Поликистозни яйчници – всичко за проблема, който засяга всяка втора жена

  • admin
  • 14.09.2020
  • Коментарите са изключени за Поликистозни яйчници – всичко за проблема, който засяга всяка втора жена
  • Uncategorized

Какво стой зад наименование поликистозни яйчници?
Повечето жени са в голяма грешка, дали поради липсата на информация или нещо друго. Смятат, че кисти на яйчниците и поликистозни яйчници са едно и също нещо, но всъщност нямат нищо общо. Този синдром е пряко свързан с хормоналното развитие на жената, основно с наличието на прекомерно количество от мъжкия хормон тестостерон. Както се знае всяка жена има определено количество тестостерон в организма си, но ако то се промени и премине средната граница, се получават усложнения. Общо казано се наблюдават отклонения в работата на яйчниците, защото се получават образувания от малки фоликули или кисти, при тяхното наличие в яйчника се получава много трудна възможността той да работи и върши функциите, които са нормални за него. Преди всичко това е синдром, а не тежко заболяване. Когато жена чуе тази диагноза си прави аналогия с невъзможността да има деца. Това не е точно така, да забременяването е малко по–трудно, но не пряко заради заболяването, а защото има нарушена овулация. При нарушена или липсваща овулация няма вариант за забременяване, но все пак е лечимо. За този синдром се говори още от преди десетилетия и са откривани много нови фактори за него, днес са повече от 15% жените, които имат поликистозни яйчници.

Поставяне на диагноза поликистозни яйчници?
Като всяко друго заболяване и това си има характерни черти, с които се поставя диагнозата. Общо има три основни фактора при наличието, на които може да се твърди за наличието на синдрома на поликистозните яйчници. За да бъдете сигурни, че не си внушавате нещо е нужно компетентното мнение на лекар, който да ви направи нужните изследвания. За да бъде точна диагнозата, трябва да имате на лице поне 2 от 3 фактора:

  1. Липса на овулация – Този фактор сам по себе си е симптом на много женски заболявания и не може да бъде фактор за началото или наличието на поликистозни яйчници. Когато няма овулация, съответно няма и месечен цикъл или той е нередовен. Правят се определени тестове за проверка на базалната температура и количествата на прогестерон в организма. След това се прави и ултразвук
  2. Повишено количество на мъжките хормони – За поставяне на диагнозата отново се правят някои тестове за установяване броя на тестостерон в женското тяло. При повишено количество на мъжките хормони при жената се наблюдава силно окосмяване по места от тялото характерни за мъжете, също така акне.
  3. Ултразвук с наличие на образувания от кисти на матката – За този критерий за поставяне на диагнозата се провежда ултразвук на яйчниците. За да бъде поставена диагнозата трябва да имате увеличен размер на яйчниците с поне или повече от 12 кисти по тях. Има вероятност да бъде засегнат само единия яйчник, а другия да бъде съвсем добре.

Симптоми при поликистозни яйчници?
Симптомите, които подсказват за този синдром са няколко, но е важно да се знае, че всеки симптом по отделно не е доказващ. За да сте сигурни, трябва да бъдат в комбинация, защото тези симптоми са характерни и за други заболявания. Преди всичко трябва да бъде проверено от лекар, защото дори в точната комбинация има вероятност да става дума за друго заболяване, а не поликистозни яйчници. Трябва да ви се направи хормонално изследване, което да потвърди съмненията ви.Най–честите и ярко изразени, лесни за разпознаване са:

  • Липса на менструация или нередовност – Ако ви закъснее месец или няколко дни, не може да бъдете сигурни, че точно в това е причината
  • Нехарактерно окосмяване – поради увеличаване на мъжките хормони се наблюдава окосмяване на места характерни за мъжете
  • Безпричинно напълняване – жените страдащи от поликистозни яйчници, често страдат от наднормено тегло или просто бързо и безпричинно напълняване
  • Мазна кожа и коса – това е симптом повлиян отново от нивата на хормоните, които са извън нормалната граница

Лечение на поликистозни яйчници?
Както вече уточнихме този синдром е сложен, но не е опасен за здравето на жената. При всички положения има и лечение, което помага за отшумяване на проблема, като се старае да подпомогне възвръщането на нормалната работа на яйчниците.

Билковият Аюрведа продукт – ФЕМИ ХЕРБ, не случайно е водещ продукт в борбата с женските болести и безплодието. Той е изключително ефективен при кисти, гъбички, бяло течение, нередовен и болезнен цикъл, поликистозни яйчници, хормонален дисбаланс, при акне и други кожни проблеми, за поддържане на необходимия баланс на вагиналната флора и дори оказва изключителна ефикасност при безплодие.

ФЕМИ ХЕРБ е натурален Аюрведа продукт, специално разработен в подкрепа на здравето на жените от всички възрастиФЕМИ ХЕРБ се прилага за редица “женски” заболявания включително и при поликистозни яйчници, както и за подобряване на фертилността и увеличаване на възможностите на жената за зачеване. ФЕМИ ХЕРБ има и подчертан превантивен ефект срещу появата на множество нарушения в женския организъм. Освен това Феми херб се грижи и за доброто състояние на кожата и косата. Продуктът съдържа съставки, които възстановяват хормоналния баланс, регулират месечния цикъл и овулацията и благоприятстват зачеването. Формулата на Феми херб включва доказани билкови субстанции обединени в иновативна формула. Тя е безопасна и изцяло на основата на натурални съставки, без изкуствени оцветители или консерванти – алтернатива на медикаментозната терапия при безплодие. Използва се при профилактика на ендометриоза, фиброкистозна мастопатия и влиза в състава на терапии при заболявания на женска полова система.

КАК ТОЧНО ДЕЙСТВА ФЕМИ ХЕРБ?

 Повлиява благоприятно оплакванията при гъбични инфекции, като генитални и храносмилателни микози

 Подобряване синтеза и баланса на женските полови хормони;

 Помага при смущения в менструалния цикъл, поява на бяло течение с неизяснен произход и други нарушения, свързани с хормоналното състояние на жената.

 Коригира вътрешната секреция на матката

 Регулира менструалния цикъл

 Поддържа хормоналния баланс

 Има стимулиращ и естрогеноподобен ефект върху яйчниковата тъкан и ендометриума

 Влияе благоприятно при дисменорея, маточни кръвотечения и миоматозни възли, менструални болки, менопауза, дисменорея и хиперменорея заради силно изразеното си съдосвиващо, кръвосъсирващо и антисептично действие

 Действа общоукрепващо на маточните стени

 Намалява киселинността в стомаха и успокоява спазмите на чревната мускулатура

 Използва се при профилактика на ендометриоза, фиброкистозна мастопатия и влиза в състава на терапии при заболявания на женска полова система.

 Използва се и за помощно средство при лечение на “бучки” (муковисцидоза) на гърдите

 Намалява болките по време на месечен цикъл и маточните течения.

 Повишава притока на кислород до клетките; влияе добре при оформянето и поддръжката на здравината и функциите на мембраните им; участва в синтеза на протеини, важни за тъканите

 Премахва акнето и другите несъвършенствата по-кожата, като и придава бляскав и здравословен вид

FEMI HERB е сертифициран Аюрведа продукт с гарантирано качество!

Той е отлично средство, освен при лечение, също и за профилактика!

Кога приемаме FEMI HERB?

*За подобряване ферилността и за увеличаване възможностите на жената за зачеване

*При маточни заболявания

*При бяло течение

*При мастопатия, мастит, кисти и болезненост на гърдите при менструация

*При хормонален дисбаланс

*При кистозни яйчници

*За поддържане на необходимия баланс на вагиналната флора

*За здрава кожа и коса

Можете да поръчате ФЕМИ ХЕРБ директно от онлайн магазина на производителя на най-добра цена тук >> ОНЛАЙН МАГАЗИН

или на телефон 08777 6 50 40 / всеки ден от 09:00 до 19:00ч./