Как да се справим с хроничния запек?

  • admin
  • 13.10.2020
  • Коментарите са изключени за Как да се справим с хроничния запек?
  • Uncategorized

Кога говорим за хроничен запек и може ли той освен неприятните усещания да причини и по-тежки проблеми? При какви симптоми не бива да отлагаме посещението при лекар? Доколко режимът на живот играе роля за упорития запек и какви са препоръките на специалистите? На въпросите ни отговаря д-р Радин Цонев, началник на отделение „Гастроентерология” в Токуда Болница София:

Запекът може да бъде както безобиден, така и доста сериозен синдром. Защото един внезапно настъпил запек винаги кара гастроентеролозите да подозират някакво злокачествено заболяване. Усещането за недоизпразване на червото също е един патологичен феномен и тогава наистина трябва пациентът да вземе мерки, чисто профилактично да се изследва дебелото черво. Препоръчваме след 50-60-годишна възраст това да се прави профилактично дори пациентите да нямат патологични примеси в изпражненията. Когато обаче се забележат такива примеси като кръв и слуз, тогава възраст няма. Незабавно трябва да се направи колоноскопия, тя е основният сканиращ метод, за да се установи наличието на по сериозен пеоблем. Защото дори и най-доброкачественият полип за седем години достига до малигнената си фаза.

Когато става въпрос за хроничен запек, който трае 10-20 години и не е свързан с патологични примеси от слуз и кръв, тогава на практика говорим по-скоро за функционални промени – нещо, което се свързва със синдрома на раздразненото дебело черво. На практика той протича със или без запек.

Самият запек е свързан с много фактори. Сред основните е храната. Естествено е хората, които употребяват повече сухоежбина и се хранят нередовно, да страдат от запек. Тези, които приемат малко течности – също. Другите фактори са свързани с някои предходни оперативни намеси, които са довели до оформянето на сраствания вътре в корема. Някои от срастванията при жените са свързани с предходни възпалителни заболявания на яйчниците, така че това само по себе си е фактор, който предразполага към развитие на запек след време. Друг фактор, който не трябва да се подценява, е обездвижването, много широко наблюдавано в урбанизираното общество. Хормоналните фактори също влияят за поява на запек.

За хроничен запек говорим, когато е минала поне една година с едно изхождане на три или повече дни. Естествено запек може да възникне чисто психологически. Синдромът на мръсната тоалетна чиния – децата, отивайки на училище, се стискат по цял ден, защото хигиената е на такова ниво, че няма как да седнат спокойно на тоалетната чиния. По чисто психологически механизъм те започват да се въздържат и в пубертета вече е станало хронично.

Доколко е опасен запекът? Според нас, гастроентеролозите, най-добре е изхожданията да са по-кашести. Твърдите изпражнения чисто физически водят до нараняване на стената на дебелото черво. Хроничното нараняване с течение на годините вече довежда до промени в лигавицата.  Така че, колкото по-къс е този период на контакта с чревната стена, толкова е по-благоприятно. Това е и идеята всъщност на лечението – изпражненията да преминат много бързо през дебелото черво, да не се задържат в него.

При оплакване от запек първо препоръчваме на пациента заедно с добрия хранителен режим повече движение, правенето на коремни преси и други специални упражнения. Другото е включването на медикаменти, които да подпомогнат малко целия този механизъм, за да се подобри  качеството на живот и да може регулярно, ако не всеки ден, то през ден да има нормално изхождане.

Профилактика срещу запек и прочистване на дебелото черво по- естествен път с помощта на изцяло билково средство без странични ефекти.

Немалко от продуктите за прочистване на червата са съставени от компоненти с дразнещ абразивен ефект, водещ след себе си до странични реакции като колики или диария. Също така тези продукти въздействат както на здравата лигавица, така и на токсичния биофилм в дебелото черво и по този начин вредят на храносмилателната система.

Затова препоръчваме да се използват само натурални билкови продукти, които не дразнят дебелото черво. Такъв продукт е Колон херб.

Колон херб помага на тялото по естествен път да се освободи от натрупаните токсични вещества, които оказват негативно влияние на върху здравето и качеството на живот!

Колон херб   ефективно помага при запек и прочиства стомашно-чревния тракт по- естествен път при регулярните изхождания, без да предизвиква излишен дискомфорт.

Продуктът не съдържа съставки, оказващи негативно влияние върху здравата лигавица. Напротив, добавката овлажнява и възстановява чревните стени по щадящ начин.

“ Детоксикацията е необходима за съвременния човек, защото дори и да се храни здравословно е изложен на различни замърсители като околна среда, стрес, битова химия, лекарства. За момента аз препоръчвам на моите пациенти да приемат Колон херб, защото това е единственият продукт, който съм срещал, който не само прочиства идеално червата, но и не създава дискомфорт по време на приема, което знаем колко е важно предвид факта, че сме работещи хора и ни е невъзможно да си стоим в къщи по цял ден, близо до банята, докато правим детоксикацията си. “  – д-р Атанасов

КАК ДЕЙСТВА КОЛОН ХЕРБ?

Предлага цялостно решение за здравето на стомашно-чревния тракт

Регулира перисталтиката на червата

Подпомага храносмилането и пази от стомашно-чревни неразположения

Благотворно повлиява процесите на смилане, абсорбция и изхвърляне на хранителните вещества

Подпомага изхвърлянето на отпадъци и токсини от чревния тракт

Опитът на медиците демонстрира, че третирането на хроничните заболявания е по-трудно, ако пациентът не се е погрижил за своята детоксикация. Тя следва да се извършва периодично при смяна на сезоните или на интервал от половин година.

Иновативната формула на  Колон херб  със сигурност е решение за всеки, който иска превантивно да прочисти стомашно-чревния си тракт, както и за тези които вече имат установени заболявания.

Колон херб е повече от хранителна добавка. Продуктът предлага цялостно решение за здравето на стомашно-чревния тракт.

Колон херб дава възможност да се премахне нездравословния биофилм в домашни условия, по сигурен начин, лесно и удобно. Тя може да бъде извършена в рамките на 3 месеца. Една опаковка съдържа 180 капсули и е достатъчна за провеждане на пълния 3 месечен курс. Приема се по 2 капсули на ден сутрин.

Къде да отрием Колон херб?

Колон херб, можете да поръчате на телефон 08777 6 50 40 или директно през онлайн магазина – www.bio-be.com , като ще Ви бъде доставен с безплатна доставка до адрес или офис на Еконт.

Наличен е и в избрани АПТЕКИ в страната. Аптеките, от които можете да го закупите, можете да намерите тук >> АПТЕЧНА МРЕЖА 

ВАЖНО! Колон херб е натурален Аюрведа продукт без лекарско предписание. 100% билкова формула , без противопоказания .

Цена: 64лв за опаковка със 180 капсули, която стига за пълния курс от 3 месеца. Доставката е БЕЗПЛАТНА!

Ползи от употребата на Колон херб:

*Почиства ефективно червата;
*Осигурява ви повече енергия;
*Отслабвате по-бързо;
*Подобрявате метаболизма си;

*Успокоява болката;
*Има противоалергични и противовъзпалителни свойства;
*Регенерира клетките;
*Оказва ефект, подобен на антибиотик;

ПАКЕТ „ДЕТОКС“: Клетъчен ДЕТОКС и прочистване на дебелото черво! Прочистване на лимфата, кръвта и клетките!