Пречистване на кръвта – защо е толкова важно?

  • admin
  • 22.10.2020
  • Коментарите са изключени за Пречистване на кръвта – защо е толкова важно?
  • Uncategorized

Кръвта е най-важният компонент в нашия организъм. Тя доставя кислород до всички клетки, транспортира хранителните вещества, елиминира отпадъчните материали, контролира телесната температура, лекува рани и инфекции.

Казано по друг начин, цялостното функциониране на организма до много голяма степен зависи от чистотата на кръвта, която циркулира в него. Колкото по-малко токсини има в кръвта, толкова по-силни, здрави и изпълнени с енергия ще сме.

 

Как се образува кръвта?

Кръвта се състои основно от червени кръвни клетки, бели кръвни клетки (участващи в защитата на имунната система) и плазма. Когато на организма са му необходими нови кръвни клетки, той автоматично ги генерира, като извлича суровините за производството им от елементите, които в момента циркулират в него.

Какво е „лоша кръв”?

За съжаление живеем в свят, в който храната, която консумираме често е нездравословна и небалансирана, прекаляваме с вредните навици, а и околната среда е силно замърсена. Всичко това се отразява на организма, в който се натрупват големи количества токсини, с които не могат да се справят органите, които отговарят за отстраняването им.

Така, без да си даваме сметка, причиняваме вреда на телата си, трупайки токсини в целия организъм, включително и в кръвта.

Балансираното хранене, здравословният начин на живот и пречистването на кръвта са начините да се погрижим този най-важен компонент в нашия организъм да функционира правилно.

Популярни начини за детокс на кръвта

Плазмафереза

Това е терапевтична медицинска процедура, която позволява разделянето на плазмата от клетъчния компонент и отстраняването на съдържащите се в него токсични вещества. Благодарение на устройства, наречени „клетъчни сепаратори” пречистването на големи количества кръв се извършва за кратко време

Процедурата изисква по време на детоксикацията пациентът да бъде свързан с апарата чрез два отделни венозни катетъра, което позволява да осъществи непрекъснат цикъл (от единия катетър се извлича кръвта, пречиства се и се чистата кръв се влива обратно).

Плазмафереза е най-модерният и същевременно най-безопасния метод, който се прилага за пречистване на кръвта.

Според редица авторитетни медицински издания, този начин на детоксикацията на кръвта помага за преодоляване на заболявания като тежки алергии, астма, внезапна глухота, хематологични заболявания, наднормено тегло, нефрологични и неврологични заболявания.

Хемосорбция

Този метод на лечение е насочен към отстраняването от кръвта на различни токсични продукти и регулирането на хемостазата чрез контакт на кръвта със сорбент извън организма. Това е вид процес на сорбция, при който абсорбираното вещество и абсорбентите влизат в химически взаимодействия.

Сорбентите, които най-често се използват при този метод са абсорбиращ въглерод или йонообменни соли, предназначени да изчистят кръвта от определени групи химикали.

Казано с думи прости, при пречистване на кръвта с хемосорбция, от кръвта се отстраняват токсините, след което тя се обогатява с полезни вещества и се връща отново в тялото.

Процедурата е ефективна при ревматоиден артрит, бронхиална астма, тежки инфекциозни заболявания, псориазис, хранителни и лекарствени отравяния и алергии, невродермит, екземи и други.

Лазерно пречистване

Напоследък във все повече клиники се прилага лазерната детоксикация на кръвта, тъй като този метод е напълно безвреден, бърз и безопасен. В резултат от действието на лазерните лъчи, кръвта се насища с кислород и от нея се отстраняват всички натрупани токсини.

 

Пречистване на кръвта с натурални средства в домашни условия
Такова средство е натуралния Аюрведа продукт МОМОРДИКА. С доказано действие в редица изследвания МОМОРДИКА е един от най-ценните плодове в света. Използван още от древността, той действа благотворно за редица заболявания, като диабет, високо кръвно налягане, повишено ниво на кръвната захар, “лош” холестерол и други.
МОМОРДИКА присъства от хилядолетия в медицината на редица държави от Азия и Южна Америка, като в Индия и Бразилия, традиционно се използва при диабет и висока кръвна захар, а също и за пречистване на кръвта, клетките и лимфата.
МОМОРДИКА е известна с разнообразието си на витамини и минерали, които я правят изключително полезна за човешкия организъм. Тя е богата на есенциалните витамини AC, EB1B2B3B9, както и на минералите калийкалций, цинкмагнезийфосфор и желязо.

КЛЕТЪЧЕН ДЕТОКС – ПРОЧИСТВАНЕ НА КЛЕТКИТЕ, ЛИМФАТА И КРЪВТА

Известно е, че листата на МОМОРДИКА имат антимикробни свойства. В Аюрведа медицината от хилядолетия МОМОРДИКА се използва, като средство за пречистване на кръвта, клетките и лимфата от натрупани токсини, бактерии и вредни микроорганизми.

Семената на МОМОРДИКА съдържат антивирусни протеини, наречени МАР30 , за които е доказано, че блокират и спират развитието на вирусите в човешкия организъм и укрепват имунната система.

 

БЕЗПЛАТНА доставка до адрес или офис на ЕКОНТ

Бързи поръчки на :    0877765040 /всеки ден от 09:00-19:00ч./