Любопитни факти за женското здраве

  • admin
  • 22.10.2020
  • Коментарите са изключени за Любопитни факти за женското здраве
  • Uncategorized

Женският организъм е сложен и има своите уникални биологични свойства. Например, ако правите секс по време на месечния си цикъл има вероятност да заченете, защото сперматозоидите могат да „оцелеят“ в продължение на 5 дни. Още любопитни факти за женското тяло вижте в следващите редове.

Тренировките могат да променят месечния ви цикъл

Доказано е, че физическите упражнения могат да облекчат болката по време на менструацията или неразположенията по време на ПМС (предменструалния синдром). Но когато се пренатоварвате със спорт, тренировката ви е много интензивна, може да има обратен ефект върху тялото ви.

Прекаленият физически стрес води до хормонален дисбаланс в организма, което може да доведе до прекъсване на менструалния цикъл. Това разбира се не означава, че трябва да се откажете от спорта, просто действайте разумно.

Състоянието на гърдите може да подскаже за здравето ви

Гърдите могат да подскажат за евентуален проблем, дори и да не усещате болезненост. Така например, ако имате секрет от млечните жлези, а не кърмите и не сте бременна, това може да подсказва както за дисбаланс в хормоните, така и за проблеми с яйчниците. Ако почувствате сърбеж по и около зърната или забележите раздразнение под гърдите си, най-вероятно сте алергични към материята на бельото или перилния препарат/омекотителя.

Гърдите може да се отпуснат и от дехидратация

Недостигът на вода в организма води до промяна в състоянието на кожата. Тя става суха и може да се отпусне. Ето защо е необходимо да се следи водният баланс на организма, както вътрешно чрез прием на достатъчно количество вода, така и външно подхранвайки кожата с подходяща козметика.

Промяна в цвета на устните

Ако устните ви внезапно загубят цвета си и станат бледи или придобият тъмен цвят, може да страдате от анемия или да имате проблеми с черния дроб.

Храната може да причини мигрена

Главоболието може да бъде причинено не само от стресови ситуации, общи неразположения или месечен цикъл. Някои от най-любимите ви храни и напитки, като сок от портокал, шоколад, сирене, ядки, месо, могат да предизвикат силно и нежелано главоболие.

Недоспиването задържа излишни мазнини

Тренирате 5 пъти седмично, но коремните мазнини не намаляват или се случва много трудно… Причината за това може да се крие в неправилната диета, но и липсата на достатъчно сън. Когато не си почивате достатъчно, тялото изпитва недостиг на енергия, в резултат на което трупа резерв за енергия под формата на мазнини в областта на талията.

Тялото не е толкова податливо на болка в определени дни от менструалния цикъл

През периода от 23-ия до 28-ия ден от месечния цикъл нивата на хормона естроген и общата чувствителност намаляват. Ето защо, ако планирате да посетите козметик, да си направите коламаска, в последните дни на месечния цикъл ще почувствате по-малко дискомфорт, отколкото няколко дни преди настъпването му или през първите.

Надеждния помощник в подкрепа на женското здраве

Билковият Аюрведа продукт – ФЕМИ ХЕРБ, не случайно е водещ продукт в борбата с женските болести и безплодието. Той е изключително ефективен при кисти, гъбички, бяло течение, нередовен и болезнен цикъл, хормонален дисбаланс, при акне и други кожни проблеми, за поддържане на необходимия баланс на вагиналната флора и дори оказва изключителна ефикасност при безплодие.

ФЕМИ ХЕРБ е натурален Аюрведа продукт, специално разработен в подкрепа на здравето на жените от всички възрастиФЕМИ ХЕРБ се прилага за редица “женски” заболявания включително и кисти, както и за подобряване на фертилността и увеличаване на възможностите на жената за зачеване. ФЕМИ ХЕРБ има и подчертан превантивен ефект срещу появата на множество нарушения в женския организъм. Освен това Феми херб се грижи и за доброто състояние на кожата и косата. Продуктът съдържа съставки, които възстановяват хормоналния баланс, регулират месечния цикъл и овулацията и благоприятстват зачеването. Формулата на Феми херб включва доказани билкови субстанции обединени в иновативна формула. Тя е безопасна и изцяло на основата на натурални съставки, без изкуствени оцветители или консерванти – алтернатива на медикаментозната терапия при безплодие. Използва се при профилактика на ендометриоза, фиброкистозна мастопатия и влиза в състава на терапии при заболявания на женска полова система.

КАК ТОЧНО ДЕЙСТВА ФЕМИ ХЕРБ?

 Повлиява благоприятно оплакванията при гъбични инфекции, като генитални и храносмилателни микози

 Подобряване синтеза и баланса на женските полови хормони;

 Помага при смущения в менструалния цикъл, поява на бяло течение с неизяснен произход и други нарушения, свързани с хормоналното състояние на жената.

 Коригира вътрешната секреция на матката

 Регулира менструалния цикъл

 Поддържа хормоналния баланс

 Има стимулиращ и естрогеноподобен ефект върху яйчниковата тъкан и ендометриума

 Влияе благоприятно при дисменорея, маточни кръвотечения и миоматозни възли, менструални болки, менопауза, дисменорея и хиперменорея заради силно изразеното си съдосвиващо, кръвосъсирващо и антисептично действие

 Действа общоукрепващо на маточните стени

 Намалява киселинността в стомаха и успокоява спазмите на чревната мускулатура

 Използва се при профилактика на ендометриоза, фиброкистозна мастопатия и влиза в състава на терапии при заболявания на женска полова система.

 Използва се и за помощно средство при лечение на “бучки” (муковисцидоза) на гърдите

 Намалява болките по време на месечен цикъл и маточните течения.

 Повишава притока на кислород до клетките; влияе добре при оформянето и поддръжката на здравината и функциите на мембраните им; участва в синтеза на протеини, важни за тъканите

 Премахва акнето и другите несъвършенствата по-кожата, като и придава бляскав и здравословен вид

FEMI HERB е сертифициран Аюрведа продукт с гарантирано качество!

Той е отлично средство, освен при лечение, също и за профилактика!

Кога приемаме FEMI HERB?

*За подобряване ферилността и за увеличаване възможностите на жената за зачеване

*При маточни заболявания

*При бяло течение

*При мастопатия, мастит, кисти и болезненост на гърдите при менструация

*При хормонален дисбаланс

*При кистозни яйчници

*За поддържане на необходимия баланс на вагиналната флора

*За здрава кожа и коса

Можете да поръчате ФЕМИ ХЕРБ директно от онлайн магазина на производителя на най-добра цена тук >>bio-be.com/produkt/femi-herb/

или на телефон 08777 6 50 40 / всеки ден от 09:00 до 19:00ч./

Доставката е напълно БЕЗПЛАТНА!