Възпаление на простатата – простатит

  • admin
  • 22.10.2020
  • Коментарите са изключени за Възпаление на простатата – простатит
  • Uncategorized

Простатитът представлява възпаление на простатната жлеза, която се разполага непосредствено под пикочния мехур при мъжете и има размер на орех. Среща се при мъже от всички възрасти, но по-често между 30 и 50 години.

Какви видове простатит има?

В зависимост от причината, довела до възпаление на простатата се различават два основни вида простатит: бактериален и небактериален.

Бактериален простатит – остър и хроничен

Най-честите причинители на бактериален простатит са типичните уропатогени: Ешерихия коли, Псевдомонас аеругиноза, Протеус, Клебсиела и др. Гонококите и туберкулозните микобактерии причиняват специфичен простатит. Възможни са и други причинители на простатит – хламидия, микоплазма, уреаплазма.

Инфекциозният агент най-често прониква в простатната жлеза през уретрата, а по-рядко чрез кръвта или по лимфен път. Възпалителният процес много често обхваща освен простатата и семенните мехурчета и задната уретра.

При остър бактериален простатит възпалението на простатната жлеза се развива внезапно. Най-характерните симптоми са: повишаване на температурата с втрисане, болка в перинеума, която се разпространява към пениса и се засилва при дефекация, уринирането е болезнено и затруднено.

Острият бактериален простатит трявба да се лекува своевременно. В противен случай могат да възникнат усложнения – абсцес на простатата, сепсис при тежки форми. При неефективно лечение процесът може да хронифицира.

Фактори, които благоприятстват хронифицирането на процеса са: заболявания, при които се затруднява оттичането на урината (камъни, стриктури), прекарани инфекции на пикочните пътища, запек, продължително стоене седнал и др.

Хроничният бактериален простатит може да бъде последица на остър простатит или да се дължи на повтарящи се уроинфекции.

Симптомите при хроничен бактериален простатит могат да бъдат много различни. Най-често болните се оплакват от: тежест в областта на перинеума, често уриниране, парене и болка при уриниране, отделяне от уретрата на простатен секрет, еректилна дисфункция и др.

Небактериален простатит

Хроничният небактериален простатит, наричан още хроничен тазов болеви синдром е най-честата форма на простатит. Отличава се с това, че причината за възникването му е неясна. При микробиологично изследване на урина и простатен секрет не се установява бактериален причинител. При част от пациентите се откриват признаци на възпаление, като например повишени левкоцити в простатния секрет, докато при останалите са налице само субективни оплаквания – простатодения.

Основният симптом при небактериален простатит е дискомфорт или болка в перинеума, която продължава повече от 3 месеца. Оплакванията могат да изчезват и да се появяват отново. Стресът често обостря симптомите при хроничен небактериален простатит.

Асимптоматичен възпалителен простатит

При тази форма на простатит пациентите нямат симптоми, но имат признаци на възпаление на простатната жлеза, които се установяват при изследване на простатен секрет или при биопсия на простатата. Асимптоматичният възпалителен простатит не изисква лечение.

За профилактика на бъбреците и при простатит използвайте билкови натурални средства, които нямат странични ефекти и не съдържат химия. Таково средство например е Нефро Херб.

НЕФРО ХЕРБ – в подрекрепа за здравето на бъбреците, при камъни в бъбреците, бъбречни кризи, цистит, простатит и за профилактика

Нефро херб е иновативна билкова формула, която допринася за поддържане на правилното функциониране на бъбреците и уринарния тракт. Той оказва чудесен ефект върху дейността на отделителната система и организма като цяло. Нефро херб е изключително подходящ при инфекции на уринарния тракт, песъчинки или камъни във бъбреците. Спомага за разбиване на камъните и тяхното изхвърляне, чрез урината. НЕРФРО ХЕРБ се препоръчва и за профилактика с цел предпазване от появата на бъбречно-каменна болест и други нарушения в уринарния тракт. Помага за поддържане нормалния състав и Ph на урината и укрепва целостта на лигавицата на пикочния мехур и уринарните пътища. Нефро херб оказва и лек дрениращ ефект, като отвежда от тялото задържаните течности и токсини.

Как действа НЕФРО ХЕРБ?

При бъбречни заболявания и болести на пикочо-половата система: камъни в бъбреците, песъчинки в бъбреците, цистит, уретрит, простатит и т.н.

При инфекциозни и паразитни болести: генитален херпес, папилома на пикочния мехур,хламидиаза, гонорея, вирусен хепатит и т.н.

При болести на храносмилателната система : холестаза, хепатит.

При болести на ендокринната система, разстройства на храненето и на обмяната на веществата:  киселинно-алкален дисбаланс,захарен диабет, безвкусен диабет,хипергликемия, метаболитен синдром

Новообразувания: злокачествени образувания на бъбреците и пикочо-половата система

Можете да поръчате НЕФРО ХЕРБ директно от онлайн магазина на производителя на най-добра цена тук >> ОНЛАЙН МАГАЗИН

или на телефон 08777 6 50 40 / всеки ден от 09:00 до 19:00ч./

Доставката е напълно БЕЗПЛАТНА!