Как да контролираме апетита си?

  • admin
  • 13.10.2020
  • Коментарите са изключени за Как да контролираме апетита си?
  • Uncategorized

Статистиката показва, че строгите диети са безполезни, а понякога дори и могат да са вредни. С тяхна помощ около 55% от желаещите могат да постигнат желания резултат. За съжаление обаче след известно време килограмите отново се връщат, като често дори могат да са доста повече.

Водещите специалисти в областта на правилното хранене смятат, че за да свалите излишните килограми, не е задължително да се ограничавате от всичко. Достатъчно е да се научите да разпознавате и да интерпретирате сигналите на организма ви.

За тази цел е важно да запомните, че гладът може да е различен. Това, от своя страна, означава, че и начините за неговото утоляване също могат да са различни. И така, как да се научите да контролирате апетита си?

Визуален глад

Еклерът в сладкарницата буквално ви вика Изяш ме. Разглеждането на кулинарните книги предизвиква по-обилното слюноотделяне. Казано накратко – вие не сте гладни в тези моменти, а просто изпитвате чисто визуален глад. Водещите специалисти в областта на храненето смятат, че вида на храната провокира отделянето на хормони и инсулин. Това на свой ред изостря апетита. Как да се научите да контролирате визуалния глад:

* Опитайте да превключите вниманието си и „изяжте“ с очите си нещо друго, например великолепния пейзаж. Може би това ще е достатъчно и гладът ще изчезне;

* Сервирайте храната си винаги красиво и привлекателно, като така ще утолите визуалния си глад предварително и различни изкушения няма да ви привличат толкова силно;

* Преди да седнете да се храните, по-добре разгледайте храната на трапезата ви, а не в своя смартфон. По този начин ще можете да изпитате и чисто визуално удоволствие от храната, а след това и няма да изядете толкова много.

Обонятелен глад

Човек може да различава хиляди различни аромати и често дори се наслаждава на аромата на храната повече от нейния вкус. Апетитът може доста да се увеличи от аромата на вкусните ястия. Ето и как да утолите обонятелния си глад:

* Преди да си хапнете, се насладете на аромата на всички ястия на трапезата;

* По време на хранене се концентрирайте на ароматите – вдишвайте и издишвайте, утолявайки своя обонятелен глад;

* Регулярно си правете ароматерапии с любимите нотки – ванилия, какао и други – наслаждавайки се на емоциите, които те провокират във вас.

Физиологичен глад

Когато наистина сте гладни, защото например сте пропуснали закуската или обяда, то тогава говорим за физиологичен глад. В тези моменти дори можете да станете по-раздразнителни. За да утолите този вид глад, можете да опитате тези съвети:

* Научете се да различавате физиологичния от другите видове глад. Важно е също така да се храните по 3 пъти на ден, като между тях можете да си хапвате някакви плодове например. В началото може да ви е трудно, особено ако сте свикнали да си хапвате постоянно, но с времето ще свикнете;

* Не бива да бъркате глада с безпокойство, тъй като то може да предизвиква също леки спазми в стомаха. Освен това често когато човек е нервен например, може да иска да се храни, но това не е истински глад, а просто нервният стрес може да окаже такова влияние;

* Хранете се бавно, обръщайки внимание на всички сигнали, които ви праща организма. Така много по-бързо ще се наситите;

* Можете да спрете по средата на обяда, за да оцените силите си. И помнете, че за разлика от децата, възрастните спокойно могат да не изядат всичко, ако са се нахранили.

Как да контролирате глада си?

1. Планирайте рациона си предварително

За да изберете полезни продукти и да можете да контролирате по-лесно апетита си, трябва всяка вечер да измисляте менюто си за следващия ден, имайки предвид и междинните хранения.

2. Хапвайте си достатъчно зеленчуци и плодове с всяко хранене

Всички знаят за ползите на тези продукти, както и че в тях се съдържат много полезни хранителни елементи, които са необходими на организма, за да работи той правилно.

3. Пийте повече течности

Тялото ни на 60% се състои от вода. Без нея човек просто не може да живее. Специалистите съветват дори да започвате деня си с една чаша вода преди хранене. Така ще се подобри циркулацията на кръвта, ще се активизира храносмилателния процес, ще ви зареди с енергия, а и ще проясни ума ви. Също така – убедете се че пиете достатъчно вода 30 мин след всяко хранене.

4. Старайте се да ядете бавно

Не бързайте и се хранете бавно. Това има ред предимства, като например – така няма да преяждате, а и също така ще изпитвате много по-голямо удоволствие от храненето.

5. Укротете хормона на глада си

Той отговаря за появата на апетита, като ако успеете да се научите да го контролирате, ще можете много по-лесно да свалите излишните килограми, тъй като няма да преяждате. Против хормона на глада има едно тайно оръжие, а именно – убедете се, че всяка нощ спите по 7 часа. Причината за това е, че когато не си доспивате, той се увеличава многократно и именно в тези моменти започвате да преяждате неконтролируемо.

Следвайки тези лесни и простички съвети, ще можете много по-лесно да контролирате глада си. И не забравяйте, че ако искате да свалите излишните килограми, трябва да съчетаете правилното хранене с редовните физически тренировки.

6. Доверете се на надежден помощник в борбата с повишения апетит и излишните килограми

СЛИМО ХЕРБ е комплексен Аюрведа продукт, който подпомага загубата на излишни килограми, благодарение на иновативната си формула състояща се от изцяло натурални билкови екстракти!

Cиcтeмният пpиeм нa СЛИМО ХЕРБ cъщo тaĸa пoнижaвa нивaтa нa лoшия xoлecтepoл, намалява значително глада за сладко, дaвa дoпълнитeлнa cилa нa мycĸyлaтypaтa, предпазва ставите от травми и възвpъщa eлacтичнocттa и cвeжия вид нa ĸoжaтa.

СЛИМО ХЕРБ – БИЛКОВА ФОРМУЛА ЗА КОНТРОЛ НА ТЕГЛОТО

  • Понижава телесното тегло
  • Забързва метаболизма
  • Стимулира изгарянето на мазнините
  • Премахва токсините от тялото
  • Потиска апетита
  • Съхранява мускулната маса
  • Повишава енергията

Как действа СЛИМО ХЕРБ?

Увеличава нивото на метаболизъм: Оказва положителен ефект при хора с проблеми свързани с щитовидната жлеза, тъй като хипотиреоидизмът  дори, когато се лекува може да понижи метаболизма.

Намалява мазнините в коремната област: Дисбаласнът на надбъбречната жлеза и хормоналните промени , обичайни за проблеми със щитовидната жлеза , често предизвикват бързо акумилиране на коремните мазнини. Ето защо Слимо херб е изключително ефективен при изчистването им.

Допринася за увеличаване на мускулния растеж:  Мускулите изгарят мазнини, което също допринася за повишен метаболизъм, полезен при намаляването на теглото и здравословното му поддържане.

Намалява холестерола и триглицеридите: Той като дори при лечение, много хора с проблеми с щитовидната жлеза имат повишени нива на холестерол и триглецериди , тази полза от продукта би могла да окаже въздействие върху здравословното им състояние.

Можете да поръчате СЛИМО ХЕРБ директно от онлайн магазина на производителя на най-добра цена тук >> ОНЛАЙН МАГАЗИН

или на телефон 08777 6 50 40 / всеки ден от 09:00 до 19:00ч./

Доставката е напълно БЕЗПЛАТНА!