Ишиас – симптоми и ефективно решение

Натоварването или възпалението на седалищния нерв водят до болка в поясния отдел, която може да ирадиира в други области на тялото, най-често към единия крак. Седалищният нерв е най-големият периферен нерв, който се състои от нервните коренчета от 5 нива на гръбначния мозък. Ишиасът е срещано оплакване при хората над 30-годишна възраст. Наличието му сочи за проблем в поясно-кръстния отдел.

Болките в кръста се дължат на нарушени функции на гръбначния стълб. Остеохондроза (дистрофичен процес с образуване на костни шипчета и мостчета по прешлените), поясна (лумбална) дискова херния, постоянно физическо натоварване на гръбначния стълб (редовно вдигане на тежести, неправилна поза на тялото, рязко навеждане или извъртане).

Причините за ишиаса също така са захарен диабет, ревматизъм, локални травматични и възпалителни процеси на гръбначния стълб или в малкия таз. Наличието на хронична тежка констипация, сифилис, алкохолизъм и грип могат да доведат до възпаление на седалищния нерв. Съпътстващи огнищни инфекции като хроничен тонзилит, хроничен холецистит, зъбен грануломбул са фактори, които в комплекс с останалите обуславят заболяването.

Невритът на седалищия нерв е по-рядката форма на ишиас, по-често вследствие дискова херния и остеохондроза се развива радикулит. Болката е от механичен произход, заради притискане на задните коренчета на нерва.

Раздразването на седалищния нерв води до проблем при предвижване, появява се остра рязка болка в долната част на гърба, която понякога е придружена от загуба на чувствителност в областта на бедрата и коленете.

Според засегнатата област на поясно-кръстцовите коренчета или седалищния нерв болката се усеща различно. Когато са притиснати нервните коренчета, болката възниква в кръста, като при кихане, кашляне или рязко свиване на главата към гърдите става остра. Силната болка при разтягане на седалищния нерв – сгъване на тазобедрената става без да се свива коляното също е показател за неврит на седалишния нерв. Отриват се и точки около прешлените, които са болезнени при притискане.

Състоянието се диагностицира при преглед, палпация и сканиране на областта с болкова симптоматика.

За да се предотврати ишиасът се налага да се следи за правилната позиция на тялото при седене, стоене и в легнало положение, така че да не се натоварва гръбначния стълб, както и редовно да се изпълняват упражнения за раздвижване и укрепване на гърба. Също така е препоръчително да се приемат билкови натурални препарати, които предотвратяват възпалението и повлияват благоприятно опорно-двигателния апарат.

 

Аюрведа лечение на ишиас, остеопороза, артрит, гонартроза и коксартроза

АРТРИ ХЕРБ е натурален Аюрведа продукт с научно доказан ефект за подхранване и поддържане здравето на ставите и костите. Подобрява кръвообращението и доставя ценни хранителни вещества до всички стави и хрущяли. Благодарение на силно концентрирания екстракт от мощните аюрведа билки – Босвелия, Ашваганда и Пунарнава, АРТРИ ХЕРБ спомага за редукция на възпалителните процеси, с което активно се справя с  болките в ставите и сковаността. АРТРИ ХЕРБ е 100% натурална суперформула, която въздейства в дълбочина, подобрява функциите на организма, активира процеса на възстановяване на хрущяла и инициира производството на синовиална течност. Освен това АРТРИ ХЕРБ се грижи за поддържане структурата, еластичността на тъканите и запазване способността за движение в ставите.

При какви оплаквания приемаме ARTHRI HERB?

  • Ревматизъм
  • Артрит
  • Артрози
  • Остеопороза
  • Гонартроза
  • Коксартроза
  • Намалена ставна подвижност
  • Болки в гърба и кръста
  • Ставни болки
  • Други дегенеративни проблеми на опорно-двигателната система

3 ЕТАПА НА ДЕЙСТВИЕ 

ПРЕМАХВА БОЛКАТА – Подобрява кръвотока в ставите. АРТРИ ХЕРБ е богат на Босвелия – мощен имуностимулант, ефективен срещу редица инфекции, в това число и гъбични. Босвелия се използва още от най- древни времена  за облекчаване на ревматоидни артрити, остеопороза, подагра, ставни болки, мускулни болки и болки в гърба  Ефективна е при повечето ставни възпаления и травми и помага за намаляване на болките и отоците. През първият месец на прием на АРТРИ ХЕРБ ставите ще укрепват, а болките и причините за появата им ще бъдат систематично премахвани. През всеки изминал ден болката и сковаността в ставите ще намаляват до пълното възстановяване на подвижността. Ще усетите подобрение още след първите 7 дни.

СТИМУЛИРА КЛЕТКИТЕ – Много важно условие за нашата гъвкавост и подвижност е доброто състояние на ставния хрущял, който служи като буфер, омекотяващ ударите между костите и улесняващ движението в ставите. Ставният хрущял е изграден от съединителна тъкан, богата на колаген, еластин, хиалуронова киселина и вода. Тези съставки са от критично значение за неговата здравина и еластичност. АРТРИ ХЕРБ съдържа вещества, които осигуряват оптимално подхранване и възстановяване на хрущялната тъкан. Дори и най-добрият препарат не би могъл да предотврати дегенерация на ставите, ако организмът не бъде стимулиран към производство на колаген, синовиална течност и регенерация на ставния хрущял. Повечето средства само временно ще маскират признаците за дегенерация на ставите. С течение на времето всички микро-кухини и наранявания по ставите ще излязат наяве и ако не вземете мерки навреме, ще Ви донесат още повече болки и физическо ограничение. Иновативната формула на АРТРИ ХЕРБ въздейства на нано-клетъчно ниво. Спира дегенеративните процеси, засягащи ставите и инициира процеса за автоматичното им възстановяване. Вместо само да потушава проблема, активизира клетките. Организмът започва сам да възстановява ставите. Възстановителният процес протича като този на младини. Възвръща правилното ниво на колаген и синовиална течност само след три седмици!

НАПЪЛНО ОТБЛОКИРА СТАВИТЕ – Всеки човек иска да бъде гъвкав и подвижен, но с времето това става все по-трудно. Натоварванията, травмите, възпаленията и възрастта се отразяват на всички ни. За да поддържаме ставите си, подходящите хранителни добавки са просто задължителни. АРТРИ ХЕРБ намалява възпалението и болката без странични ефекти, регенерира ставните повърхности, подобрява качеството на ставната течност и възстановява подвижността и гъвкавостта. Ефектът му е бърз и сигурен при всеки човек. По време на четвъртата седмица от терапията настъпва отблокиране на ставите и пълно възвръщане на еластичността. Благодарение на това лактите, тазът, колената, гръбнакът и раменните стави възвръщат пълната си подвижност – без болка и без каквито и да е ограничения.

*ВНИМАНИЕ! Артри херб е напълно натурален билков продукт без странични действия. Приема се без лекарско предписание. Приемът е 3 месеца. Една опаковка съдържа 180 капсули и стига за пълния курс от 3 месеца, а цената е 66лв / което е по 22лв/месец/ .

Поръчай директно от производителя с БЕЗПЛАТНА доставка  на най-добри цени през онлайн магазина тук>>

ПОРЪЧКА >> https://bio-be.com/produkt/arthri-herb/ 

или на телефон 0877765040/ понеделник-неделя 09:-19:00/

 

 

Вашият коментар