Най- добрите храни за здрав имунитет

  • admin
  • 22.10.2020
  • Коментарите са изключени за Най- добрите храни за здрав имунитет
  • Uncategorized

През есента и зимата обикновено боледуваме повече не само заради студеното време, но и защото имунната ни система отслабва. Пресните плодове и зеленчуци отстъпват място на по-тежки храни. Приемаме по-малко витамини, което ни прави податливи на различни настинки и грипове. Научете как естествено да засилите имунната си система с помощта на правилните храни.

МЕД
Медът съдържа множество витамини, минерали, ензими, антиоксиданти. Богат е на витамин С. Има антимикробни свойства. Бори се с различни инфекции и облекчава състоянието при настинки и грипове. Облекчава възпаленото гърло. Детоксикира организма. Избирайте натурален мед с доказан произход, за да се насладите на наистина вкусен и полезен мед. Заменете захарта в сладкишите с мед.

ЧЕРЕН ПИПЕР
Черният пипер е много полезен при запушен нос и настинки.Черният пипер е много полезен при запушен нос и настинки. Подобрява храносмилането и съответно усвояването на хранителните вещества. Има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Пиперинът в състава на черния пипер има антипростудни и болкоуспокояващи свойства. Пиперът отпушва дихателните пътища и помага при синузит и възпаления на гърлото и носните пътища. Освен това забързва метаболизма.

ЛУК И ЧЕСЪН
Имат силни антибактериални и противовъзпалителни качества. Подобряват кръвообращението. Засилват изхвърлянето на токсините от организма. Имат сгряващ ефект, а в комбинация с други люти подправки предизвикват изпотяване, което детоксикира. Намаляват лошия холестерол. Отпушват носа и дихателните пътища.

КИСЕЛО МЛЯКО
Киселото мляко е богато на много полезни бактерии.Киселото мляко е богато на много полезни бактерии. Проучвания доказват, че ежедневната консумация на кисело мляко може да намали опасността от настинки и грипове с 25%. Киселото мляко подобрява храносмилането и регулира чревната флора. Поддържа бактериалния баланс.

ГЪБИ
Гъбите повишават производството на цитокини – протеинови молекули, които помагат в борбата с инфекциите. Съдържат полизахариди, които повишават имунитета и подобряват слабата и изтощена имунна система. Най-мощните имуноповишаващи гъби са Шийтаке, Рейши и Майтаке.

ЧАЙ
Чаят подобрява хидратацията на организма. Различните видове чай имат различен състав, но всички са богати на витамини, които повишават имунитета. Топлият чай има загряващо действие и много помага при настинки и грип. Полезен е за изхвърляне на токсините и пречистване на стомаха и червата. Притежава и антиоксидантно действие. Съчетан с лимон, е наистина изпитано средство за излекуване, за да не прибягвате до тежки лекарства, които само натоварват черния дроб. Ако пиете чаша билков, зелен или черен чай с лъжица мед сутрин, Вие ще подобрите имунната защита и ще сте здрави. Яйцата са много богати на витамини и минерали.

ЯЙЦА
Яйцата са много богати на витамини и минерали. Известно е, че яйчният белтък е най-чистата и качествена форма на белтък. Жълтъкът на яйцата съдържа много витамини, но и холин, който е важен за правилното функциониране на мозъка, нервната, имунната и сърдечната система. Яйцата съдържат полезни есенциални мастни киселини. Цялостно укрепват организма и имунната система.

ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ
Ябълковият оцет е много полезен за прочистване на организма и изхвърляне на токсините. Възстановява киселинния баланс в организма, което е много важно, за да не боледуваме. Повишава имунитета и има силно антибактериално действие. Унищожава различни видове микроби и гъбички. Полезен е за стомаха и лекува различни стомашни проблеми. Подобрява кръвообращението. Домашно приготвеният ябълков оцет е истински еликсир. Вижте как да си приготвите Домашен ябълков оцет и да отслабнете здравословно с Диета с ябълков оцет.

Допълнителна помощ за укрепване на имунитета и предпазване от вируси 

Можем да засилим имунитета си и да избегнем вирусите по- изцяло натурален и билков път с помощта на древната наука – Аюрведа.

ИМУНО ВЕДА е изцяло натурален Аюрведа продукт, който допринася за правилното функциониране на имунната система, като активира защитните сили на организма срещу различните вируси и бактерии. Приемът на ИМУНО ВЕДА е изключително подходящ за подсилване на имунитета през грипните периоди, както и през останалото време за общо укрепване на организма. Редовния прием на ИМУНО ВЕДА допринася за повишаване на имунитета и защита на организма от развитието на настинки, грип и други вирусни инфекции през грипните периоди, при хора с повтарящи се инфекции, хора, които често боледуват и такива с хронични заболявания. Освен това ИМУНО ВЕДА премахва хроничната умора, тонизира организма и подкрепя функциите на дихателната, сърдечно-съдовата, стомашно-чревната и урогениталната системи.

ИМУНО ВЕДА – За Силен Имунитет

  • Подобрява работата на имунната система
  • Намалява умората и ободрява
  • Има  имуностимулиращо действие ,антиоксидантно действие ,антивирусно действие, адаптогенно действие, антимикробно действие
  • Подпомага тялото при стрес и депресия
  • Грижи се за нормалната функция на панкреаса, черния дроб и бъбреците
  • Спомага бързото възстановяване след прекарани операции

 

Бързи поръчки на :    0877765040 /всеки ден от 09:00-19:00ч./

БЕЗПЛАТНА доставка до адрес или офис на ЕКОНТ