиката на червата

Подпомага храносмилането и пази от стомашно-чревни неразположения

Благотворно повлиява процесите на смилане, абсорбция и изхвърляне на хранителните вещества

Подпомага изхвърлянето на отпадъци и токсини от чревния тракт

Опитът на медиците демонстрира, че третирането на хроничните заболявания е по-трудно, ако пациентът не се е погрижил за своята детоксикация. Тя следва да се извършва периодично при смяна на сезоните или на интервал от половин година.

Иновативната формула на  Колон херб  със сигурност е решение за всеки, който иска превантивно да прочисти стомашно-чревния си тракт, както и за тези които вече имат установени заболявания.

Колон херб е повече от хранителна добавка. Продуктът предлага цялостно решение за здравето на стомашно-чревния тракт.

Колон херб дава възможност да се премахне нездравословния биофилм в домашни условия, по сигурен начин, лесно и удобно. Тя може да бъде извършена в рамките на 3 месеца. Една опаковка съдържа 180 капсули и е достатъчна за провеждане на пълния 3 месечен курс. Приема се по 2 капсули на ден сутрин.

Къде да отрием Колон херб?

Колон херб, можете да поръчате на телефон 08777 6 50 40 или директно през онлайн магазина – www.bio-be.com , като ще Ви бъде доставен с безплатна доставка до адрес или офис на Еконт.

Наличен е и в избрани АПТЕКИ в страната. Аптеките, от които можете да го закупите, можете да намерите тук >> АПТЕЧНА МРЕЖА 

ВАЖНО! Колон херб е натурален Аюрведа продукт без лекарско предписание. 100% билкова формула , без противопоказания .

Цена: 64лв за опаковка със 180 капсули, която стига за пълния курс от 3 месеца. Доставката е БЕЗПЛАТНА!

Ползи от употребата на Колон херб:

*Почиства ефективно червата;
*Осигурява ви повече енергия;
*Отслабвате по-бързо;
*Подобрявате метаболизма си;

*Успокоява болката;
*Има противоалергични и противовъзпалителни свойства;
*Регенерира клетките;
*Оказва ефект, подобен на антибиотик;

ПАКЕТ „ДЕТОКС“: Клетъчен ДЕТОКС и прочистване на дебелото черво! Прочистване на лимфата, кръвта и клетките!