Как да намалим риска от диабет?

  • admin
  • 15.09.2020
  • Коментарите са изключени за Как да намалим риска от диабет?
  • Uncategorized

СЛУЧАИТЕ на захарен диабет толкова бързо се увеличават, че това заболяване се е превърнало в световна епидемия. Съществуват два основни типа диабет. Тип 1 се появява главно в детството и за момента лекарите не знаят как да го предотвратят. Тази статия се отнася за тип 2, от който страдат 90% от диабетиците.

Макар в миналото да се смяташе, че диабет тип 2 засяга основно възрастните, в последно време се среща и сред децата. Специалистите обаче твърдят, че е възможно рискът от диабет тип 2 да бъде намален. Може да ти е от полза да научиш повече за това коварно заболяване. 

Какво представлява диабетът?

Диабетът е състояние, при което човек страда от повишено ниво на кръвната захар. Заболяването нарушава нормалния процес на пренасяне на захарта от кръвния поток в клетките, които се нуждаят от нея като източник на енергия. В резултат на това някои жизненоважни органи се увреждат и се нарушава кръвообращението, което понякога води до ампутация на пръстите на краката или на някой от краката, слепота и бъбречна недостатъчност. Голяма част от диабетиците умират от инфаркт или инсулт.

Прекаленото наличие на телесни мазнини е основен фактор за развиването на диабет тип 2. Специалистите смятат, че мазнините, натрупани около корема и ханша, може да са показател за по–висок риск от диабет. По–конкретно мазнините в панкреаса и черния дроб изглежда нарушават регулирането на кръвната захар в тялото. Какво можеш да направиш, за да намалиш риска?

 Три стъпки, които може да намалят риска от диабет

1. Изследвай нивото на кръвната си захар, за да провериш дали няма риск да развиеш диабет. Диабет тип 2 често е предхождан от преддиабет — състояние, при което кръвната захар е малко по–висока от нормалното. И двете състояния са вредни за здравето, но между тях има разлика. Макар да е възможно диабетът да бъде контролиран, той не може да бъде излекуван. От друга страна, някои хора с преддиабет могат да си възвърнат нормалните нива на кръвна захар. Страдащите от преддиабет може да не изпитват определени симптоми и проблемът може да не бъде забелязан. Според изследванията около 316 милиона души по света имат преддиабет, но много от тях не го осъзнават. Например само в САЩ около 90% от онези с преддиабет не знаят за състоянието си.

Преддиабетът не е безобиден. Освен че предшества диабет тип 2, напоследък бива свързван и с повишен риск от деменция. Ако си с наднормено тегло, не се движиш много или някой в семейството ти страда от диабет, е възможно вече да имаш преддиабет. Едно изследване на кръвта може да разкрие дали е така.

2. Храни се здравословно. Може да е от полза да правиш следното, когато е възможно и практично: Яж по–малки порции от обикновено. Вместо подсладени плодови сокове и газирани напитки пий вода, чай или кафе. Вместо рафинирани храни яж в умерени количества пълнозърнест хляб, ориз или макаронени изделия. Избирай месо с по–малко мазнини, риба, ядки и бобови храни.

 3. Бъди физически активен. Упражненията може да намалят нивото на кръвната ти захар и да ти помогнат да поддържаш по–здравословно тегло. Един специалист препоръчва да използваме част от времето за телевизия, за да правим упражнения.

Надеждния помощник в борбата с диабета и високата кръвна захар

С доказано действие в редица изследвания МОМОРДИКА е един от най-ценните плодове в света. Използван още от древността, той действа благотворно за редица заболявания, като диабет, високо кръвно налягане, повишено ниво на кръвната захар, “лош” холестерол и други. Установено е, че полипептид, който може да бъде намерен в плодовете, семената и тъканите на  МОМОРДИКА има хипогликемични свойства. Хипогликемичните ефекти са тези, които понижават нивата на кръвната захар. Проучванията при животни и при хора показват, че Момордиката намалява нивата на кръвната захар и не се наблюдават странични ефекти.

МОМОРДИКА присъства в медицината на редица страни, като в Индия и Бразилия, традиционно се използва при диабет и висока кръвна захар. Момордика е известна с разнообразието си на витамини и минерали, които я правят изключително полезна за човешкия организъм. Тя е богата на есенциалните витамини AC, EB1B2B3B9, както и на минералите калийкалцийцинкмагнезийфосфор и желязо.

Можете да поръчате МОМОРДИКА директно от онлайн магазина на производителя на най-добра цена тук >> ОНЛАЙН МАГАЗИН

или на телефон 08777 6 50 40 / всеки ден от 09:00 до 19:00ч./

Доставката е напълно БЕЗПЛАТНА!