Опасен ли е студа за хората с високо кръвно?

  • admin
  • 13.10.2020
  • Коментарите са изключени за Опасен ли е студа за хората с високо кръвно?
  • Uncategorized

Пикът на инфаркти и инсулти е от декември до януари
Слагайте шал на устата, ако сте с болно сърце, съветва кардиологът проф. Светла Торбова

Как студът влияе на сърцето и кръвоносната ни система? Кои сърдечно-съдови заболявания се обострят през мразовитите дни? И как да пазим сърцето си в студа? „Стандарт“ потърси отговорите от проф. Светла Торбова, кардиолог и председател на Българската лига по хипертония.

Всички сърдечно-съдови заболявания се обострят през зимата, а причина за това са ниските температури. „Студът води до периферен стадий на съдовете, при което се централизира голяма част от кръвообращението и сърцето се затруднява да изпълнява своята роля на помпа“, обяснява кардиологът проф. Светла Торбова. По думите й, най-много в студените дни се влошават пациентите с хипертония. По-голям е и процентът на инфарктите и инсултите, тъй като изискванията към сърцето са по-големи, посочва специалистът. А най-големият им пик е през декември и януари. Ето защо зимата е периодът, в който трябва да се направи промяна в схемата на лечението на пациентите със сърдечно-съдови заболявания. „Обикновено

повишаваме броя на медикаментите и дозите им

за разлика от лятото, когато съдовете се разширяват и нуждата от лекарства е значително по-малка“, разяснява кардиологът. Затова пациентите трябва да имат две схеми на лечение – една – за лятото, и друга – за зимата.

Според проф. Торбова е доказано, че при температурните разлики кръвното налягане се повишава, което натоварва работата на сърцето и съответно – на всички останали органи. Ето защо тя казва на пациентите си, че при настъпването на месец с буквата „р“, обичайно от септември и октомври нататък, трябва да се увеличи дозата на лекарствата им. „Щом стане топло пък, през май месец, е нужно да се намали дозата на медикаментите им, за да не им станат много“, посочва проф. Торбова. По думите й, консултация с кардиолог трябва да направим напролет и през есента, защото той предписва лекарствата и трябва да смени схемата, но това може да направи и личният ни лекар.

Проф. Торбова съветва хората със сърдечно-съдови заболявания и възрастните да не излизат навън, когато е много студено, а щом го правят – да бъдат добре облечени и да не се натоварват допълнително, ходейки на дълги разстояния например. „В най-студените дни дори не трябва изобщо да излизат. Особено пациентите със стенокардия, защото те

ще получат стенокардна болка

предупреждава кардиологът. Тя съветва при излизане в студеното време хората със сърдечно-съдови заболявания да слагат шал на устата си, през който да дишат. „Защото студеният въздух навлиза в белия им дроб и причинява тези реакции“, обяснява проф. Торбова.

Превенция срещу високото кръвно с помоща на древния метод Аюрведа.

СЪЩЕСТВУВА НАТУРАЛНА АЮРВЕДА ФОРМУЛА, КОЯТО, ПОМАГА И ЗАЗДРАВЯВА СЪРДЕЧНО-СЪДОВАТА СИСТЕМА, НАМАЛЯВА ВЕРОЯТНОСТТА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ИНФАРКТ, НОРМАЛИЗИРА КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ, ПОДДЪРЖА СЪРЦЕТО ЗДРАВО И ИЗЧИСТВА  „ЛОШИЯ“ ХОЛЕСТЕРОЛ.

КАРДИ ХЕРБ е изцяло натурален Аюрведа продукт, който подпомага нормалната дейност на сърцето и на цялата сърдечно-съдова система, както и се грижи за поддържането на нормално кръвно налягане. КАРДИ ХЕРБ влияе изключително добре на състоянието на организма при сърдечни проблеми, доставя енергия на сърцето, подобрява работата на сърдечния мускул и предпазва клетките от вредното въздействие на свободните радикали. Продуктът подпомага организма за намаляване последиците от прекарани инфаркти и инсулти, увеличава силата на сърдечните съкращения и притока на кислород.

Ползи от употребата на КАРДИ ХЕРБ:

  • Подпомага нормалната дейност на сърцето и на цялата сърдечно-съдова система
  • Нормализира кръвното налягане
  • Спомага за предпазване от образуването на тромби
  • Увеличава силата на сърдечните съкращения и притока на кислород
  • Подобрява работата на сърдечния мускул

Как действа  КАРДИ ХЕРБ?

  • Пречиства кръвта от „лошия“ холестерол
  • Нормализира кръвното налягане
  • Подкрепя дейността на сърдечно-съдовата система
  • Спомага за значително намаляване на вероятността за получаване на инфаркт и инсулт
  • Очиства съдовите стени от натрупани атеросклеротични плаки
  • Поддържа нормалната пропускливост на стените на кръвоносните съдове
  • Действа като профилактично средство при рехабилитация при мозъчен инсулт, сърдечен инфаркт и други заболявания на сърдечно-съдовата система
  • Профилактично приемане на КАРДИ ХЕРБ допринася за поддържане нормални нива на холестерол в кръвта

ВНИМАНИЕ! Карди херб е натурален билков Аюрведа продукт от серията на БИОби . Той няма странични ефекти и се приема без лекарско предписание. Приемът е по 2 капсули на ден, в продължение на 3 месеца. Една опаковка съдържа 180 капсули и е достатъчна за пълния 3 месечен курс.

Можете да поръчате КАРДИ ХЕРБ директно от онлайн магазина на производителя на най-добра цена тук >> ОНЛАЙН МАГАЗИН

или на телефон 08777 6 50 40 / всеки ден от 09:00 до 19:00ч./

Доставката е напълно БЕЗПЛАТНА!